starstarstarstarstar 4,8/5 – 70 Google Reviews – Experts sinds 2009

Videomarketing: de Do's and Dont's

Salesteam Phil & Flo

Waarom video content de held is van moderne marketing

Kijk om je heen en je ziet video’s overal. Sinds de start van ons bedrijf in 2009 is video niet meer weg te denken; van het kleine scherm van je smartphone tot de gigantische  schermen op het stadsplein. Dankzij de voortdurende evolutie van sociale media en verbeterde videobewerkingstools, hebben video’s een centrale rol ingenomen in de marketingstrategieën van bedrijven. Maar wat maakt video’s nu zo krachtig?

Betoverende cijfers

Het antwoord is simpel: cijfers liegen niet. Videocontent wordt meer dan 10x zoveel gedeeld als tekst en afbeeldingen, en e-mails met ‘video’ in de onderwerpregel worden 19% vaker geopend. De gemiddelde persoon kijkt ongeveer 16 uur video per week en 90% van de consumenten zoekt naar videocontent voordat ze tot aankoop overgaan.

Video heeft zich stevig genesteld in onze informatieverwerkingsgewoontes – meer dan 95% van een video wordt onthouden, terwijl bij een geschreven tekst gemiddeld slechts 10% van de essentie wordt gereproduceerd.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat meer dan 82% van al het online verkeer wereldwijd wordt veroorzaakt door het bekijken van video’s.

Videomarketing: Een niet zo eenvoudige uitdaging

De stijgende vraag en voorkeur voor videocontent betekent echter niet dat het produceren van goede video’s eenvoudig is. Het vergt planning, creativiteit, technische vaardigheden en een goed begrip van je doelgroep. Dus hoe pak je het aan?

Aan de slag met videomarketing

Je begint met een gedegen voorbereiding. Stel jezelf de vraag: Wat wil je bereiken met je video? Wil je je bedrijf promoten, een nieuwe app lanceren, bewustzijn creëren rond een thema of merk, omzetgroei stimuleren of de conversie op je website verhogen?

Je kunt je doelen bepalen aan de hand van de ‘buyers journey’ – alle stappen die een potentiële klant doorloopt voordat hij of zij tot aankoop overgaat. De buyers journey bestaat uit drie fases: de awareness fase, de consideration fase, en de decision fase. Elk van deze fases vraagt om een specifieke benadering en soort videocontent.

Ken je publiek

Een goede video is niets zonder een publiek. Het identificeren van je doelgroep en weten welke kanalen het beste zijn om hen te bereiken is essentieel voor een succesvolle videocampagne.

Het kiezen van je boodschap en soort videocontent

Bepaal welke boodschap het best past bij je doelen en doelgroep. Zodra je deze elementen in kaart hebt gebracht, kun je beslissen welk type videocontent je doelen het beste ondersteunt. Er is een grote variëteit aan videocontent beschikbaar, zoals branding video’s, explanimations, educatieve video’s, interactieve schooltours, employer branding video’s, entertainment en inspiratie, branded content, virtual reality, 360-graden video’s, virtuele tours, vlogs, productdemo’s, testimonials, storytelling en animaties.

De productie van videocontent

Het creëren van de content kan het leukste deel van het proces zijn, maar het kan ook uitdagend zijn. Je kunt dit zelf doen, of het uitbesteden aan professionals.

Na de productie

Na de productie van je video ben je nog niet klaar. De video moet worden gepubliceerd, je doelgroep moet ervan op de hoogte zijn, de video moet vindbaar zijn, en je wilt weten wat er goed of fout ging. Hiervoor is een goede video-publicatiestrategie nodig, evenals effectieve promotie en SEO.

Bovendien wil je het succes van je video kunnen meten. Dit kan je doen door middel van KPI’s, zoals het aantal weergaven, het weergavepercentage, kliks, websitebezoeken en de CTR.

Picture of Geschreven door:</br> Peter de Graaf

Geschreven door:
Peter de Graaf

Creative Director (Co-founder)

team van branding
Jennifer van branding bureau - Phil en Flo