Een uitleganimatie
laten maken

Wil je een uitleganimatie laten maken die een ingewikkeld proces uitlegt of een technische applicatie verduidelijkt? Dan is een uitleganimatie van Phil & Flo de enige succesvolle oplossing. Een uitleganimatie versimpelt ingewikkelde concepten in een paar seconden. Onze creatieve team vol specialisten creëren en produceren unieke uitleganimaties speciaal op maat. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Video afspelen

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

Waarom een uitleganimatie laten maken?

De toepassingen van een uitleganimatie zijn super uitgebreid; of het nu gaat om het communiceren van een ingewikkelde boodschap of het verduidelijken van een product of dienst. Wij maken door middel van onze unieke uitleganimaties op een laagdrempelige en vooral heldere manier inzichtelijk wat jij wilt vertellen. Zo wordt jouw verhaal als uitleganimatie niet alleen toegankelijk, maar ook aantrekkelijk!

Video afspelen
uitleganimatie laten maken - phil en flo

Uitleganimatie maken van A tot Z

Wil je een succesvolle uitleganimatie laten maken? Phil & Flo Creative Studio regelt het voor je. Iedere uitleganimatie is maatwerk en gemaakt in de huisstijl van jouw bedrijf. Dit betekent dat onze hoogwaardige uitleganimaties vanaf het begin voor jou zijn ontworpen en gecreëerd door onze vakmensen. Daarnaast zijn we als videomarketing specialist uitstekend in staat om je uitleganimatie op een succesvolle manier te plaatsen, zodat je video ook echt gezien wordt!

Video afspelen
voorbeeld 2D

Motion Graphics

Een stijl die veel voorkomt bij uitleganimaties zijn motion graphics. In het kort zijn motion graphics geanimeerde grafische elementen, verwerkt in een aantrekkelijke film. Motion graphics zijn effectief voor je merkidentiteit door de sterke herkenbaarheid in kleur en vorm. Motion graphics zijn ook effectief om cijfers of data te communiceren. Motion graphics komen zowel met als zonder voice-over voor. Motion graphics zijn in 2D en 3D. Een combinatie van beiden wordt steeds populairder.

Naast uitleg is motion graphics effectief voor:

  • Communiceren van een concept of idee
  • Versterken van je merk
Video afspelen
showa-normen-2d-animatie-phil-en-flo-2

Stijlen uitleganimatie

Een uitleganimatie kan in vele verschillende stijlen, zowel 2D als 3D. Belangrijk is dat de stijl past bij het doel van de video. Zo gebruik  je voor de uitleg van een softwareproduct een totaal andere stijl, dan een uitleganimatie voor een laadpaal. En voor het aanmeldproces voor een medisch onderzoek weer een andere stijl dan een vertical farming systeem. Om de juiste stijl te bepalen doe je onderzoek naar je doelgroep. Hoe ziet deze groep eruit? Waar ligt hun (informatie)behoefte en wat is het doel van de video (leads, autoriteit, uitleg, promotie). Ons team helpt je met het vinden van de juiste stijl voor jouw animaties.

Video afspelen
oio systems-2d-animatie-phil-en-flo-2

De unieke designfilosofie van Phil & Flo

Goede vormgeving versterkt de betekenis en impact van beeld. Maar wat is goede vormgeving? Vroeger dacht men de ideale verhoudingen van vormen te vinden in de Gulden Snede. Tegenwoordig hebben die oude regels plaatsgemaakt voor persoonlijk stijlonderzoek, want ultieme schoonheid is voor iedereen anders. Wij horen graag wat je wil vertellen en stellen, door middel van de juiste kleuren, lijnen, vormen, muziek en geluiden, een authentieke beeldtaal voor je uitleganimatie samen.

Video afspelen over 3d animatie van schip
3d animatie van huis

Kleurgebruik in jouw uitleganimatie

Ons brein houdt van symmetrie. Daar worden we rustig van. Door het gebruik van symmetrie in je vormgeving kun je een veilige, vertrouwde boodschap overbrengen. Asymmetrische beelden zorgen daarentegen voor chaos, prikkelingen en zetten aan tot actie. Ook kleuren spelen hierbij een grote rol. Zo staat blauw voor ‘vertrouwen’ en groen voor ‘groei’ en ‘gezondheid’. Rood staat voor gevaar, warmte en actie. Kennis van kleur is dus van groot belang. En laten we dat nu net in ons bezit hebben.

Video afspelen
pgb-pensioen-2d-animatie-phil-en-flo-1

Nieuwe ontwikkelingen in animatie

Ook is het belangrijk dat we weten voor wie de uitleganimatie bedoeld is en waar deze vertoond zal worden. Want de interpretatie van beeld is, net als geschreven en gesproken taal, tijds- en cultuurgebonden. Daarom zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in binnen- en buitenland, bestuderen en beoefenen we verschillende technieken en gaan we graag het avontuur aan.

Video afspelen over ad-2d-animatie-phil-en-flo-2
ad-2d-animatie-phil-en-flo-1

Uitleganimatie laten maken bij Phil & Flo

Wil je jouw boodschap op een pakkende manier overbrengen? Laat Phil & Flo jouw verhaal tot leven brengen met een op maat gemaakte 2D of 3D uitleganimatie. We integreren de unieke huisstijl van jouw bedrijf voor herkenbaarheid en impact. Neem vrijblijvend contact op om te horen hoe we jou kunnen helpen.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.