Interactieve video,
next step video

Interactieve video is de next level als het gaat om engagement met je publiek! Laat kijkers actief deelnemen door te klikken of te kiezen uit opties, of voeg extra functies toe zoals een quiz of een link. Dit maakt video’s interessanter en helpt om je verhaal duidelijker over te brengen. Take the next step en ervaar het verschil!

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

Interactieve video, next level video

Voor vele scholen maken we interactieve school tours. De open dagen spelen een essentiële rol voor de werving van nieuwe leerlingen voor de school. Met de interactieve tour kan een school zich 365 dagen per jaar presenteren aan groep 7 en 8-leerlingen en hun ouders. In de tour nemen leerlingen van de school je mee langs al het unieke aanbod dat de school te bieden heeft. Bijvoorbeeld de exacte en niet exacte vakken, sport en muziek en millennium skills. De kijker bepaald zelf welke routes hij doorloopt en welke onderdelen van het onderwijs of de school hij bekijkt.

Interactieve video - wireframe-phil-en-flo

Interactie met de kijker

Maak nu kennis met de ongekende mogelijkheden om van kijkers klanten te maken. Kijkers kunnen bijvoorbeeld in de interactieve video op een KOOP NU knop klikken bij het tonen van een product. Je kunt ook links toevoegen in de video die naar jouw website gaat. In plaats van links naast de video, of eronder, zet je de links om op te klikken gewoon in de video. Integreer sociale media, polls, pdf-bestanden en meer… de mogelijkheden zijn ongekend!
save the children-gepersonaliseerde video-phil-en-flo-3

Interactieve persoonlijke films

Onze interactieve films kunnen ook persoonlijk worden gemaakt. Zoals we met bovenstaande campagne voor Save The Children hebben gedaan. In het lege vakje komt de naam tevoorschijn van degene die de video heeft gedeeld.

Super persoonlijk en zeer hoge engagement met het publiek.

Bestaande video’s interactief maken

Veel organisaties hebben in het verleden al video’s laten maken en willen niet opnieuw investeren in nieuwe video of animatie. Met de interactieve video oplossingen van Phil & Flo hoeft dat ook niet, wij kunnen bestaande video’s interactief maken zodat ze een nieuw jasje krijgen en weer jaren meekunnen.

Geef dus je animatiefilm of bedrijfsfilm een nieuwe dimensie en creëer onweerstaanbare interacties waar je maar wilt!

Meerdere storylines

In interactieve video’s kan je direct de interactie met de kijker opzoeken. Je kan de kijker de keuze geven welke richting het wil opgaan in de animatiefilm, of welke informatie belangrijk is voor hem of haar. Daarnaast zorgt interactieve video ervoor dat je niet meerdere video’s hoeft te publiceren. Aangezien alles in één heldere videoplayer past. Dit kan perfect met een virtuele tour.

Analytics van interactieve video’s

Wat voor jou als marketeer interessant is, zijn de uitgebreide analytics mogelijkheden. Zo kan je zien waar de kijker op klikt. Je gaat patronen herkennen zoals je dat nu al in je website doet. Daarnaast zijn de links makkelijk en LIVE aan te passen door ons. Dat betekent dat je nooit meer iets offline hoeft te halen.

Hoe werkt een interactieve video?

In een creatieve sessie bespreek je samen met een van onze creative producers alle unieke, onderscheidende en belangrijke onderdelen die jouw school te bieden heeft. Op basis daarvan maakt de creative producer een zogeheten wireframe, waarin een overzicht staat hoe de interactieve film opgebouwd is en hoe alle onderdelen met elkaar verbonden zijn in een route. In overleg werken we toe naar het definitieve wireframe voor de interactieve film. Op de draaidag wordt dit wireframe gevolgd aan de hand van een script en worden alle routes gefilmd. Onze editor verbindt alle toffe beelden en voegt de knoppen toe, zodat de kijker op een interactieve manier de video kan bekijken.

Waarom een interactieve video?

Van begin tot eind helpt Phil & Flo jou om een interactieve video te maken die je jarenlang kan inzetten. In overzichtelijke statistieken zie je terug welke onderdelen van je tour het beste aanslaan bij de kijkers en hoe de video ervaren wordt. Onze interactieve tours zijn grotendeels live aanpasbaar. Dit betekent dat we alle teksten en knoppen in een interactieve video kunnen aanpassen, zonder de film offline te halen. Zo kan je in een later stadium altijd belangrijke wijzigingen doorvoeren en een film actueel houden, zonder dure investeringen. Samen met Phil & Flo haal je het maximale uit je videomarketing door interactieve video.

De voordelen & nadelen van een interactieve video

De voordelen van een interactieve video:

  • Een interactieve video wordt langer bekeken dan een ‘standaard’ video
  • De betrokkenheid van de kijker is groter
  • Je kunt directe call-to-actions integreren
  • Data is makkelijker te monitoren en analyseren
  • De video kan live aangepast worden
  • Oudere beelden kunnen worden toegevoegd

De nadelen van een interactieve video:

  • De voorbereiding kost meer tijd door gedetailleerde wireframes
  • Er is een apart distributiekanaal nodig
  • Er is meer filmmateriaal nodig dan bij een ‘standaard’ video

Voor wie is een interactieve video?

Een interactieve video is geschikt voor vrijwel elke branche, zoals innovatieve tech, zorg en onderwijs. Het kan plaatsvinden in een ziekenhuis, school, hotel, brouwerij, fabriek of in de makelaardij, maar het kan ook ingezet worden in een stad of museum voor toerisme. Laat mensen over de hele wereld zien wat jij te bieden hebt. Met behulp van video, foto, virtual reality en animatie kan jouw organisatie online bezocht worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.