Virtuele school tour - 365 dagen open dag

Hoe presenteer je jouw school aan ouders en kinderen op een vernieuwende manier? Natuurlijk met een virtuele tour of interactieve videotour van Phil & Flo.

Lees hier de case van CSB Amsterdam

Hoe komt een virtuele tour tot stand?

Jij wil met je school nieuwe leerlingen aantrekken. Vers van groep 8, of instromers. Een interactieve open dag waarmee ze opvallen en het hele jaar door open zijn, is dan de unieke oplossing, maar een interactieve schoolrondleiding wat is dit nu precies? Hieronder volgen de heldere en eenvoudige stappen van onze samenwerking.

Van visie naar virtuele tour

Onze samenwerking begint met een idee en een visie. Tijdens een intake gesprek bespreken we jouw ideeën, wensen, en de communicatiedoelstellingen. Vervolgens schetst ons ervaren adviesteam, samen met jullie, de technische kaders om zo tot een prachtige videotour te komen. Tijdens dit proces maak je ook kennis met je aangewezen creative producer en begeleidt je door het proces.

Creatieve sessie

De volgende stap is het verder inkleuren van de kaders die getekend zijn. Wat en wie gaan we precies filmen? Gaan we mensen interviewen of werken we met een voice-over? Onze creative producers leiden een creatieve sessie waarin we samen alle ideeën en wensen doorspreken. Wij geven advies over wat wel en wat minder goed werkt. Al deze ideeën verzamelen we en verwerken we in een wireframe.

Wireframe interactieve open dag

De creative producer maakt een zogeheten wireframe waarin een overzicht staat hoe de interactieve film opgebouwd is en hoe alle onderdelen met elkaar verbonden zijn. In overleg werken we toe naar het definitieve wireframe voor de interactieve film.

Wireframe interactieve tour - Phil & Flo

Draaiboek voor jouw virtuele rondleiding

Nu de basis staat in de vorm van een wireframe kan er een filmdag gepland worden. Op basis van het wireframe maakt de creative producer afspraken met jullie om de benodigde mensen en filmlocaties voor te bereiden. Alle informatie wordt verzameld in één overzichtelijk draaiboek. Dit draaiboek geeft per minuut aan wie, wat en waar er gefilmd wordt bij jullie op school.

Filmdag, veilig en volgens de geldende regels

Het moment suprême is aangebroken, de filmdag. Alles is perfect voorbereid en we schieten een prachtige, effectieve film aan de hand van het draaiboek. Onze ervaring is dat het een gezellige dag is waaraan veel plezier wordt beleefd door de leerlingen en docenten. Onze ervaren filmcrew werkt hard door en zet waar nodig de puntjes op de i op alle filmlocaties. De perfecte draaidag is een samenspel tussen school en filmcrew. Na een lange dag filmen, is iedereen overgeleverd aan onze ervaren film editor. Spannend!

Opleveren conceptversie

Allereerst leveren we na een eerste edit een conceptversie van de film op. Hierop kunnen jullie feedback geven. Vervolgens bespreken we de feedback en verwerken wij dit. De interactieve schooltour is een feit! Uiteraard helpen we bij het plaatsen van de interactieve player, welke je eenvoudig kan embedden op je website. Ook maken we indien gewenst een pakkende teaserversie om mee te adverteren of een printklare poster met QR-code.

Succes boeken met jouw interactieve schooltour

Van begin tot eind helpt Phil & Flo jou om een virtuele schooltour te maken die je jarenlang kan inzetten. Met slim geplaatste buttons in de video nodig je leerlingen en ouders uit om zich in te schrijven voor een open dag of om contact op te nemen. In overzichtelijke statistieken zie je terug welke onderdelen van je tour het beste aanslaan bij de kijkers en hoe de rondleiding ervaren wordt. Samen met Phil & Flo bereik je het maximale resultaat.

Wil je meer weten?

Benieuwd hoe wij andere scholen hebben geholpen met hun digitale rondleiding? Lees dan hier onze case over CSB Amsterdam. Heb je vragen of wil je graag een vrijblijvend adviesgesprek?

School communicatie naar het volgende niveau

Phil & Flo werkt nauw samen met verschillende scholen en helpt hen om communicatievraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld de jaarlijks terugkerende uitdaging om voldoende instroom van leerlingen te hebben. Met een pakkende interactieve video school tour van Phil & Flo spreek je zowel leerlingen als ouders aan met één pakkende interactieve ervaring.

Wie is Phil & Flo?

Phil & Flo verbeeld de wereld van morgen en richt zich op een vijftal branches. Onderwijs, is er hier één van. Door ons te specialiseren, blijven we op de hoogte van wat er speelt op het gebied van onderwijs en realiseren we altijd op maat gemaakte producties, zoals bijvoorbeeld een digitale of virtuele rondleiding. Dit helpt jou om te doen waar je goed in bent, doceren!

  • Binnen is één feedbackronde opgenomen, waarin de opdrachtgever feedback geeft op de aangeleverde conceptversie. Onze processen zijn zo ingericht dat we tussentijds verwachtingen en mogelijkheden kortsluiten. Op deze manier zorgen wij dat onze conceptversie zo dicht mogelijk tegen een definitieve versie aanzit.
  • We beginnen altijd bij de kern van jouw boodschap. Wanneer we dit 100% duidelijk hebben, gaan we samen kijken hoe we dit op een logische manier interactief kunnen presenteren aan jouw doelgroep. De interactiviteit moet iets toevoegen aan het geheel. Het moet bijdragen aan het effect en het doel (informeren, activeren, inspireren).
  • Zeker! Ons steeds groeiende interactieve portfolio is hier te bekijken.
  • Naast je idee, ontvangen we graag zo uitgebreid mogelijke informatie over de locatie, eventuele routes, en het gewenste eindresultaat. Hierna nemen we contact met je op om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan.