Commercial laten maken

Wil je een commercial laten maken? Dan ben je bij Phil & Flo aan het juiste adres. Een commercial zegt zoveel meer dan een gesproken of geschreven advertentie! Het voegt beleving en kracht toe aan het imago van een product of dienst. Wij hebben maar één duidelijk doel: Jouw boodschap creatief en helder overbrengen aan de juiste doelgroep!

Hoe maak je een goede commercial?

Met een goede commercial zet je de kijker aan tot actie. Na het kijken van jouw commercial, moet de kijker denken: ‘dit wil ik’. Het geheim hierachter is de combinatie van beeld, geluid, tekst en de toon, dat aansluit bij jouw bedrijf én jouw doelgroep. Spits de stijl toe op jouw klanten. Denk out-of-the-box met een creatief concept en pakkend verhaal. Zorg voor een logisch verloop met een begin, midden en eind. Klinkt dit ingewikkeld en heb je geen idee waar je moet beginnen? Onze experts helpen je graag!

Het verschil tussen een online en tv-commercial

Door tv-commercials te laten maken, kun je een groot publiek bereiken, vooral tijdens de meest bekeken uitzenduren. Maar dit zijn ook meteen de duurste uren. Want ondanks dat je tv-commercial door veel mensen tegelijk wordt bekeken, is de helft hiervan waarschijnlijk niet geïnteresseerd. De naamsbekendheid stijgt hierdoor, maar de verkoopcijfers niet. Met een online commercial werkt het precies andersom. Het wordt in hetzelfde tijdsbestek vaak door minder mensen bekeken, maar het bereikt wel meer geïnteresseerde mensen omdat je het doelgericht onder de aandacht kunt brengen. Met een online commercial bepaal je zelf waar, wanneer en aan wie je de video promoot. Je stimuleert hiermee directe verkoop én naamsbekendheid. Ga waar je doelgroep gaat.

Effectief, doelgericht en creatief

Een creatieve insteek is essentieel om een commercial te produceren die raak is. Waarom? Omdat jouw boodschap in 15 tot 30 seconden overgebracht moet worden, met als belangrijkste doel: de kijker tot actie over laten gaan! Hoe je dat doet? Dat wordt bepaald in een creatieve sessie die je samen met een van onze creative producers hebt. In de creatieve sessie helpen we om het concept glashelder te krijgen, zodat je commercial effectief en doelgericht is.

Onze aanpak voor jouw commercial

Voor de creatieve sessie is het belangrijk dat je goed weet waar je doelgroep zich bevindt. Op basis daarvan bepalen we het soort commercial: gaan we een online commercial of een tv-commercial maken, of beiden. We gaan daar waar jouw doelgroep gaat. Daarna bepalen we de invulling. Welke boodschap is het belangrijkst? Welke call-to-action trekt jouw doelgroep over de streep? We maken alles concreet en begeleiden je in het gehele traject.

JDE filmopnames - Phil & Flo
Bewezen trackrecord

Een commercial laten maken van A tot Z

Ben je op zoek naar een creatief videoproductie bureau dat jou in het gehele traject begeleidt en een uniek en overtuigend eindproduct aflevert? Welkom bij Phil & Flo! In samenwerking met jou bedenken we het gehele concept en produceren we een commercial die opvalt en resultaat boekt. Onze frisse blik en jarenlange ervaring staan garant voor een commercial die jouw klanten overtuigt.

Commercial als onderdeel van communicatiemix

Een commercial laten maken door Phil & Flo Creative Studio is dé manier om je doelgroep goed te bereiken. Wij produceren een commercial die aanslaat bij de juiste leeftijdscategorie, inkomensgroep, geslacht of ieder andere selectie die je maakt. De commercial die we produceren voor je kan je niet alleen inzetten op TV, maar ook op YouTube als Pre-roll, Instream of postroll. Daarnaast is ook Instagram stories een geweldige manier om je product of dienst aan je publiek te tonen.

JDE filmopnames - Phil & Flo

De voordelen van een commercial

 • Een commercial biedt de optimale promotie van jouw product of dienst.
 • Het is een snelle manier van informatie overbrengen.
 • Het voegt beleving en kracht toe aan het imago van je product of dienst.
 • Het is een directe verwijzing naar jouw winkel of webshop.
 • Het is meetbaar, je ziet precies hoeveel mensen naar jouw commercial kijken.

Wat zijn de kosten van een online commercial?

De kosten van een commercial laten maken, verschillen per opdracht. Alles is afhankelijk van de benodigdheden en de tijd die het in beslag neemt. Daarnaast zitten er ook verschillen tussen het online adverteren of het adverteren op tv. Maar, één ding is zeker: Phil & Flo biedt graag maatwerk in alle opzichten. De offerte voor een commercial is hierop afgestemd. Wil je graag weten wat de kosten voor jouw opdracht zijn? Neem vrijblijvend contact op en wij denken met je mee.

JDE filmopnames - Phil & Flo

Commercial laten maken?

Ben jij het ook zat om een commercial of reclame spot te laten ontwikkelen die niet opvalt? Neem contact op met onze creatieve specialisten en maak vrijblijvend kennis met ons!

Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.
Bij PRA hebben we recentelijk diverse videocontent laten maken door Phil & Flo: een uitleganimatie, testimonials in verschillende talen, een vlog en een corporate video. De samenwerking met de mensen van Phil & Flo verliep soepel en het contact was prettig. Zij zijn duidelijk expert in hun vakgebied, denken proactief met je mee en geven goede adviezen. Wat daarnaast erg fijn was, was de flexibele instelling waardoor we snel hebben kunnen schakelen. Bovendien, ook na oplevering van de content is het contact optimaal. Een video is pas echt af als de opdrachtgever helemaal tevreden is.
- Martine Bouwman, Hoofd marketing @ PRA Health Sciences
Phil&Flo heeft alle videocontent voor de eindejaarscampagne 2021 van Save the Children gerealiseerd. We zijn ontzettend blij met zowel de samenwerking als de opgeleverde video's. Het is een ontzettend sterk geheel geworden waarbij het team van Phil & Flo precies de juiste toon heeft weten te vinden, en een balans heeft gevonden die binnen fondsenwervende uitingen lang niet zo vanzelfsprekend is. We merkten tijdens de gehele samenwerking een grote betrokkenheid vanuit het team, en dat is ook duidelijk te zien in de opgeleverde video's. We zijn heel erg trots op het eindresultaat en we hebben de samenwerking ook ervaren als heel soepel en prettig. De communicatie is helder en persoonlijk, en de gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
- Lilla Vonk, Content Marketeer @ Save The Children
Ik heb de samenwerking erg prettig ervaren. Korte lijnen, snelle communicatie, meedenken en snel schakelen.
- Kiki Ongering, Verkoopmanager & Junior Projectontwikkelaar @ Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V.
 • Al onze producties zijn standaard voorzien van de hoogst haalbare kwaliteit, dit is: 4K UHD.
 • Gemiddeld twee à drie crewleden komen langs om te filmen.
 • Gelukkig niet veel! Het is ons werk om jou te ontzorgen van het realiseren van de reclame. Als jullie ideeën, voorbeelden, wensen of wat dan ook hebben, zijn deze altijd welkom.
 • Jazeker! Neem gerust een kijk in ons atlijd groeiende reclameportfolio.
 • Absoluut, geef het aan en dan bespreken we hoe het inzetten van een film drone jouw reclame naar het volgende niveau gaat tillen! Bekijk hier een voorbeeld.
 • Gemiddeld is onze productietijd drie tot vijf weken.
 • Door op een draaidag slim te werken komt er gemiddeld voor twee producties aan beeldmateriaal uit!
 • Binnen is één feedbackronde opgenomen, waarin de opdrachtgever feedback geeft op de aangeleverde conceptversie. Onze processen zijn zo ingericht dat we tussentijds verwachtingen en mogelijkheden kortsluiten. Op deze manier zorgen wij dat onze conceptversie zo dicht mogelijk tegen een definitieve versie aanzit.
 • Net als muziek, is voice over een essentiële tool waarmee je jouw doelen gaat bereiken. Na precies in kaart te hebben gebracht wat de doelgroep is, wat je met deze doelgroep wil en wie jullie zelf zijn gaat onze projectmanager de juiste stem hierbij vinden!
 • Muziek is een krachtige tool om jouw boodschap over te brengen. Afhankelijk van jouw doelgroep, doelstellingen en wensen gaat onze projectmanager op pad om juist die soundtrack te kiezen die hier het beste op aansluit!