Animatie laten maken

Animatie is de sleutel tot effectieve marketing en communicatie. Het laat je boodschap zien door deze om te zetten in een duidelijke en boeiende animatie. Onze animaties vormen een robuust verlengstuk van je merkidentiteit, waardoor je een solide en professionele organisatie uitstraalt. Kies bijvoorbeeld 3D animatie, 2D animatie of VR animatie.

animatie laten maken door phil en flo

Ontvang Gratis E-book

10 StrategieĆ«n over Contentcreatieā€‹.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

2D Animatie video laten maken

Een 2D-animatie vormt de basis die opvalt als een geweldige oplossing voor een breed scala aan doelen. Uniek en stijlvol, onze animatoren creƫren in lijn met jouw of door ons ontwikkelde huisstijl, wat zorgt voor een naadloze integratie met je merkimago.

Dit wordt ondersteund door een script dat is afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Het resultaat? Een meeslepende en effectieve 2D-animatie die jouw verhaal vertelt zoals jij dat wilt. Ontdek meer over onze op maat gemaakte 2D-animaties en hoe deze jouw communicatiedoelen kunnen helpen bereiken. Lees meer over 2D animaties.

Video afspelen over animatie laten maken - phil en flo
Video afspelen

3D Animatie

Onze 3D animatiefilms zijn de meest realistische vorm van animatie. Het kost wat meer tijd om te maken dan een 2D animatie, maar het resultaat is verbluffend. Met een 3D animatie laat je ingewikkelde producten of diensten in de juiste context op een laagdrempelige manier zien. Ons creatieve team verrast je graag! Lees hier alles over 3D animatiefilms.

Video afspelen
Video afspelen

Virtual Reality animatie laten maken

Heb je een Virtual reality headset? Bekijk dan onze VR animatiefilms eens! Deze oplossing biedt geweldige mogelijkheden als je echt wilt opvallen. Ook geweldig om te gebruiken op beurzen of tijdens presentaties!

Video afspelen over VR aniamtie laten maken
Video afspelen

Ontdek de veelzijdigheid van een animatiefilm

Het laten maken van een animatie opent een wereld aan mogelijkheden binnen marketing en communicatie. Een explainer animatie, ook bekend als uitleganimatie, presenteert je boodschap in een beknopte en begrijpelijke vorm. De symbiose van beeld en geluid creƫert een impactvolle boodschap die niet snel vergeten wordt.

Gebruik de juiste grafische elementen om processen, producten en technieken inzichtelijk en begrijpelijk te maken voor je doelgroep. Laat ze de complexiteit van je ideeƫn doorgronden op een aantrekkelijke en heldere manier.

Een bedrijfsanimatie, daarentegen, dient als een krachtig verlengstuk van je merkidentiteit. Hiermee straal je de professionaliteit en competentie uit van een goed gevestigde organisatie.

Daarnaast kan het laten maken van een animatie je SEO een boost geven. Google houdt namelijk van animatiefilms en andere vormen van rijke content, wat de organische zichtbaarheid van je website kan verbeteren.

Heb je een educatief doel? Ook dan is het laten maken van een animatie een uitstekende keuze. Educatieve animaties vertalen moeilijke concepten naar visueel aantrekkelijke en begrijpelijke content.

Dus, voor welk doel je ook een animatie wilt laten maken, het resultaat is altijd een doeltreffende, memorabele en effectieve manier om je boodschap over te brengen.

Video afspelen over animatie laten maken - waarvoor
Video afspelen over animatie laten maken in 3d - phil en flo

Laat een animatiefilm maken om echt op te vallen

Het vertellen van jouw unieke verhaal begint met het trekken van de aandacht. In een wereld waar content koning is, wil je zeker niet dat jouw promotie voor jezelf of een van je producten of diensten onopgemerkt blijft. Een opvallende, visueel aantrekkelijke animatie kan je helpen om te schitteren in de zee van informatie en de aandacht van je doelgroep te grijpen.

Onze creatieve ontwerpers bij Phil & Flo zijn meesters in het creƫren van opvallende animaties. Of het nu gaat om een eenvoudig concept of een complex idee, wij brengen het tot leven op een manier die je merk of boodschap doet uitblinken.

Heb je al een bestaande huisstijl? Geen zorgen. Wij zorgen ervoor dat je animatie naadloos aansluit op je branding. Hierdoor krijgt jouw animatie niet alleen de look en feel van je merk, maar wordt het ook een onmisbaar instrument in je marketingarsenaal.

animatie laten maken - 2d stijl groot

Hoe werkt het proces van een animatie laten maken?

Het maken van een animatie draait om het overbrengen van informatie op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier. Of je nu een complex technisch concept wilt uitleggen of een glasheldere productpresentatie wilt geven, het proces is even boeiend.

In een animatie wordt je boodschap overgebracht door een voice-over die je verhaal op een bepaalde toon vertelt. En dat kan in elke gewenste taal. Deze stem wordt ondersteund door visuele elementen die je boodschap tot leven brengen. Ze verhelderen niet alleen de inhoud, maar voegen vaak ook een luchtige, speelse toon toe, vooral wanneer ze worden gecombineerd met de juiste muziek.

De specialisten van Phil & Flo hanteren deze tactiek om een animatie te creƫren die jouw doelgroep echt aanspreekt. Met behulp van op maat gemaakte visuele en auditieve elementen, wordt je boodschap niet alleen begrepen, maar ook herinnerd. Het resultaat? Een krachtige animatie die je doelgroep inspireert en activeert.

animatie laten maken door professionals 2
animatie laten maken door professionals

Waarom werkt een animatie zo effectief?

Mensen zijn visuele wezens. We begrijpen en onthouden informatie beter als deze wordt gepresenteerd in de vorm van beelden en verhalen. Dat is precies wat animatie doet. Het legt complexe verbanden en concepten op een heldere, visuele manier uit. Animatiefilms laten niet alleen zien hoe verschillende elementen samenhangen, maar ze maken deze relaties ook begrijpelijk en memorabel.

Een gesproken uitleg, ondersteund door passend beeld en geluid, vormt de basis van een effectieve animatie. Deze drie componenten versterken elkaar en creƫren een synergie die de menselijke geest helpt om de belangrijkste elementen te absorberen. Dit zorgt ervoor dat je boodschap niet alleen wordt gehoord, maar ook wordt onthouden.

Door te kiezen voor een animatie, zorg je ervoor dat je boodschap opvalt, begrepen wordt en blijft hangen bij je doelgroep. Met andere woorden, animatie is niet alleen een creatief en visueel aantrekkelijk medium, maar ook een krachtig communicatiemiddel dat de effectiviteit van je marketing- en communicatiestrategie aanzienlijk kan verhogen.

ICON-2D-animatie-Phil-en-Flo-4
ICON-2D-animatie-Phil-en-Flo-3

Zet je doelen om in actie met de animatiefilms van Phil & Flo

Of je nu op wilt vallen, een concept wilt uitleggen, of een idee wilt verkopen: met een op maat gemaakte animatie bereik je je doel effectiever. Phil & Flo staat aan je zijde, van het eerste concept tot aan het realiseren van je doelstellingen.

Ons proces begint met het in kaart brengen van je boodschap en het analyseren van je doelgroep. Deze cruciale stap zorgt ervoor dat de stijl en vorm van de animatie optimaal afgestemd zijn op je publiek. We zorgen ervoor dat er niets van je boodschap verloren gaat in de vertaling naar het visuele medium.

Of je doel nu is om te overtuigen, te informeren, of beide, een pakkende animatie maakt het mogelijk. Met Phil & Flo aan je zijde wordt de kracht van animatie omgezet in meetbaar succes voor jouw organisatie

De onbegrensde mogelijkheden van een animatie laten maken

Of je nu jezelf wilt promoten, een complex proces wilt uitleggen of een nieuw product wilt presenteren, animatie biedt een veelvoud aan wegen om dit te bereiken. Er is een rijkdom aan concepten, tonen en stijlen om uit te kiezen, die allemaal bijdragen aan de vormgeving van je boodschap.

Deze elementen zijn net zo essentieel als de geavanceerde technieken die we gebruiken om de animatiefilms te maken. Ze zijn geen beperkingen, maar krachtige instrumenten die de reikwijdte van je doelgroep vergroten en de effectiviteit van je boodschap versterken.

Het laten maken van een animatie biedt onbegrensde mogelijkheden om je verhaal te vertellen op een manier die resoneert bij je publiek. Ontdek de veelzijdigheid en kracht van dit unieke medium en til je communicatie naar een hoger niveau

3d animatie van huis
3d animatie van schip

Een animatie laten maken die jouw stijl weerspiegelt

Het is essentieel dat de stijl van je animatie aansluit bij jouw merkidentiteit. Als de stijl en de inhoud van een animatie niet overeenkomen, kan dit leiden tot verwarring bij je kijkers. Daarom vinden de specialisten van Phil & Flo het belangrijk om jou en je merk te leren kennen.

We kijken naar welke stijlen het beste bij je passen, of dat nu zakelijk, educatief of speels is. Qua grafische vormgeving houden we ons bij voorkeur aan je bestaande huisstijl. Maar ook als je nog geen vastgestelde huisstijl hebt, vinden we de juiste toon en visuele taal die je boodschap op de best mogelijke manier overbrengt.

Bij Phil & Flo krijg je een animatie die niet alleen aantrekkelijk en effectief is, maar ook echt een weerspiegeling van jouw merk en visie. We creƫren animaties die jouw unieke stijl en waarden uitdragen.

ad-2d-animatie-phil-en-flo-1
ad-2d-animatie-phil-en-flo-2

Wie is het publiek voor jouw animatie?

Bijna net zo belangrijk als het doel van je animatie, is het identificeren van je doelgroep. De getekende elementen van een animatie bieden de mogelijkheid voor een vrolijke en luchtige presentatie, maar kunnen ook gebruikt worden voor een meer serieuze toon. Dit hangt volledig af van hoe en waar je de animatie wilt inzetten.

Wil je je boodschap verspreiden via sociale media voor maximale likes en shares? Of plan je om je accountmanagers uit te rusten met tablets die je uitleganimatie tonen? Je hoeft niet te kiezen. Bij Phil & Flo kunnen we het beste van beide werelden combineren in toon en stijl om een animatie te creƫren die zowel boeiend als effectief is.

Neem een kijkje in ons portfolio voor een overzicht van de diverse stijlen die we hanteren. Bij Phil & Flo creƫren we animaties die jouw publiek aanspreken en je boodschap krachtig overbrengen.

3d animatie van huis
3d animatie van schip

Phil & Flo’s unieke benadering van design en kleur in animatie

Goede vormgeving versterkt de betekenis en impact van beeld. Maar wat definieert goede vormgeving? Traditionele richtlijnen zoals de Gulden Snede suggereerden ooit ideale verhoudingen, maar in de hedendaagse designwereld speelt persoonlijk stijlonderzoek een belangrijke rol. Immers, de perceptie van ultieme schoonheid verschilt van persoon tot persoon.

Bij Phil & Flo luisteren we naar jouw verhaal en de boodschap die je wilt overbrengen. We combineren de kracht van kleur en vorm om een authentieke beeldtaal voor je animatie te creƫren. Van kalmerende symmetrische beelden die veiligheid en vertrouwen uitstralen, tot opwindende asymmetrische vormen die actie stimuleren.

Kleurkeuzes zijn eveneens cruciaal: blauw kan bijvoorbeeld vertrouwen uitstralen, terwijl groen groei en gezondheid symboliseert. Rood kan dan weer gevaar, warmte of actie vertegenwoordigen. Door zorgvuldig gebruik te maken van kleuren, lijnen, vormen en geluiden, zorgt Phil & Flo ervoor dat je animatie niet alleen de aandacht trekt, maar ook de juiste reactie uitlokt bij je doelgroep.

Ontdek hoe de unieke design- en kleurenfilosofie van Phil & Flo je animatie tot leven brengt en een resonante ervaring creƫert voor je publiek.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Veelgestelde vragen (FAQ)

De kosten voor het laten maken van een animatie variƫren sterk afhankelijk van factoren zoals de lengte van de animatie, de complexiteit van het ontwerp en of het 2D of 3D is. Extra kosten kunnen zijn voor voice-over, scriptwriting en meerdere revisieronde.

Er zijn verschillende soorten animaties die je kunt laten maken, zoals 2D-animaties, 3D-animaties, uitleganimaties en promotionele animaties. Elke soort dient verschillende doeleinden, van het uitleggen van complexe processen tot het promoten van producten of dienstenā€‹.

De tijd die nodig is om een animatie te produceren, hangt af van de omvang en complexiteit van het project. Eenvoudige animaties kunnen binnen enkele weken klaar zijn, terwijl complexere projecten enkele maanden kunnen duren.

Het productieproces voor een animatie omvat meestal meerdere stappen: conceptontwikkeling, scriptwriting, storyboard-creatie, ontwerpen van stijlframes, animeren, toevoegen van voice-over en geluidseffecten, en de laatste revisies. Dit is een samenwerkingsproces om ervoor te zorgen dat we helpen creƫren wat u voor ogen heeft.

De ideale lengte van een animatie hangt af van het doel en de plaats van gebruik. Voor onlineĀ  of uitleganimaties gebruiken is een duur van 60 tot 90 seconden vaak ideaal omdat het kort genoeg is om de aandacht vast te houden maar lang genoeg om de boodschap over te brengen. Voor tv-commercials is 30 seconden meestal geschikt, terwijl pre-roll advertenties op platforms zoals YouTube vaak rond de 5-15 seconden liggen.

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieƫn over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.