Ontdek hoe merkpositionering
jouw merk laat opvallen

Merkpositionering is essentieel voor het opbouwen van een sterke merkidentiteit. We bepalen welke unieke waarde je merk biedt en welke boodschap dit het beste over kan brengen.

Merkpositionering door Phil en Flo

Gratis E-Book Strategische content

Ontdek ons E-Book over het VISION©-model en ontvang waardevolle inzichten om dit effectief toe te passen.

Waarom een overtuigende merkpositionering belangrijk is
Je doelgroep ziet dagelijks tientallen marketinguitingen, waartussen jij natuurlijk wilt opvallen. Dat lukt alleen als je een sterk merkverhaal hebt en deze consistent vertelt op de kanalen die je inzet. Maar hoe kom je tot een sterk merkverhaal? Met welke waarden verbindt je doelgroep zich?

We brengen alles met betrekking tot jouw merk in kaart aan de hand van verschillende analyses en modellen. Hierin identificeren we de belangrijkste elementen van een merk, zoals de merkwaarden, merkpersoonlijkheid en merkbelofte. Daarnaast kijken we naar de focus in de markt en de juiste groeirichting. Laat je deze informatie verzamelen, dan wordt de huidige Customer Journey en de essentie van het merk duidelijk.

Merkpositionering: waar je merk voor staat en de klant voor jou kiest
Met de huidige Customer Journey in kaart gebracht en de uitkomsten over de merkessentie, gaan we gericht kijken wat de nieuwe Customer Journey moet worden en welke richting het merk op wil groeien. We bepalen welke markt we gaan bedienen, welke onderdelen de nieuwe Customer Journey moet bedienen en welke boodschap dit het best overbrengt op de doelgroep. We creëren het merk als een totaalbeleving.

vrouwen in het bedrijfsleven die lachen

Merkpositionering geeft richting aan branding en marketing
Met een sterke merkpositionering zorgen we ervoor dat de merkidentiteit en merkbeleving met elkaar in balans zijn. Nu we weten waar je als merk voor staat, kunnen we ervoor zorgen dat het in elke communicatie precies zo wordt ervaren bij de klant. De merkpositionering is de basis voor het marketingplan en de branding van je merk.

Wil jij jouw merk sterk en in de juiste markt positioneren? Zodat de klant jouw merkwaarden, merkpersoonlijkheid en merkbelofte herkent en loyaal aan jou blijft? Neem vrijblijvend contact op met onze experts en behaal succes op de lange termijn!

Merkpositionering door Phil en Flo

De toegevoegde waarde van emotionele merkverbinding
Het is niet enkel genoeg om als merk te weten wat je belooft; het is cruciaal om een emotionele connectie met je doelgroep te creëren. Mensen kiezen vaak voor merken waarmee ze zich verbonden voelen op een dieper niveau, waarbij ze de waarden en overtuigingen van het merk delen.

Deze emotionele verbinding is de sleutel tot het creëren van merkloyaliteit en zorgt ervoor dat klanten jouw merk keer op keer kiezen, ongeacht de keuzes in de markt.

Takeaways

  1. Emotionele Impact: Merken die een emotionele band opbouwen met hun klanten genereren niet alleen meer verkopen, maar creëren ook ambassadeurs voor hun merk.
  2. Loyaliteit Boven Concurrentie: In een verzadigde markt kiezen klanten vaak voor de merken waarmee ze een diepere band voelen, zelfs als er goedkopere of gemakkelijkere alternatieven beschikbaar zijn.
  3. Langdurige Relaties: Door te investeren in het creëren van emotionele banden, bouw je relaties die de tand des tijds doorstaan, wat leidt tot herhaalaankopen en klantretentie op de lange termijn.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren