starstarstarstarstar 4,9/5 – 65 Reviews – Sinds 2009

Logo - Phil & Flo - Geel

'Start With Why'
en overtuig je doelgroep

Denk, handel en communiceer vanuit de ‘Why’ van je organisatie. Voor succesvolle samenwerking van je teams, meer verbinding met je doelgroep en meer algehele loyaliteit. Start with Why: een filosofie van Simon Sinek.

Start with Why

Gratis E-Book? "Teamkracht en Toewijding"

Ontdek hoe je je huidige team kunt transformeren volgens ons beproefde VISION©-model.

Start with ‘Why’
Door te starten met de ‘Why’, zullen teams denken, handelen en communiceren vanuit de drijfveren, de missie van je organisatie. Dit maakt het makkelijker voor je teams om keuzes te maken en samen te werken. Iedereen weet namelijk precies waarom hij of zij het werk doet en hoe hij hiermee naar buiten communiceert.

Duidelijke communicatie van je ‘Why’ zorgt er tevens voor dat je doelgroep zich sneller zal herkennen in jouw drijfveren. Mensen hebben tegenwoordig veel keuze. En om ze te overtuigen om bij jou klant te worden, heb je aan de ‘What’ niet genoeg. Door te starten met de ‘Why’ kun je inspelen op het gevoel van je doelgroep en ze overtuigen om voor jou te kiezen. Door herkenning in jouw drijfveren, creëer je verbinding en bouw je loyaliteit op.

De negen drijfveren van mens en organisatie
McKinsey analyseerde negen veel voorkomende manieren waarop mensen zich oriënteren op het doel: jouw drijfveren, oftewel missie. Namelijk oriëntatie vanuit; prestatie, behoud van, zorgzaamheid, vrijheid, respect, traditie, genot, stabiliteit, gelijkheid & rechtvaardigheid.

Je kunt je als organisatie en mens in één van deze manieren herkennen, maar ook in combinaties van. Onderstaand model geeft inzicht in de verschillende drijfveren.

De Kracht van ‘Why?’: Verbinding, Missie en Klantloyaliteit
Starten met de ‘Why’ is niet alleen fundamenteel voor effectieve interne communicatie, maar het is ook een krachtig middel voor klantenbinding. Het gaat verder dan het simpelweg aanbieden van een product of dienst; het gaat om het delen van een visie, een doel, dat mensen echt raakt.

Dit zorgt ervoor dat klanten niet alleen kiezen voor wat je doet, maar vooral voor waarom je het doet. In een wereld vol keuzes willen klanten zich verbinden met merken en organisaties die resoneren met hun waarden en overtuigingen.

Door je ‘Why’ duidelijk te communiceren, positioneer je je organisatie als een die meer doet dan alleen verkopen – je toont dat je een missie hebt die er echt toe doet.

Take-aways:
1. De ‘Why’ versterkt interne samenwerking en duidelijke keuzes binnen teams.
2. Klanten kiezen vaker voor merken die hun ‘Why’ duidelijk communiceren en aansluiten bij hun eigen waarden.
3. Een heldere ‘Why’ draagt bij aan langdurige klantloyaliteit en -verbinding.

Video afspelen over simon sinek - why - Phil & Flo Creative Studio

Samen met Phil & Flo op zoek naar jouw ‘Why’
Ontdek samen met Phil & Flo de ‘Why’ van jouw organisatie en creëer verbinding met je doelgroep. Bouw loyaliteit op en overtuig je potentiële klanten om voor jou te kiezen.

Neem contact op voor meer informatie over de sessies waarin we jouw ‘Why’ in kaart brengen en een plan opstellen om deze van binnenuit uit te dragen.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Vanuit TNO hebben wij een animatie laten maken ter promotie van een digitale enquête over platformwerk. Wij hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren. Alle afspraken werden nagekomen en feedback werd goed en flexibel verwerkt!

starstarstarstarstar

Roos van den Bergh

TNO
De samenwerking met Phil & Flo was erg prettig. De planning was strikt en werd goed nageleefd, waardoor het proces vloeiend verliep. Bij vragen en opmerkingen konden we altijd goed terecht en ook tijdens het afrondingsproces was niets teveel. We zijn erg tevreden!

starstarstarstarstar

Iris Pijpker

Diataal
We zijn ontzettend positief over Phil & Flo. Vanaf het begin hebben ze met ons meegedacht en snel gehandeld als dat nodig was.

starstarstarstarstar

Stephanie Bloemink

Familienet