Interactieve video, next step video

Interactieve video betrekt je doelgroep bij je merk en houdt hun aandacht langer vast. Laat kijkers actief deelnemen door te klikken of te kiezen uit opties, of voeg extra functies toe zoals een quiz of een link. Dit maakt video’s interessanter en helpt om je verhaal duidelijker over te brengen. Probeer het eens en ervaar het verschil!

Concrete case

Voor CBS, een middelbare school in Amsterdam, maakten we een interactieve school tour. De open dagen spelen een essentiële rol voor de werving van nieuwe leerlingen voor de school. Met de interactieve tour kan het CBS zich 365 dagen per jaar presenteren aan groep 7 en 8-leerlingen en hun ouders. In de tour nemen leerlingen van de school je mee langs al het unieke aanbod dat het CBS te bieden heeft. Bijvoorbeeld de exacte en niet exacte vakken, sport en muziek en millennium skills. De kijker bepaald zelf welke routes hij doorloopt en welke onderdelen van het onderwijs of de school hij bekijkt. Bekijk hier het resultaat van de interactieve tour voor CBS Amsterdam.

Interactie met de kijker

Maak nu kennis met de ongekende mogelijkheden om van kijkers klanten te maken. Kijkers kunnen bijvoorbeeld in de interactieve video op een KOOP NU knop klikken bij het tonen van een product.

Je kunt ook links toevoegen in de video die naar jouw website gaat. In plaats van links naast de video, of eronder, zet je de links om op te klikken gewoon in de video. Integreer sociale media, polls, pdf-bestanden en meer… de mogelijkheden zijn ongekend!

Bestaande video’s interactief maken

Veel organisaties hebben in het verleden al video’s laten maken en willen niet opnieuw investeren in nieuwe video of animatie. Met de interactieve video oplossingen van Phil & Flo hoeft dat ook niet, wij kunnen bestaande video’s interactief maken zodat ze een nieuw jasje krijgen en weer jaren meekunnen.

Geef dus je animatiefilm of bedrijfsfilm een nieuwe dimensie en creëer onweerstaanbare interacties waar je maar wilt!

Bewezen trackrecord

Meerdere storylines

In interactieve video’s kan je direct de interactie met de kijker opzoeken. Je kan de kijker de keuze geven welke richting het wil opgaan in de animatiefilm, of welke informatie belangrijk is voor hem of haar. Daarnaast zorgt interactieve video ervoor dat je niet meerdere video’s hoeft te publiceren. Aangezien alles in één heldere videoplayer past. Dit kan perfect met een virtuele tour.

Analytics van interactieve video’s

Wat voor jou als marketeer interessant is, zijn de uitgebreide analytics mogelijkheden. Zo kan je zien waar de kijker op klikt. Je gaat patronen herkennen zoals je dat nu al in je website doet. Daarnaast zijn de links makkelijk en LIVE aan te passen door ons. Dat betekent dat je nooit meer iets offline hoeft te halen. Neem contact op met onze specialisten die je meer kunnen vertellen over interactieve video en interactieve animatie! Bel 085 -273 8331 of…

Hoe werkt een interactieve video

In een creatieve sessie bespreek je samen met een van onze creative producers alle unieke, onderscheidende en belangrijke onderdelen die jouw school te bieden heeft. Op basis daarvan maakt de creative producer een zogeheten wireframe, waarin een overzicht staat hoe de interactieve film opgebouwd is en hoe alle onderdelen met elkaar verbonden zijn in een route. In overleg werken we toe naar het definitieve wireframe voor de interactieve film. Op de draaidag wordt dit wireframe gevolgd aan de hand van een script en worden alle routes gefilmd. Onze editor verbindt alle toffe beelden en voegt de knoppen toe, zodat de kijker op een interactieve manier de video kan bekijken.

Wireframe interactieve tour - Phil & Flo

Waarom een interactieve video

Van begin tot eind helpt Phil & Flo jou om een interactieve video te maken die je jarenlang kan inzetten. In overzichtelijke statistieken zie je terug welke onderdelen van je tour het beste aanslaan bij de kijkers en hoe de video ervaren wordt. Onze interactieve tours zijn grotendeels live aanpasbaar. Dit betekent dat we alle teksten en knoppen in een interactieve video kunnen aanpassen, zonder de film offline te halen. Zo kan je in een later stadium altijd belangrijke wijzigingen doorvoeren en een film actueel houden, zonder dure investeringen. Samen met Phil & Flo haal je het maximale uit je videomarketing door interactieve video.

CBS - Phil & Flo

De voordelen & nadelen van een interactieve video

De voordelen van een interactieve video:

 • Een interactieve video wordt langer bekeken dan een ‘standaard’ video
 • De betrokkenheid van de kijker is groter
 • Je kunt directe call-to-actions integreren
 • Data is makkelijker te monitoren en analyseren
 • De video kan live aangepast worden
 • Oudere beelden kunnen worden toegevoegd

De nadelen van een interactieve video:

 • De voorbereiding kost meer tijd door gedetailleerde wireframes
 • Er is een apart distributiekanaal nodig
 • Er is meer filmmateriaal nodig dan bij een ‘standaard’ video
RSG MAG Sneek - Phil & Flo

Voor wie is een interactieve video?

Een interactieve video is geschikt voor vrijwel elke branche, zoals innovatieve tech, zorg en onderwijs. Het kan plaatsvinden in een ziekenhuis, school, hotel, brouwerij, fabriek of in de makelaardij, maar het kan ook ingezet worden in een stad of museum voor toerisme. Laat mensen over de hele wereld zien wat jij te bieden hebt. Met behulp van video, foto, virtual reality en animatie kan jouw organisatie online bezocht worden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Suzan
 

Suzan - Account Director (Co-founder)

Met mijn achtergrond in de pedagogie en maatschappelijk werk, specialiseer ik mij in de branches Zorg en Onderwijs. Bel me op 085 -273 8331 voor vrijblijvend advies.
Phil & Flo heeft in een korte tijd een mooie digitale tour weten neer te zetten voor de CSB. Hierin hebben wij de samenwerking en de uitwisseling van ideeën als zeer prettig en praktisch ervaren.
- Volkert Renooy, Teamleider @ CSB Amsterdam
De samenwerking met Phil&Flo was super! Ze hebben voor onze school een virtuele Open Dag gemaakt. Deze is echt top geworden en we krijgen er veel leuke reacties op. Ze waren vanaf het begin goed voorbereid, enthousiast en professioneel.
- Carla Holwerda, @ Park Lyceum
We hebben net met veel plezier naar de webinar gekeken en ook de virtuele tour gedaan. Vooral dat laatste heeft mijn zoon echt enthousiast gemaakt om meer van het CBS te willen zien. Hij komt graag naar één van de lesjesmiddagen.
- Ouder van leerling groep 8, @ CSB Amsterdam

Veelgestelde vragen

 • Zeker! Ons steeds groeiende interactieve portfolio is hier te bekijken.
 • Ook interactieve video wordt in de hoogst haalbare kwaliteit opgeleverd, dit is 4K UHD.
 • We beginnen altijd bij de kern van jouw boodschap. Wanneer we dit 100% duidelijk hebben, gaan we samen kijken hoe we dit op een logische manier interactief kunnen presenteren aan jouw doelgroep. De interactiviteit moet iets toevoegen aan het geheel. Het moet bijdragen aan het effect en het doel (informeren, activeren, inspireren).
 • Naast je idee, ontvangen we graag zo uitgebreid mogelijke informatie over de locatie, eventuele routes, en het gewenste eindresultaat. Hierna nemen we contact met je op om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan.
 • Binnen is één feedbackronde opgenomen, waarin de opdrachtgever feedback geeft op de aangeleverde conceptversie. Onze processen zijn zo ingericht dat we tussentijds verwachtingen en mogelijkheden kortsluiten. Op deze manier zorgen wij dat onze conceptversie zo dicht mogelijk tegen een definitieve versie aanzit.
 • Voice overs zijn meer dan een ingesproken stem. Afhankelijk van wie jullie zijn en wie jullie willen bereiken zorgen wij ervoor dat een voice over wordt gekozen die precies deze doelgroep raakt.
 • Wij ontnemen de zorg van het vinden van de juiste muziek die precies die sfeer met zich meebrengt die juist is voor jouw interactieve video. Wil je een eigen soundtrack laten maken? Neem contact op met een van onze consultants voor al je vragen!