starstarstarstarstar 4,8/5 – 70 Reviews – Experts sinds 2009

Logo - Phil & Flo - Blauw

Wat is Extended Reality en
de impact over diverse industrieen?

Wat is de betekenis van XR

Extended Reality (XR) combineert Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) en transformeert diverse sectoren. Het versmelt virtuele en echte omgevingen en biedt transformerende ervaringen.

A info graphic of Extended Reality (XR)

Wat zijn de toepassingen van XR in verschillende industrieën?

In de gezondheidszorg revolutioneert XR de patiëntenzorg en trainingsmethoden. Vooraanstaande instellingen zoals het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) maken gebruik van meeslepende simulaties voor medische training, waardoor fouten verminderen en competentie verbetert. Tegelijkertijd maakt LUMC gebruik van de Microsoft Hololens om 3D-hologrammen te visualiseren en te projecteren, waardoor interactie mogelijk is met medestudenten en professoren.

Nieuwe innovatieve oplossing in medische training, Hololens en uitgebreide realiteit

Het onderwijs ondergaat een renaissance met XR-integratie. Instellingen zoals de Stanford Universiteit hebben een Human Interaction Lab gecreëerd dat pionierende meeslepende lessen mogelijk maakt, waardoor studenten historische gebeurtenissen kunnen verkennen via AR-verrijkte leerervaringen, wat boeiende en verrijkende ervaringen creëert.

Entertainmentbedrijven zoals Resolution Games boeien het publiek met door XR aangedreven game-ervaringen die de grenzen tussen realiteit en verbeelding doen vervagen. Ondertussen specialiseren wij bij Phil & Flo ons in het creëren van boeiende XR-gedreven ervaringen voor bedrijven, waarbij we de voorhoede van dit dynamische domein omarmen.

Afbeelding van een demonstratie van een mixed reality kaart.

Welk onderzoek is uitgevoerd?

Onderzoek bevestigt de impact van XR en geeft aan dat er aanzienlijke stijgingen zijn in betrokkenheid en conversies voor bedrijven die XR-technologieën omarmen. Rapporten van gerenommeerde bronnen zoals Statista onderstrepen de opwaartse trend van de markt en voorspellen dat de wereldwijde XR-markt zal stijgen van meer dan 40 miljard USD in 2024 tot meer dan 100 miljard USD in 2026.

Bij Phil & Flo ligt onze focus op het creëren van op maat gemaakte XR-oplossingen, variërend van meeslepende VR-ervaringen tot naadloze AR-integratie, waardoor bedrijven worden gestuwd naar succes met XR.

Omarm de toekomst met Phil & Flo. Bekijk onze Immersive Hub voor meer informatie of neem contact op via hallo@philenflo.nl.