starstarstarstarstar 4,8/5 – 70 Reviews – Experts sinds 2009

Wat is Lidar Scanning?

LiDAR (Light Detection and Ranging) is een baanbrekende technologie die 3D-animatie en virtual reality (VR) transformeert. Door gebruik te maken van onzichtbare lasers brengt LiDAR omgevingen en objecten nauwkeurig in kaart. Door gebruik te maken van het Time-of-Flight (ToF)-principe worden afstanden berekend met ongeëvenaarde nauwkeurigheid.

Precisie en efficiëntie 

LiDAR-scanning blinkt uit in het vastleggen van elk detail, van textuur tot afmetingen, met verbazingwekkende precisie. Deze efficiëntie gaat niet alleen over snelheid; het gaat om het herdefiniëren van nauwkeurigheid, waardoor LiDAR onmisbaar is voor toepassingen die nauwkeurige details vereisen, zoals augmented reality (AR)-ervaringen en fotorealistische animaties.

wat-is-lidar-scanning

Transformatie van AR en Fotografie 

Augmented reality-ervaringen maken een sprong vooruit met LiDAR. Ze bieden een diepe onderdompeling die eerder onvoorstelbaar was. Apps zoals Pokémon Go en IKEA Place profiteren er enorm van en leveren realistischere interacties. Bovendien tilt LiDAR fotografie en videografie naar een hoger niveau, verbetert het de diepteperceptie, verbetert het de autofocus zesvoudig en zorgt het zelfs in omstandigheden met weinig licht heel goede kwaliteit.

Veelzijdige Toepassingen 

De veelzijdigheid van LiDAR is perfect voor vele industrieën. Naast 3D-animatie en VR, strekken de toepassingen zich uit tot autonome voertuigen, architectonisch ontwerp en zelfs tot het verbeteren van mobiele fotografie en videografie. De snelle mogelijkheden voor omgevingsscanning stroomlijnen de ontwikkeling van AR, waardoor realtime nauwkeurige metingen en interacties mogelijk zijn.

Iphone-Lidar_Scanner

Bent je enthousiast over de mogelijkheden van Lidar-technologie? Neem contact op met Phil & Flo, een studio gespecialiseerd in 3D- en VR-animaties. We hebben de expertise en apparatuur om je te helpen bij elk aspect van een animatieproject.