Animatie laten maken?

Wil jij ook je eigen wereld creëren en de kijker meenemen in een verhaal dat duidelijk, maar vooral doelgroepen activeert? Kies dan voor onze unieke maatwerk animatiefilms. Kies uit 3D animatie, 2D animatie of VR animatie.

Bekijk ons portfolio

2D animatie

Een 2D animatie is de basis die voor vele doelen een geweldige oplossing biedt. In je eigen huisstijl, uniek op maat gemaakt door onze animatoren. Met een script die aansluit bij jouw wensen. Lees meer over 2D animaties.

3D Animatie

Onze 3D animatiefilms zijn de meest realistische vorm van animatie. Het kost wat meer tijd om te maken dan een 2D animatie, maar het resultaat is verbluffend. Met een 3D animatie laat je ingewikkelde producten of diensten in de juiste context op een laagdrempelige manier zien. Ons creatieve team verrast je graag!

Virtual Reality Animatie

Heb je een Virtual reality headset? Bekijk dan onze VR animatiefilms eens! Deze oplossing biedt geweldige mogelijkheden als je echt wilt opvallen. Ook geweldig om te gebruiken op beurzen of tijdens presentaties!

Juist voor online doelgroep

Juist in deze tijd wil je op een goede manier je doelgroep bereiken die nu veel online is. Maar hoe? Met videomarketing in de vorm van animatie! Laat een animatie maken door onze specialisten en verspreid deze onder je doelgroep. De juiste informatie verpakt op een creatieve heldere manier. Even vrijblijvend sparren? Boek vrijblijvend een sessie!

Waarvoor kun je een animatie laten maken?

De inzet van animatie is effectief voor allerlei doelen binnen marketing en communicatie. Een explainer animatie, of uitleganimatie, legt je boodschap kort en duidelijk uit. De combinatie van beeld en geluid zorgt voor een sterke boodschap die blijft hangen. Met de juiste grafische elementen maak je processen, producten, en technieken inzichtelijk en begrijpelijk voor je doelgroep. Een bedrijfsanimatie is een verlengstuk van je merkidentiteit, met een bedrijfsanimatie straal je een gedegen, professionele organisatie uit. Daar komt nog eens bij dat de inzet van videocontent op je website je organische website een boost geeft, Google is namelijk dol op animatie en andere rijke content. Heb je een educatief doel? Dan is een educatieve animatie ook mogelijk.

Animatie laten maken om op te vallen

Je verhaal vertellen begint met aandacht krijgen. Zeker als je reclame voor jezelf of een van je producten of diensten maakt, wil je niet massaal worden genegeerd door potentiële klanten. Met een visueel aantrekkelijke animatie val je op en wek je de interesse van je doelgroep. De creatieve ontwerpers van Phil & Flo kunnen hier uitstekend mee uit de voeten. Heb je een huisstijl? Dan zorgen wij dat je animatie hier perfect in past.

Hoe werkt een animatie laten maken?

In een animatie wil je informatie overbrengen. Dat kan een ingewikkelde, technische uitleg zijn, of een heldere productpresentatie. In een animatie vertelt een voice-over stem deze informatie op een prettige toon, in iedere taal die je wilt, daarbij ondersteund door visuele elementen. Deze elementen maken het geheel niet alleen makkelijker te begrijpen: ze geven er vaak ook een luchtige, speelse toon aan. Zeker in combinatie met passende muziek. Zo creëren de specialisten van Phil & Flo een animatie die jouw doelgroep activeert.

Waarom werkt een animatie laten maken?

Mensen denken graag in verbanden en er is geen betere manier om die verbanden te leggen dan visueel. Met beeldelementen en animaties maken we de samenhang tussen onderdelen duidelijk. Gesproken uitleg, beeld en geluid gaan goed samen in een animatie: ze versterken elkaar. Door de synergie kan het menselijk brein veel makkelijker de belangrijke elementen oppikken waarvan je wilt dat je doelgroep ze onthoudt.

Voor Bigshopper.nl hebben we een animatievideo laten maken. We zijn hierover echt oprecht heel tevreden. Wat ons verbaasde was dat we met nauwelijks informatie aan te leveren, een tekst aangeleverd kregen (een script voor de video) die precies de kern van wat we graag willen promoten weergaf. Heel knap, omdat wij een hele andere dienstverlening hebben dan Phil & Flo. Met een paar kleine aanpassingen aan het script, hebben ze een professionele animatievideo neergezet. Knap werk! We hebben de video als nieuwe opdracht laten vertalen naar het Engels met enkele aanpassingen. Dit bedrijf verdient zeker een aanbeveling. Het contact verloopt snel en soepel en het heeft ons weinig tijd gekost om uiteindelijk tot een mooie video te komen!
- Robert, Co-Founder @ Bigshopper
Goede samenwerking! Het eind resultaat is strak in elkaar gezet en educatief zonder saai te zijn. Aanrader!
- Jennifer , Head Marketing @ Showa
Bij PRA hebben we recentelijk diverse videocontent laten maken door Phil & Flo: een uitleganimatie, testimonials in verschillende talen, een vlog en een corporate video. De samenwerking met de mensen van Phil & Flo verliep soepel en het contact was prettig. Zij zijn duidelijk expert in hun vakgebied, denken proactief met je mee en geven goede adviezen. Wat daarnaast erg fijn was, was de flexibele instelling waardoor we snel hebben kunnen schakelen. Bovendien, ook na oplevering van de content is het contact optimaal. Een video is pas echt af als de opdrachtgever helemaal tevreden is.
- Martine Bouwman, Hoofd marketing @ PRA Health Sciences

Doelgericht aan de slag met de animatiefilms van Phil & Flo

Opvallen, uitleggen, een idee verkopen: wat je doel ook is, met een animatie lukt het altijd beter. Phil & Flo denkt met je mee van eerste concept tot het bereiken van je doelstellingen. Daarbij brengen we je boodschap in kaart en kijken we naar je doelgroep. Zo zorgen we ervoor dat de stijl en vorm van animatie optimaal werkt en er niets van je boodschap verloren gaat. Of je nu wilt overtuigen of informeren: met een aansprekende animatie klaar je de klus.

Ongekende mogelijkheden met het laten maken van een animatie

Een animatie om jezelf te verkopen, een proces uit te leggen of een product te presenteren, kan op verschillende manieren. Er zijn verschillende concepten, tonen en stijlen om uit te kiezen. Dat zijn minstens net zo belangrijke gereedschappen als de moderne technieken waarmee we de animaties maken. Het zijn geen beperkingen, maar juist middelen om je doelgroep uit te breiden, en de effectiviteit van je boodschap te verhogen.

In stijl een animatie laten maken

Het laatste dat je wil, is je publiek afschrikken met een animatiestijl die helemaal niet bij jou past. Als de stijl en inhoud van een animatie botsen, brengt dat kijkers in verwarring. Daarom maken de specialisten van Phil & Flo graag kennis met je. Zo zien we welke stijlen we beter kunnen hanteren dan andere: zakelijk, educatief of speels. Wat de grafische vormgeving betreft, houden we ons graag aan je huisstijl, maar ook zonder huisstijl vinden we de juiste toon en beeldtaal om je boodschap zo goed mogelijk uit te dragen.

Voor wie laat je een animatie maken?

Minstens net zo belangrijk als voor welk doel je een animatie laat maken, is het publiek. De getekende elementen van een animatie lenen zich goed voor een vrolijke en luchtige presentatie, maar serieus kan ook. Het hangt er maar net van af hoe je de animaties gaat inzetten. Wil je flink veel likes en shares op sociale media? Of stuur je je accountmanagers met een tablet op pad met een uitleganimatie? Natuurlijk hoeft het een het ander niet uit te sluiten: dan kiezen we voor het beste van beide werelden in toon en stijl. Check ons portfolio voor de uitgebreide stijlen die we hanteren.

De juiste toon in een animatie

Met een sprekende animatie lukt het veel beter om een toon over te brengen. Door de combinatie van gesproken woorden, beelden en muziek, creëer je meteen de juiste sfeer. Door de juiste toon te kiezen en je verhaal goed te vertellen, kun je veel meer rekenen op het overbrengen van het juiste gevoel aan je doelgroep.

De unieke designfilosofie van Phil & Flo

Goede vormgeving versterkt de betekenis en impact van beeld, maar wat is goede vormgeving? Vroeger dacht men de ideale verhoudingen van vormen te vinden in de Gulden Snede. Tegenwoordig hebben die oude regels plaatsgemaakt voor persoonlijk stijlonderzoek, want ultieme schoonheid is voor iedereen anders. Wij horen graag wat je wil vertellen en stellen, door middel van de juiste kleuren, lijnen, vormen, muziek en geluiden, een authentieke beeldtaal voor je animatie samen.

Kies de juiste kleuren

We worden rustig van symmetrie. Door het gebruik van symmetrie in je vormgeving kun je een veilige, vertrouwde boodschap overbrengen. Asymmetrische beelden zorgen daarentegen voor prikkelingen en zetten aan tot actie. Ook kleuren spelen hierbij een grote rol. Zo staat bijvoorbeeld blauw voor ‘vertrouwen’ en groen voor ‘groei’ en ‘gezondheid’. Rood staat voor ‘gevaar’, ‘warmte’ en ‘actie’. Kleur in je animatie zorgt dus voor verschillende acties.

Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.
Zeer prettig en professioneel bedrijf. Vrij snel en goed een animatie film met ze gemaakt voor Premium Positioning. Resultaat mag er zeker wezen. Daarnaast op een fijne manier samengewerkt. 5 sterren zeker op zijn plek.
- , Co-founder @ Premium Positioning
Bij NetwerkZ hebben wij erg prettig samen gewerkt met Phil & Flo. Ik zou ze zeker aanraden, een tof bedrijf met een mooie visie en vooral fantastische video's!
- Frank van Veen, Co-founder @ NetwerkZ
Phil & Flo is een heel professionele club en een verlengstuk van de communicatie afdeling! Ze zijn behulpzaam, denken met je mee en zijn super geduldig. Een frisse en creatieve partij om mee samen te werken aan animaties en bedrijfsvideo's.
- Marjolein Overbosch, Hoofd marketing @ DMT environmental Technologies

Veelgestelde vragen

  • We raden zelfs aan om een animatie in meerder talen te verspreiden! Stel dat jouw doelgroep zowel in Duitsland als in Nederland aanwezig is, dan spreek je die het beste aan met zowel een Nederlandse als een Duitse voice-over stem. We maken dan één animatie in twee versies. In principe zien de klanten dezelfde animatie, maar de voice-over stem en eventuele tekst zijn vertaald.
  • Wij hebben op basis van jarenlange metingen en analyses de lengte op maximaal 59 seconden gezet voor op de website nieuwe klanten, 15 seconden voor de commercial versies en maximaal 90 seconden voor animaties voor bestaande klanten van je.
  • De gemiddelde doorlooptijd van een animatie is één maand. Spoedopdrachten kunnen natuurlijk sneller worden opgeleverd en andere projecten vragen juist weer meer afstemming en dus meer tijd.
  • Onze consultants denken graag vrijblijvend met je mee om te kijken wat de beste communicatieoplossing is voor jouw vraagstuk. Je kan ons contactformulier invullen of een belafspraak maken.
  • Zoveel mensen, zoveel wensen. Vanuit onze ervaring weten we vaak welke stijl goed kan werken voor jouw animatie. We kiezen samen met jou een stijl die zowel bij het merk of bedrijf als bij de beoogde doelgroep past.
  • We beginnen met een creatieve sessie waarin we heel duidelijk achterhalen wat de boodschap is die je wilt zenden en natuurlijk het uiteindelijke doel dat je wilt behalen met de animatie, daarna maken we een script en beginnen we met animeren. Je mag kiezen welke voice-over je prettig vindt klinken en dan vieren we samen het eindresultaat!
  • Onze animaties worden gemaakt door onze afgestudeerde animatoren op high-end computers. We gebruiken goede software van onder andere ADOBE.
  • Op onze portfoliopagina kan je onze meest recente producties bekijken. Dit zijn 2D en 3D animaties, maar ook films en combinaties van film en animatie.
  • Voor het script en het draaiboek maken we gebruik van twee feedbackronden. Voor de film zelf standaard werken we met één feedbackronde. Mochten wij de feedback niet naar behoren verwerkt hebben, dan kan je dit natuurlijk altijd aangeven, en zullen we dit alsnog goed verwerken. Mocht je liever met meerdere feedbackrondes werken, omwille van wat voor reden dan ook? Dan kan dit zeker! Je kunt dit aangeven bij onze consultant in het voortraject, en wordt dit in de offerte opgenomen.