Een bedrijfsvideo maken

Een goede bedrijfsvideo helpt je om je klanten een goede indruk van je organisatie te geven. We spelen met de bedrijfsvideo in op de emoties van je doelgroep en bevatten alle momenten van trots, geluk en succes binnen je organisatie. Net als in het echte leven. Mensen kijken graag naar andere mensen, daarom is er geen betere manier voor klanten om zich aan de hand van een bedrijfsvideo te verbinden met je organisatie. Immers, als een potentiële klant zich kan identificeren met waar je voor staat en waar je voor gaat, geeft dat de klant meer zelfvertrouwen. Ook wordt de waarschijnlijkheid groter dat een klant voor jouw product of dienst kiest.

Wat is een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo brengt in beeld en geluid over waar je bedrijf met product of dienst voor staat. Er zijn verschillende doelen te verbinden aan een bedrijfsvideo laten maken, zoals het versterken van je bedrijfsidentiteit. Zo kan je ook een bedrijfsvideo maken waarmee je met je product of dienst een oplossing biedt voor een probleem. De basis ligt erin om de boodschap die je wilt overdragen op een pakkende manier te vertonen.

Spread the word, eh.. bedrijfsvideo

Waar de focus van een corporate- of bedrijfsfilm tot een paar jaar geleden nog op het promoten van je merk lag, richten we ons bij Phil & Flo nu op het oplossen van de problemen van je klant. Je doelgroep is kritischer dan ooit en niemand komt nog naar je website om “slechts” een filmpje te bekijken. Klanten komen naar je website omdat ze een situatie hebben die ze graag willen oplossen.

Corporate identiteit?

Bij Phil & Flo vinden we dat in de steeds verder digitaliserende klantrelatie de wensen en belangen van je klant altijd voorop moeten staan. Met de komst van verschillende social media, gecombineerd met YouTube, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om jouw corporate identiteit te delen met je doelgroep.

Phil & Flo maakt jouw verhaal persoonlijk, met eigen mensen en eigen wensen. Daarmee toont een bedrijfsvideo hoe trots je bent op je medewerkers en klanten merken dat verschil. In de producties van Phil & Flo spelen echte mensen de hoofdrol.

Hoog in de zoekresultaten

Google beloont websites die goede content bevatten, zoals goede bedrijfsvideo’s. Daarmee verschijn je dus hoger in de zoekresultaten.

De bedrijfsvideo’s die we bij Phil & Flo maken zorgen ervoor dat klanten een beter gevoel krijgen bij jouw bedrijf, je producten, diensten en je service. Bel onze adviseurs voor vrijblijvend advies over videomarketing 085 273 8331.

Over ons & bedrijfsvideo’s

Wanneer wij videocontent creëren, denken we nooit aan bedrijfsvideo’s voor eenmalig gebruik. De beelden voor een bedrijfsvideo kunnen we opnieuw inzetten voor bijvoorbeeld een online training video of een reclamespot. Daarnaast kan je beter tien verschillende films van één minuut maken dan één film van tien minuten, dit is veel beter voor specifieke zoekopdrachten.

Waar moet een bedrijfsvideo aan voldoen?

Er zijn een aantal criteria waar een bedrijfsvideo aan dient te voldoen om succesvol te zijn. In de eerste plaats is de kwaliteit van beeld en geluid van groot belang. Daarnaast dient de bedrijfsvideo over een duidelijke boodschap te beschikken die krachtig naar voren komt. Om op de beleving in te spelen, is daarbij gebruik te maken van het inspelen op emoties.

De complete beleving

Het inspelen op de emotie is van groot belang om de kijkers een gevoel van betrokkenheid te laten ervaren. Er is bij een bedrijfsvideo laten maken bij ons altijd rekening te houden met de cultuur, identiteit en gewenste uitstraling van je bedrijf. Verder is het belangrijk dat de bedrijfsvideo zowel bij je bedrijf als bij de boodschap past. De vormgeving in beeld is daarbij af te stemmen op bijvoorbeeld je huisstijl. Het is tevens van belang dat het beeld past bij de omgeving net als dat de informatie daarop aansluit, zodat er een complete beleving ontstaat.

Hoe produceert Phil & Flo een bedrijfsvideo?

Het maken van een bedrijfsvideo begint bij een eerste gesprek waarin je alle ruimte hebt om je wensen op tafel te leggen. Dan volgt er een creatieve sessie om concreet vorm te geven aan alle ideeën. Onze projectmanager is daarbij je rechtstreekse contact die zorg draagt voor de opzet van een script of voor vragen voor een interview.

Jij ontvangt het script om daarna je feedback erop te geven om vervolgens tot een definitief script te komen. Daarna volgt het opstellen van een draaiboek waarin alles tot in detail is uitgewerkt. De draaidag voor het maken van de professionele bedrijfsvideo vindt plaats op de overeengekomen dag. De regisseur is verantwoordelijk voor het gehele proces en de cameraman filmt de beelden. Er volgt na de draaidag een briefing voor onze editor die daarna aan de slag gaat. Daarna krijg je al snel de eerste filmversie te zien waarop feedback mogelijk is die wij samen met je bespreken en verwerken. Zo komen wij tot een eindversie van de bedrijfsvideo productie en zijn er nog opties voor ondertiteling, teasers of het maken van filmposters.

Wat zijn de kosten van een bedrijfsvideo?

De kosten van een bedrijfsvideo zijn uiteraard afhankelijk van meerdere aspecten. De omvang van de productie speelt daarbij een rol net als de inzet van bijvoorbeeld lichtspecialisten en de locatie. Er zijn wat dat betreft verschillende bedrijfsvideo kosten te onderscheiden, zodat het niet mogelijk is om een gemiddelde bedrijfsvideo prijs direct hier met je te delen. 

Wij leveren voor het maken van een professionele bedrijfsvideo altijd maatwerk en daar stemmen wij de prijs op af. Overigens vinden wij het wel belangrijk om transparant te zijn in alle bedrijfsvideo kosten. Daar bieden wij dan ook helderheid in op het moment dat je een aanvraag voor een offerte bij ons indient.

 

Victor - Account Director

Tijd om jouw marketing naar een hoger niveau te tillen? Laten we in een vrijblijvend gesprek kijken waar kansen liggen voor jouw business. Ik vertel je graag meer over het effect van een strategische video op je autoriteit, vindbaarheid en leadgeneratie.