Explanimation laten maken

In iedere organisatie zit een verhaal dat verteld moet worden. Een ‘explanimation’ (explanation + animation) is eigenlijk een fancy woord voor een uitleganimatie. Het is een korte animatievideo waarin je heel snel uitlegt hoe complexe producten, diensten, systemen of processen werken. Ook kun je een explanimation laten maken om een samenvatting van een jaarverslag of ingewikkeld rapport te presenteren en inzichtelijk te maken. In ieder geval is een explanimation laten maken vaak de beste manier om snel en duidelijk iets uit te leggen. Goed begrepen worden door je klanten is essentieel voor elk bedrijf, maar keer op keer je verhaal vertellen is best wel vermoeiend. Je hebt niet altijd zicht of je accountmanagers altijd het juiste verhaal vertellen. Daarbij komt dat niet iedereen direct alles wat je verkoopt of aanbiedt begrijpt. Door het gebruik van tekst, beeld en geluid in je eigen huisstijl wordt je boodschap zo effectief mogelijk gecommuniceerd. Phil & Flo brengt jouw verhaal tot leven.

De kracht van een explanimation laten maken

Storytelling werkt, weten we inmiddels. Onze hersenen zoeken continu naar verhalen om informatie te begrijpen en op te slaan in ons brein. Verhalen triggeren ons ook om de gegeven feiten in een verhaal op onszelf of een herkenbare situatie te projecteren. Daarom komen we bij Phil & Flo in een explanimation niet met cijfertjes, maar met verhalen. Wij wéten dat video geschikt is om ervaringen, sferen en gevoelens mee over te brengen.

Op reis

Phil & Flo neemt je mee op reis naar het uiteindelijke doel wat jij met je explanimation wilt bereiken. Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal én uitleg blijven hangen. Animatie leent zich er daarnaast goed voor om de visuele identiteit van je bedrijf of organisatie naar voren te laten komen.

Wij denken met je mee over hoe wij je van de concurrent kunnen onderscheiden. In uiteenlopende designs – van heel gedetailleerd tot erg abstract – geven we jouw klant uitleg over uiteenlopende onderwerpen. Een explanimation laten maken is de ideale tool om binnen één a twee minuten je boodschap helder over te brengen op je doelgroep.

Van script tot scenario

Uit onderzoek blijkt dat mensen gesproken informatie beter onthouden dan geschreven informatie. Ook leidt gesproken informatie tot betere attitudes ten opzichte van de boodschap. We zeggen daarom bij Phil & Flo altijd: een goede voorbereiding is het halve werk.

Ons team gaat eerst op zoek naar die herkenbare situatie, zo één waar iedere klant van jouw bedrijf zich mee kan identificeren. Samen creëren we een nieuwe, onderscheidende wereld waarin je net een streepje voor hebt met jouw explanimation. Van script tot scenario en de strategische verspreiding van het eindproduct via social media; wij weten wat er nodig is om succes te boeken.

Wat is jouw verhaal?

Benieuwd naar hoe wij verder te werk gaan? Of wil je gewoon even sparren over de invalshoek van jouw explanimation? Laat je gegevens achter en wij nmen samen je kansen met je door.