Explanimation laten maken

In iedere organisatie zit een verhaal dat verteld moet worden. Een ‘explanimation’ (explanation + animation) is eigenlijk een fancy woord voor een uitleganimatie. Het is een korte animatievideo waarin je heel snel uitlegt hoe complexe producten, diensten, systemen of processen werken of om een samenvatting van een jaarverslag te maken.

Video afspelen

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

De kracht van een explanimation laten maken
Storytelling werkt, weten we inmiddels. Onze hersenen zoeken continu naar verhalen om informatie te begrijpen en op te slaan in ons brein. Verhalen triggeren ons ook om de gegeven feiten in een verhaal op onszelf of een herkenbare situatie te projecteren. Daarom komen we bij Phil & Flo in een explanimation niet met cijfertjes, maar met verhalen. Wij wéten dat video geschikt is om ervaringen, sferen en gevoelens mee over te brengen.

Video afspelen

Een explanimation laten maken, is vaak de beste manier om snel en duidelijk iets uit te leggen. Goed begrepen worden door je klanten is essentieel voor elk bedrijf, maar keer op keer je verhaal vertellen is best wel vermoeiend. Je hebt niet altijd zicht of je accountmanagers altijd het juiste verhaal vertellen. Daarbij komt dat niet iedereen direct alles wat je verkoopt of aanbiedt begrijpt. Door het gebruik van tekst, beeld en geluid in je eigen huisstijl wordt je boodschap zo effectief mogelijk gecommuniceerd. Phil & Flo brengt jouw verhaal tot leven.

Video afspelen
Case - Alfen - Phil & Flo

Op reis
Phil & Flo neemt je mee op reis naar het uiteindelijke doel wat jij met je explanimation wilt bereiken. Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal én uitleg blijven hangen. Animatie leent zich er daarnaast goed voor om de visuele identiteit van je bedrijf of organisatie naar voren te laten komen.

Wij denken met je mee over hoe wij je van de concurrent kunnen onderscheiden. In uiteenlopende designs – van heel gedetailleerd tot erg abstract – geven we jouw klant uitleg over uiteenlopende onderwerpen. Een explanimation laten maken is de ideale tool om binnen één a twee minuten je boodschap helder over te brengen op je doelgroep.

Video afspelen

Van script tot scenario
Een goede voorbereiding is het halve werk. Ons team gaat eerst op zoek naar die herkenbare situatie, zo één waar iedere klant van jouw bedrijf zich mee kan identificeren. Samen creëren we een nieuw, onderscheidend script waarin je net een streepje voor hebt met jouw explanimation.

Benieuwd naar hoe wij verder te werk gaan? Of wil je gewoon even sparren over de invalshoek van jouw explanimation? Laat je gegevens achter en wij nemen samen je kansen met je door.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.