Wat kun je
met green screen?

Een meisje en jongen in sportkleding staan in een green screen studio naast elkaar en lachen naar de mobiele telefoon die het meisje vast heeft

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

Één kleur groen
Met een Green screen kun je de achtergrond van een acteur, de filmset, veranderen naar wens. Hiervoor gebruik je speciale videosoftware.

Door een green screen te gebruiken kun je op korte termijn veel scènes van je film schieten zonder van locatie te veranderen. Dit lost vaak veel logistieke en budget technische problemen op. Een goede editor kan een green screen scène behoorlijk realistisch laten over komen. Niks haalt het natuurlijk bij een echte film op locatie. Maar soms is het doel helemaal niet om een realistische film te maken, maar juist met humor een boodschap over te brengen. Vaak werkt een green screen dan perfect. Door het toevoegen van foto’s en filmmateriaal in de achtergrond kan je allerlei mensen, objecten of dieren in beeld brengen. Tijdens het schrijven van het script of draaiboek kan je hier rekening mee houden en interactie tussen je acteur en achtergrond realiseren. Green screens geven dus een hoop mogelijkheden als je beperkt bent qua locaties en/of budget.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren