Bedrijfsvideo maken

Een goede bedrijfsvideo helpt om een goede indruk van je organisatie te geven. Met een bedrijfsvideo spelen we in op de emoties van je doelgroep. We laten alle momenten van trots, geluk en succes binnen je organisatie zien. Mensen kijken graag naar andere mensen, daarom is er geen betere manier voor klanten om zich aan de hand van een bedrijfsvideo te verbinden met je organisatie. Als een potentiële klant zich kan identificeren met waar je voor staat en waar je voor gaat, geeft dat de klant meer zelfvertrouwen. En wordt de kans groter dat hij voor jouw product of dienst kiest.

Wat is een bedrijfsvideo?

In een bedrijfsvideo breng je in beeld en geluid over waar je bedrijf voor staat. Er zijn verschillende doelen te verbinden aan een bedrijfsvideo laten maken, zoals het versterken van je bedrijfsidentiteit. Maar ook het bieden van een oplossing voor een probleem met je product of dienst. De basis ligt erin om de boodschap die je wilt overdragen op een pakkende manier te vertonen.

Spread the word, eh.. bedrijfsvideo

Waar de focus van een corporate- of bedrijfsfilm tot een paar jaar geleden nog op het promoten van je merk lag, richten we ons bij Phil & Flo nu op het oplossen van de problemen van je klant. Je doelgroep is kritischer dan ooit en niemand komt nog naar je website om “slechts” een filmpje te bekijken. Klanten komen naar je website omdat ze een situatie hebben die ze graag willen oplossen.

Corporate identiteit?

In de steeds verder digitaliserende klantrelatie, zouden de wensen en belangen van je klant voorop moeten staan. Met de komst van verschillende social media, waaronder YouTube, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om jouw corporate identiteit te delen met je doelgroep. Phil & Flo maakt jouw verhaal persoonlijk, in onze producties spelen echte mensen de hoofdrol. De bedrijfsvideo toont hoe trots je bent op je medewerkers en klanten merken dat verschil.

Hoog in zoekresultaten

Google beloont websites die goede content bevatten, zoals goede bedrijfsvideo’s. Daarmee verschijn je hoger in Google zoekresultaten. De bedrijfsvideo’s die we bij Phil & Flo maken, zorgen ervoor dat klanten een beter gevoel krijgen bij jouw bedrijf, je producten, diensten en service. Bel onze adviseurs voor vrijblijvend advies over videomarketing 085 - 2738331.

Duurzame videoproducties

Wanneer wij videocontent creëren, denken we nooit aan bedrijfsvideo’s voor eenmalig gebruik. De beelden voor een bedrijfsvideo kunnen we opnieuw inzetten voor bijvoorbeeld een online training video of een reclamevideo. Daarnaast kan je beter tien verschillende films van één minuut maken dan één film van tien minuten, dit is beter voor specifieke zoekopdrachten.

Waar moet een bedrijfsvideo aan voldoen?

Er zijn een aantal criteria waar een bedrijfsvideo aan dient te voldoen om succesvol te zijn. In de eerste plaats is de kwaliteit van beeld en geluid van groot belang. Daarnaast dient de bedrijfsvideo over een duidelijke boodschap te beschikken die krachtig naar voren komt. Om op de beleving in te spelen, is daarbij gebruik te maken van het inspelen op emoties.

De complete beleving

Het inspelen op de emotie is van groot belang om de kijkers een gevoel van betrokkenheid te laten ervaren. Er is bij een bedrijfsvideo laten maken bij ons altijd rekening te houden met de cultuur, identiteit en gewenste uitstraling van je bedrijf. Verder is het belangrijk dat de bedrijfsvideo zowel bij je bedrijf als bij de boodschap past. De vormgeving in beeld is daarbij af te stemmen op bijvoorbeeld je huisstijl. Het is tevens van belang dat het beeld past bij de omgeving net als dat de informatie daarop aansluit, zodat er een complete beleving ontstaat.

Hoe produceert Phil & Flo een bedrijfsvideo?

Het maken van een bedrijfsvideo begint bij een eerste gesprek waarin je alle ruimte hebt om je wensen op tafel te leggen. Dan volgt er een creatieve sessie om concreet vorm te geven aan alle ideeën. Onze projectmanager is daarbij je rechtstreekse contact die zorg draagt voor de opzet van een script of voor vragen voor een interview.

Om tot een definitief script te komen, is er natuurlijk ruimte voor feedback. Daarna volgt het opstellen van een draaiboek waarin alles tot in detail is uitgewerkt. Tijdens de draaidag is de regisseur verantwoordelijk voor het gehele proces en filmt de cameraman de beelden. Na de draaidag gaat onze editor aan de slag met het editen en monteren van de beelden. Daarna krijg je al snel de eerste filmversie te zien, waarop feedback mogelijk is. Zo komen we tot een eindversie van de bedrijfsvideo productie.

Wat zijn de kosten van een bedrijfsvideo?

De kosten van een bedrijfsvideo zijn afhankelijk van meerdere aspecten. De omvang van de productie speelt daarbij een rol net als de inzet van bijvoorbeeld lichtspecialisten en de locatie. Wij leveren voor het maken van een professionele bedrijfsvideo altijd maatwerk en daar stemmen wij de prijs op af. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met onze experts.