starstarstarstarstar 4,8/5 – 70 Google Reviews – Experts sinds 2009

Meer conversie met een bedrijfsvideo

Zit je in de startblokken om je bedrijfsconversies te verhogen? Met de eindeloze digitale technieken die voorhanden zijn, kan het kiezen van de juiste strategie overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, er is één krachtige tool die met kop en schouders boven de rest uitsteekt: de bedrijfsvideo. Dit kleine stukje cinematografie kan je bedrijf op een hoger niveau brengen. Lees verder en ontdek hoe je met een bedrijfsvideo een flinke boost aan je conversies kan geven.

Definitie van een bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideois geen doorsnee marketingmiddel. Het is een dynamische manier om je producten of diensten te presenteren en tegelijkertijd je merkpersoonlijkheid te etaleren. Maar de hamvraag blijft: kan het daadwerkelijk je conversies verhogen?

De invloed van een bedrijfsvideo op conversies

In de wereld van online marketing is conversie de heilige graal. Dit verwijst naar het percentage van je websitebezoekers dat overgaat tot aankoop. Maar hoe laat je die percentages stijgen? Videomarketing biedt hier een effectief antwoord op, bijvoorbeeld met een goed uitgevoerde bedrijfsfilm.

Een overtuigende bedrijfsvideo kan de conversies op je website met wel 80% verhogen. Je verhaal op een authentieke manier vertellen en je bedrijfswaarden laten schitteren, kan een diepe indruk maken op je kijkers. Maar hoe creëer je een bedrijfsvideo die daadwerkelijk zorgt voor meer conversies? Laten we eens kijken naar enkele cruciale elementen.

De bouwstenen van een effectieve bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo creëren kan voelen als een bergbeklimming. Je vraagt je wellicht af: “Wat moet ik laten zien? Wat moet ik vertellen?” We hebben drie elementen geïdentificeerd die de basis vormen voor een effectieve bedrijfsvideo.

Emotie als drijvende kracht

Een bedrijfsvideo moet emotioneel resoneren met de kijkers. Humor en storytelling zijn effectieve instrumenten die je hierbij kunnen helpen. Ze kunnen een band creëren met je publiek en je video aantrekkelijker maken om te delen.

Oproep tot actie

Integreer een call-to-action (CTA) in je video. Soms heeft de klant dat extra zetje nodig om te realiseren dat jouw bedrijf de perfecte oplossing biedt. Je video moet duidelijk laten zien welke stappen de klant moet nemen om van jouw diensten of producten gebruik te maken.

Creativiteit en uniciteit

Je bedrijfsvideo is je kans om op creatieve wijze te laten zien wat jouw bedrijf onderscheidt van de rest. Of je nu kiest voor een eenvoudige video op locatie of een grootse productie op verschillende locaties, de video moet de unieke kenmerken van jouw bedrijf laten zien.

Moeite om dit zelf vorm te geven? Ons team bij Phil & Flo staat klaar om je te helpen. We zullen samen met jou werken aan een unieke video die een impact maakt en daadwerkelijk leidt tot meer conversies.

Bedrijfsvideo voor meer conversies: Zelf maken of uitbesteden?

Er is geen twijfel dat een bedrijfsvideo kan bijdragen aan meer conversies. Nu vraag je je wellicht af: moet ik de video zelf maken of een professional inhuren? Met een professional aan je zijde kan je ervan uitgaan dat alle belangrijke elementen worden opgenomen en dat er strategieën worden toegepast die jouw doelgroep echt raken.

Bij Phil & Flo nemen we alle zorgen weg en hoef je alleen je mening te geven over de concepten en scripts die ons team ontwikkelt. Wil je meer weten over onze video services? Lees meer over video laten maken door Phil & Flo. Of neem contact met ons op!

Picture of Geschreven door:</br> Suzan Abbas

Geschreven door:
Suzan Abbas

Account Director (Co-founder)

Vergelijkbare projecten

Werken bij film voor Beter Bed Logistiek
Marketingmix campagne video’s voor ICON Geneesmiddelenonderzoek