Wat is een Customer Journey?

Brand Key Model v2

De cruciale rol van de Customer Journey in video, animatie en branding

Als ondernemer heb je vast wel eens gehoord van de term. Maar wat is customer journey precies? In dit blog gaan we deze vraag beantwoorden en je laten zien hoe belangrijk het is voor jouw business in video, animatie en branding.

Wat is Customer Journey?

De customer journey, ook wel de klantreis genoemd, is de reis die een klant doormaakt van het eerste contactmoment met jouw merk tot de aankoop van een product of dienst. Deze reis kan variëren van een paar minuten tot vele maanden, afhankelijk van de aard van jouw business en de complexiteit van de aankoop.

De klantreis is een cruciaal concept omdat het ons helpt te begrijpen hoe klanten beslissingen nemen. Door deze reis in kaart te brengen, kunnen we beter begrijpen wat klanten willen en nodig hebben, wat hun verwachtingen zijn, en hoe we hen het beste kunnen bedienen.

De Customer Journey in video, animatie en branding

Vervolgens, hoe speelt het een rol in video, animatie en branding? Nou, op veel verschillende manieren.

  1. Video: Video’s zijn een uitstekend middel om een verhaal te vertellen. Met een goed geproduceerde video kun je de klant meenemen op een boeiende reis waarin je jouw product of dienst voorstelt. Daarnaast helpt video bij het creëren van emoties, die vaak de doorslag geven bij het maken van aankoopbeslissingen.

  2. Animatie: Animaties kunnen complexe concepten op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier overbrengen. Ze kunnen gebruikt worden om verschillende stappen in de reis uit te leggen, om functies van een product te demonstreren, of om de voordelen van een dienst te illustreren.

  3. Branding: Jouw merk is de belofte die je doet aan je klanten. Door je merk consequent te presenteren gedurende de gehele klantreis, creëer je vertrouwen en loyaliteit bij je klanten.

 

Een klantreis uitdenken voor jouw bedrijf

Nu weet je wat een customer journey is en hoe deze kan worden toegepast in video, animatie en branding. Maar hoe breng je deze reis in kaart? Dat is een uitdaging op zich.

Als SEO en Customer Journey-expert, kunnen we je helpen bij het in kaart brengen van jouw customer journey. We analyseren samen met jou alle contactpunten die een klant heeft met jouw merk, en helpen je bij het ontwikkelen van strategieën om je klanten de best mogelijke ervaring te bieden.

Phil & Flo

Ben je klaar om de customer journey van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? We nodigen je uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Samen kunnen we een klantreis uitdenken die jouw bedrijf helpt groeien. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen!