Virtuele school tour

Hoe presenteer je jouw school aan ouders en kinderen anno 2021? Natuurlijk met een pakkende video waarin je jouw school presenteert. Maar waarom zou je stoppen bij het kiezen voor een standaard video als je een virtual tour of interactieve video rondleiding kan maken? Phil & Flo werkt nauw samen met verschillende scholen en helpt hen om communicatievraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld de jaarlijks terugkerende uitdaging om voldoende instroom van leerlingen te hebben. Met een pakkende interactieve school tour van Phil & Flo spreek je zowel leerlingen als ouders aan met één pakkende film.

Wie zijn Phil & Flo?

Phil & Flo verbeeld de wereld van morgen en richt zich op een vijftal branches. Onderwijs, is er hier één van. Door ons te specialiseren, blijven we op de hoogte van wat er speelt op het gebied van onderwijs en realiseren we altijd op maat gemaakte producties, zoals bijvoorbeeld een digitale of virtuele rondleiding, die jou helpen om te doen waar je goed in bent, doceren!

360 video tour

De mogelijkheden van videoproducties worden alsmaar uitgebreider. Phil & Flo blijft vernieuwen en hanteert innovatieve film- en interviewtechnieken zodat jouw film zo lang mogelijk blijft aanspreken bij je publiek. Wat je wensen ook zijn voor jouw interactieve tour, Phil & Flo kan het maken. We hebben ervaring met 360 graden school video’s en foto’s, maar ook met virtual reality, 3D rondleidingen en allerlei subvormen hiertussen in.

Hoe maken jullie een interactieve digitale school rondleiding?

Wij zien dat veel scholen geholpen (zouden) zijn met een interactieve schoolrondleiding. Maar wat is dit nu precies? Hieronder gaan we in op de stappen in onze samenwerking, en hoe wij jou zo goed als mogelijk ontzorgen.

Van idee naar opdracht

Al onze samenwerkingen beginnen met een idee en een visie. Tijdens een intake gesprek bespreken we jouw ideeën, wensen, en vragen we jullie communicatiedoelstellingen uit. Vervolgens schetst onze consultant samen met jullie de technische kaders om zo tot een opdracht te komen. Onze consultants denken gelijk met je mee over wat het doel is van de film en wat er nodig is om deze effectief in te zetten na oplevering. Tijdens dit proces maak je ook kennis met je aangewezen creative producer. Deze persoon is jouw projectmanager, begeleidt je doorheen het proces en neemt zoveel mogelijk zorgen uit handen begeleidt je stap voor stap doorheen het proces. Heb je vragen, dan staat je creative producer voor je klaar!

Creatieve sessie

De volgende stap is het verder inkleuren van de kaders die getekend zijn. Wat en wie gaan we precies filmen? Gaan we mensen interviewen of werken we met een voice-over? Onze creative producers leiden een creatieve sessie waarin we samen alle ideeën en wensen doorspreken. Wij geven gedegen advies over wat wel en wat minder goed werkt. Al deze ideeën verzamelen we en verwerken we in een wireframe.

Wireframe

De creative producer maakt een zogeheten wireframe waarin een overzicht staat hoe de interactieve film opgebouwd is en hoe alle onderdelen met elkaar verbonden zijn. In overleg werken we toe naar een definitieve wireframe.

Draaiboek voor jouw virtuele rondleiding

Nu de basis staat in de vorm van een wireframe kan er een filmdag gepland worden. Op basis van de wireframe maakt de creative producer afspraken met jullie om de benodigde mensen en filmlocaties voor te bereiden. Alle informatie wordt verzameld in één overzichtelijk draaiboek.

Draaidag

Het moment suprême is aangebroken, de filmdag. Alles is perfect voorbereid en we schieten een prachtige, effectieve film aan de hand van het draaiboek. Onze ervaring is dat het een gezellige dag is waaraan veel plezier wordt beleefd door de leerlingen en docenten. Onze ervaren filmcrew werkt hard door en zet waar nodig de puntjes op de ï op alle filmlocaties. De perfecte draaidag is een samenspel tussen school en filmcrew. Na een lange dag filmen, is iedereen overgeleverd aan onze ervaren 360 film editor. Spannend!

Opleveren

Allereerst leveren we na een eerste edit een conceptversie van de film op. Hierop kunnen jullie feedback geven. Vervolgens bespreken we de feedback, verwerken wij dit, en maken we samen de interactieve schooltour een feit! Uiteraard helpen we bij het plaatsen van de interactieve player, welke je eenvoudig kan embedden. Ook maken we indien gewenst een pakkende teaserversie om mee te adverteren of een printklare poster met qr-code.

Succes boeken met jouw interactieve schooltour

Van begin tot eind helpt Phil & Flo jou om een interactieve schooltour te maken die je jarenlang ikan inzetten. Met slim geplaatste buttons in de video nodig je leerlingen en ouders uit om zich in te schrijven voor een open dag of om contact op te nemen. In overzichtelijke statistieken zie je terug welke onderdelen van je tour het beste aanslaan bij de kijkers en hoe de rondleiding ervaren wordt. Samen met Phil & Flo bereik je het maximale resultaat.

Wil je meer weten?

Benieuwd hoe wij andere scholen hebben geholpen met hun digitale rondleiding? Lees dan hier onze case over CSB Amsterdam. Heb je vragen of wil je graag een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan hieronder contact met ons op!

  • Om een goede op maatgemaakte offerte te ontvangen is een intakegesprek aan te raden. Tijdens dit gesprek krijgt jouw persoonlijke consultant inzicht in wat je wensen en doelstellingen zijn. Zo kunnen we je behoeden voor veel voorkomende valkuilen en adviseren over wat wel en niet goed werkt. Vervolgens ontvang je kort na je gesprek een offerte op maat. Heb je een simpele productie liggen en weet je wat je nodig hebt, dan kan je dit ook helder in een e-mail of aanvraagformulier aanleveren. Onze consultant neemt dan contact met je op mochten er vragen zijn.