Vacature video

Al sinds de opkomst van vacaturebanken worden er lange, saaie vacatureteksten gepubliceerd. Tijden veranderen en teksten worden als saai en vervelend beschouwd. Helemaal als de tekst langer dan één A4tje is en vol zit met vakjargon. Check een voorbeeld hieronder.

Waarom een vacature video?

Hoe pak je dit probleem aan en zorg je dat juist het perfecte talent kiest voor jouw organisatie? Dit doe je met een vacature video. Een vacaturefilm brengt de juiste boodschap over met emotie. Daarnaast worden Google en YouTube steeds vaker gebruikt voor het vinden van de juiste vacature. Sterker nog YouTube is bijna de populairste zoekmachine ter wereld en geeft Google nog meer voorrang op hoogwaardige videocontent in de zoekresultaten!

Video als activerend medium

Video is een activerend medium waardoor je talent activeert en attendeert op jouw boodschap. Met een vacature video kan je binnen één minuut uitleggen waar jouw organisatie voor staat en wat de functie inhoudt. Je neemt alle twijfel weg. Met jouw enthousiasme vertel je meteen waarom het zo leuk is om voor jullie te werken en kan het talent meteen proeven aan de sfeer. Daarna deel je de video op LinkedIn op adverteer je de video op de juiste doelgroep voor het allerbeste resultaat! Uiteraard helpen we je daarmee. We vertellen je ook graag meer over virtuele employer branding tours.

Aron & Inge - Phil & Flo

Voordelen van een vacature film

  • In plaats van saaie tekst vertel jij alles over de functie inhoud;
  • Een vacature video brengt emotie over en nieuw talent krijgt meteen een gevoel met de organisatie;
  • Door de combinatie van een mens in beeld aangevuld met goede achtergrond muziek, blijft de kijker geboeid;
  • Er zijn geen vragen meer over de functie inhoud;
  • Hoge respons. Op vacature video’s wordt meer gereageerd dan alleen vacatureteksten.
  • Onderscheidend vermogen ten opzichte van alle concurrenten die ook vacatures open hebben staan.