Films met dronebeelden

Een video is een prachtige manier om je bedrijf te presenteren. Phil & Flo helpt je met video’s van het eerste idee tot de uitvoering. Je kunt natuurlijk gaan voor een ‘standaard’ video, maar je kunt je video nog spectaculairder maken door het toevoegen van drone beelden. Een drone is een op afstand bestuurbaar vaartuig met een ingebouwde camera. Met een drone schiet je beelden vanuit een andere hoek, namelijk vanaf grote hoogte, zoals een vogel. Voor mensen zijn dit niet beelden die ze dagelijks zien en juist dát maakt de beelden zo spectaculair. Met onze 4K drone brengen wij jouw pand, bedrijf, terrein, landgoed of evenement in beeld zoals nooit tevoren.

Wat is een drone video?

Een drone video is een video met beelden geschoten vanuit grote hoogtes in de lucht. Met de drone kunnen we vliegen over bijvoorbeeld bergen, weilanden en bedrijfsterreinen. Maar ook binnen bedrijfspanden kunnen we beelden vanaf boven maken. Zo brengen we kantoren, productieprocessen of andere bijzondere ruimtes of werkzaamheden binnen jouw organisatie in beeld.

Waarom laat je een drone video maken?

Een drone video is bij uitstek geschikt om dynamiek en snelheid in de film te krijgen. De mogelijkheid om te filmen vanuit de lucht opent vele filmtechnische deuren. Vanuit vogelperspectief ziet de wereld er heel anders uit, dit levert dus spannende shots op die blijven boeien. Middels een drone en de juiste filmtechnieken kan de dynamiek tussen intieme en ruimtelijke beelden sterk terug komen in je film. Denk bijvoorbeeld aan prachtige bewegende shots om een zonnepark heen die overgaat in een totaalshot van het zonnepark. Ook bewegende shots zijn ideaal met een drone te filmen. Met een drone kan je bijvoorbeeld een voertuig volgen. Vaak is de perfecte film een combinatie van dronebeelden en ‘normale’ filmbeelden. Veelal zijn dronebeelden dus een kers op de taart. Maar vergis je niet ook films met 100% dronebeelden zijn pakkend, overtuigend en kunnen jouw boodschap overbrengen bij de kijker.

Een drone video laten maken

Aan het maken van een drone video’s zitten wetten verbonden waar we ons aan moeten houden. Uiteraard volgen wij alle actuele drone wetgeving door de Nederlandse overheid en Europese Unie op de voet. We houden rekening met gecontroleerde luchtruimen en geldende ontheffingen. Onze drone specialisten hebben de nodige diploma’s en brevetten om veilig hun werk te kunnen doen. Dit zorgt voor een veilige en legale filmset. Om een écht goede dronefilm te schieten heb je natuurlijk ook creatief talent en de technische ‘know how’ nodig, zoals onze cameraman David op de foto. Met onze jarenlange ervaring en kennis van de laatste ontwikkelingen op gebied van drone video, bieden wij meerwaarde voor jouw film.

David - Drone - Phil & Flo

Een drone video voor jou

Filmdrones zijn voor allerlei type films in te zetten. In een employer branding of corporate film helpen droneshots om een mooi overzicht te geven van een bedrijfspand of werkterrein. Wanneer je een film maakt voor een specifiek project wat je opgeleverd hebt, bijvoorbeeld een woonwijk, dan lenen dronebeelden zich bij uitstek om zowel kleine details in een wijk, als wel mooie overzichten te tonen. Zelfs binnenshuis is het mogelijk om met drones beelden te schieten. Wat voor type film je ook wilt schieten, een drone geeft je unieke beelden in vogelvlucht. Wil jij weten hoe drones jouw boodschap kunnen versterken? Neem contact met ons op!

Hoe lang duurt het om een drone video te laten maken?

Het laten maken van een drone video is niet alleen het filmen van de beelden. Er gaat een proces van concept, strategie en voorbereiding aan vooraf en daarna moet alles nog gefilmd worden. Drone opnames laten maken, proberen we altijd in één dag te plannen. Onze creative producers maken daarom een strakke planning en script. Ben je benieuwd hoeveel tijd het kost om voor jouw bedrijf een video te maken? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Wat kost een drone video?

De kosten van een drone film laten maken zijn afhankelijk van jouw eigen wensen. Hoe lang moet de film worden? Waarvoor ga je het voor inzetten? Voor elk doel kunnen we op maat een offerte maken. Wil je weten hoeveel jouw drone video gaat kosten? Phil & Flo denkt graag met je mee en werkt met eerlijke tarieven. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Een greep uit ons portfolio

Bekijk één van onze dronefilms. Benieuwd naar meer voorbeelden? Bekijk dan hier ons portfolio of neem direct hieronder contact met ons op!

Meer weten over dronefilms?

Veel gestelde vragen

  • Jazeker! In ons portfolio vind je verschillende films waarin we gebruik hebben gemaakt van zogeheten droneshots.
  • Onze dronefilms worden opgeleverd in 4K kwaliteit. Zo is de film duurzaam en jarenlang inzetbaar zonder te verouderen. Mocht je zelf specificaties hebben waarin je de film zou willen ontvangen, dan kan dit natuurlijk ook. Tijdens het proces nemen we deze wensen mee in ons filmplan.
  • Een drone video is een film geschoten met een drone. Deze vliegende drone wordt bestuurd door een cameraman, en biedt hem mogelijkheden om vanuit de lucht beelden te schieten.
  • Natuurlijk, kijk hier naar ons altijd groeiende portfolio.
  • De lengte van een video is afhankelijk van het publiek dat je wilt aanspreken en de boodschap die je wilt overbrengen. Voor commerciële boodschappen voor een grotendeels koud publiek raden we aan om een pakkende video van rond de één minuut te maken. Afhankelijk van wat jouw doelstelling, boodschap en publiek is adviseren wij je wat wel of niet werkt.
  • Je moet helemaal niks! Als jij bij ons aangeeft wat het doel van je video is en wat er centraal moet staan, dan nemen onze creative producers je het werk uit handen. Zij stellen jou enkele basale vragen en vertalen dit naar een script en draaiboek. Heb je zelf sterke ideeën of wensen, dan gaan we graag met je in gesprek om samen tot een mooi draaiboek te komen.
  • Gemiddeld is de doorlooptijd van een film 1 maand. Maar het is ook zeker mogelijk om producties in twee weken of zelfs één week te realiseren. Alles valt en staat bij goede communicatie en heldere afspraken. Indien je een spoedklus hebt, kan je altijd vrijblijvend bellen om te kijken of dit haalbaar is.
  • Ja. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om samen met jou uit te zoeken waar jij het best mee geholpen bent.