ICON vindt vrijwilligers
dankzij videocampagne

ICON zoekt doorlopend naar vrijwilligers die mee willen werken aan een geneesmiddelenonderzoek. Hiervoor is een lopende stroom aan kandidaten nodig. De always-on campaign gaven we een nieuwe invulling.

Video afspelen

Klant

ICON Geneesmiddelerzoek

Techniek

Film

Jaar

Bedrijfsfilm + testimonialfilms

Bij een geneesmiddelenonderzoek worden kandidaten een bepaalde periode opgenomen in het onderzoekscentrum van ICON in Groningen. Na een strenge medische keuring wordt een bepaald medicijn getest. Het bleek dat men geneesmiddelenonderzoek vaak ‘eng’ vindt en dat niet 100% duidelijk is wat het inhoudt en of het wel of niet gevaarlijk is.

Dankzij een mix van videosoorten, scheppen we meer duidelijkheid over cases, ervaringen en geven we toelichting op geneesmiddelenonderzoek. Hiermee verhogen en stabiliseren we het aantal aanmeldingen.

Verpleegster naast vrouwelijke patiรซnt die haar pols controleert
Close-up van een patiรซnt die water drinkt, geschikt voor een bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm en testimonial films
In een bedrijfsfilm laten we zien met wat voor soort organisatie de kandidaat in aanraking komt. Een bedrijfsfilm in een dergelijke videocampagne kan niet ontbreken. Je doet namelijk geen zaken met een bedrijf waar je geen vertrouwen in hebt. Zeker niet als het om je gezondheid gaat.

Daarnaast laten we verschillende kandidaten aan het woord in testiomonialvideo’s, die vertellen om hun beweegredenen voor deelname aan een onderzoek. Ze lichten toe hoe ze de tijd in het onderzoekscentrum hebben ervaren. โ€˜Een kijkje in de keukenโ€™ waarbij de strikte richtlijnen en regels in het kader van veiligheid een belangrijk onderwerp van de videoโ€™s zijn.

Video afspelen
Video afspelen

Een reeks 2D animaties
In meerdere animaties geven we duidelijkheid over de inhoud van de verschillende stappen in het geneesmiddelenonderzoek. Denk aan de aanmelding, het vooronderzoek, de medische keuring en een aantal onderzoeken zelf.

De lengte van de animaties ligt tussen de 1 en 2 minuten, zodat de aandacht van de kijker niet verloren gaat in een ellenlange uitleg.

Video afspelen

Vergelijkbare projecten

Werken als Anios bij UMCG