Wat is Extended Reality?

Wat is de betekenis van XR?

Extended Reality (XR) vertegenwoordigt een samensmelting van alle immersieve technologieën—Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), en Mixed Reality (MR)—die samenwerken om onze fysieke en digitale werelden te combineren. XR transformeert hoe we interactie hebben met zowel onze directe als virtuele omgevingen, door virtuele elementen te integreren met de echte wereld in realtime. Dit maakt uitzonderlijke ervaringen mogelijk die de perceptie van realiteit uitbreiden.

De toepassingen van XR: Van onderwijs tot industrie

In het onderwijs gebruikt bijvoorbeeld het Stanford Human Interaction Lab XR om studenten geschiedenis te laten ervaren via AR-verrijkte leerervaringen. Deze technologie stelt hen in staat om door historische gebeurtenissen te navigeren alsof ze ter plekke zijn, wat resulteert in een dieper begrip en een blijvende indruk.

In de gezondheidszorg revolutioneert XR de manier waarop medische training wordt geleverd. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bijvoorbeeld, maakt gebruik van VR-simulaties die medische professionals in staat stellen om complexe procedures te oefenen zonder risico’s, waardoor de foutmarge vermindert en de competentie toeneemt. Deze technologieën bieden ook mogelijkheden voor patiënten om behandelingen en diagnoses op een meer interactieve en begrijpelijke manier te ervaren.

Nieuwe innovatieve oplossing in medische training, Hololens en uitgebreide realiteit

Waarom XR inzetten?

Het gebruik van XR in verschillende sectoren biedt niet alleen verbeterde trainingsmethoden en boeiende leerervaringen, maar het stelt bedrijven ook in staat om hun klanten op innovatieve manieren te betrekken. Bedrijven zoals Phil & Flo, gespecialiseerd in XR, creëren meeslepende ervaringen die niet alleen entertainen maar ook educatief waardevol zijn, door gebruikers naar dynamische en interactieve werelden te brengen.

De technologie heeft een keerpunt bereikt waarop de interactieve en grafische kwaliteiten van XR-applicaties bijdragen aan zowel de funfactor als de praktische toepasbaarheid in het onderwijs en daarbuiten.

Afbeelding van een demonstratie van een mixed reality kaart.

Onderzoek en toekomst van XR?

Onderzoek toont aan dat XR een significante toename in gebruikersbetrokkenheid en conversiepercentages teweegbrengt. Met de voorspelling dat de wereldwijde XR-markt zal groeien tot meer dan 100 miljard USD tegen 2026, is het duidelijk dat de toekomst van XR rijk is aan potentieel voor zowel bedrijven als consumenten.

Bezoek onze Immersive Hub op PhilenFlo.nl voor meer informatie over hoe XR uw bedrijf naar nieuwe hoogten kan tillen.