Bedrijfsvideo maken

Een goede bedrijfsvideo helpt om een goede indruk van je organisatie te geven. Met een bedrijfsvideo spelen we in op de emoties van je doelgroep. We laten alle momenten van trots, geluk en succes binnen je organisatie zien.

Video afspelen

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

Wat is een bedrijfsvideo?
In een bedrijfsvideo breng je in beeld en geluid over waar je bedrijf voor staat. Er zijn verschillende doelen te verbinden aan een bedrijfsvideo laten maken. Denk aan het versterken van je bedrijfsidentiteit, maar ook het bieden van een oplossing voor een probleem met je product of dienst. De basis ligt erin om de boodschap die je wilt overdragen op een pakkende manier te vertonen.

Video afspelen
Twee collega's, man en vrouw, van NOMIOS aan het poolen

Spread the word, eh.. bedrijfsvideo
Waar de focus van een corporate- of bedrijfsfilm tot een paar jaar geleden nog op het promoten van je merk lag, richten we ons bij Phil & Flo nu op het oplossen van de problemen van je klant. Je doelgroep is kritischer dan ooit en niemand komt nog naar je website om “slechts” een filmpje te bekijken. Klanten komen naar je website omdat ze een situatie hebben die ze graag willen oplossen.

Video afspelen
bedrijfsvideo

Verbind klanten met je organisatie
Mensen kijken graag naar andere mensen. Daarom is er geen betere manier voor klanten om zich aan de hand van een bedrijfsvideo te verbinden met je organisatie. Als een potentiële klant zich kan identificeren met waar je voor staat en waar je voor gaat, geeft dat de klant meer zelfvertrouwen. En wordt de kans groter dat hij voor jouw product of dienst kiest.

Video afspelen
bedrijfsvideo van solarclarity

Corporate identiteit?
In de steeds verder digitaliserende klantrelatie, zouden de wensen en belangen van je klant voorop moeten staan. Met de komst van verschillende social media, waaronder YouTube, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om jouw corporate identiteit te delen met je doelgroep. Phil & Flo maakt jouw verhaal persoonlijk. In onze producties spelen echte mensen de hoofdrol. De bedrijfsvideo toont hoe trots je bent op je medewerkers en klanten merken dat verschil.

Video afspelen
icon-corporate-bedrijfsfilm-phil-en-flo-3

Hoog in zoekresultaten
Google beloont websites die goede content bevatten. Onder deze ‘goede content’ vallen ook video’s. Met video’s verschijn je hoger in Google zoekresultaten. De bedrijfsvideo’s die we bij Phil & Flo maken, zorgen ervoor dat klanten een beter gevoel krijgen bij jouw bedrijf, je producten, diensten en service. Bel onze adviseurs voor vrijblijvend advies over videomarketing 085 – 2738331.

Video afspelen

Duurzame videoproducties
Wanneer wij videocontent creëren, denken we nooit aan bedrijfsvideo’s voor eenmalig gebruik. De beelden voor een bedrijfsvideo kunnen we opnieuw inzetten voor bijvoorbeeld een online training video of een reclamevideo. Daarnaast kan je beter tien verschillende films van één minuut maken, dan één film van tien minuten. Dit is werkt namelijk veel beter voor specifieke zoekopdrachten.

Video afspelen
clos-up foto van rijen zonnepanelen op een dak

Waar moet een bedrijfsvideo aan voldoen?
Er zijn een aantal criteria waar een bedrijfsvideo aan dient te voldoen om succesvol te zijn. In de eerste plaats is de kwaliteit van beeld en geluid van groot belang. Daarnaast dient de bedrijfsvideo over een duidelijke boodschap te beschikken die krachtig naar voren komt. Ook is het goed om op de beleving in te spelen, gebruik maken van het inspelen op emoties is daarbij belangrijk.

Video afspelen

De complete beleving
Het inspelen op de emotie is van groot belang om de kijkers een gevoel van betrokkenheid te laten ervaren. Met een bedrijfsvideo laten maken bij Phil & Flo, houden we altijd rekening met de cultuur, identiteit en gewenste uitstraling van je bedrijf. Verder is het belangrijk dat de bedrijfsvideo zowel bij je bedrijf als bij de boodschap past.

De vormgeving in beeld is daarbij af te stemmen op bijvoorbeeld je huisstijl. Het is tevens van belang dat het beeld past bij de omgeving, net als dat de informatie daarop aansluit, zodat er een complete beleving ontstaat.

Video afspelen

Hoe produceert Phil & Flo een bedrijfsvideo?
Het maken van een bedrijfsvideo begint bij een eerste gesprek, waarin je alle ruimte hebt om je wensen op tafel te leggen. Daarna volgt een creatieve sessie om concreet vorm te geven aan alle ideeën. Onze projectmanager is daarbij je rechtstreekse contact die zorg draagt voor de opzet van een script of voor vragen voor een interview. Om tot een definitief script te komen, is er natuurlijk ruimte voor feedback.

Daarna volgt het opstellen van een draaiboek, waarin alles tot in detail is uitgewerkt. Tijdens de draaidag is de regisseur verantwoordelijk voor het gehele proces en filmt de cameraman de beelden. Na de draaidag gaat onze editor aan de slag met het editen en monteren van de beelden. Je krijgt al snel de eerste filmversie te zien, waarop feedback mogelijk is. Zo komen we tot een eindversie van de bedrijfsvideo productie.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.