3D Animatie laten maken

Wil jij een 3D animatie laten maken voor je product of dienst? Een 3D animatie laten maken is een prachtige manier om ingewikkelde producten of diensten in de juiste context te zien. Laat je verrassen door ons creatieve team.

Bekijk ons portfolio

Wat is 3D animatie?

3D Animatie is het uitgebreide zusje van 2D animatie ;). Doordat je objecten driedimensionaal ontwerpt kan je er als kijker compleet omheen en zelfs erin kijken. Deze ontwerpen kan je vervolgens weergeven in een landschap of wereld die helemaal op maat te maken is. Met 3D animatie geef je de meest complexe producten vorm.

3D animatie als marketingmiddel

Deze beeldtechniek wordt gebruikt om informatie op een boeiende manier over te brengen. De kansen die dit biedt voor bedrijven en organisaties zijn enorm. Als jij het namelijk kan bedenken, kunnen wij het vormgeven en in beweging zetten. Dit biedt mogelijkheden op het gebied van productuitleg, productpromotie, en -marketing. Met een animatiefilm weet je zeker dat je een enorme overtuigingskracht hebt, en de meest complexe technieken en producten inzichtelijk maakt.

3D product animatiefilm

Een 3D product animatie is een prachtige manier om de binnenkant van een product goed weer te geven. Of om de werking van het product uit te beelden, op micro niveau of juist op grote afstand. In een eigen gecreëerde omgeving, met decors en landschappen die we speciaal voor jou ontwikkelen. 3D animatiefilms zijn kwalitatief hoogstaande producten die absoluut de aandacht trekken en super realistisch zijn.

3D animaties

Computer animaties in marketing en advertising zijn als communicatiemedium een klasse apart. Neem bijvoorbeeld een karakter (poppetje) of een animatie figuur: zij kunnen het hart van iedere (online) video of marketingcampagne vormen. Phil & Flo brengt ze tot leven in een 3D-animatie. Kijk maar naar animatiefilms van Disney, Dreamworks of Netflix, deze animatiefilms hebben levensechte monsters, dieren, mensen en andere fantasiefiguren. Ook een eigen fantasiefiguur voor jouw organisatie? Bel ons voor een vrijblijvend creatief advies gesprek: 085 - 2738331

Complexe product 3D animaties

Wil je liever niet gebruikmaken van een karakter, dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een langdradige powerpoint in een aantrekkelijke 3D animatie te laten vormgeven. Er is waarschijnlijk geen ander medium dan 3D-animatiefilm die zo snel een visuele samenvatting kan geven of het idee van een complex product kan uitleggen. 3D-animaties zijn dynamisch en weten de aandacht vast te houden.

Bij Phil & Flo laten we zien wat niet gefilmd kan worden; er zijn voor ons geen grenzen wat je kunt laten zien met 3D renders (computer animatie). Samen met de voice-over en begeleidende teksten zal een animatie duidelijk en verhelderend zijn.

3D design filosofie

Onze animatoren gaan elke dag met veel enthousiasme naar hun werk. En dat kan alleen maar, omdat we geloven in onze eigen kracht en onze uitgesproken design filosofie. Een filosofie die aansluit bij onze eigen waarden. Wij geloven namelijk in de kracht van kleur en vormen en om deze te koppelen aan de eigen identiteit van de organisatie waar we de animatiefilms voor produceren. Zo creëren we een gave film die herkenbaar is voor jou organisatie maar die ook duidelijk onderscheidend is. Maak kennis met ons bureau voor meer informatie!

Vergroot je kansen met 3D animaties

Een 3D animatievideo is dus een goede manier om je producten te verkopen of een bepaald onderwerp bij je doelgroep duidelijk te maken. Tekeningen zien er levendiger uit in een 3D-animatie en het maakt je boodschap aantrekkelijker en toegankelijker.

Lees meer over animaties laten maken, of bekijk meer animatie voorbeelden.

3D animatie - video SEO

Wist je dat een structurele inzet van verschillende media er voor kan zorgen dat je een goede positie verwerft bij de natuurlijke (organische) zoekresultaten? Met deze zogenoemde Video SEO houden we bij je 3D animatie ook rekening.

Met een enkele video is de kans vrij klein dat je hoog in de zoekresultaten zal belanden, maar met meerdere video’s die naar elkaar verwijzen of op elkaar aansluiten, wordt dat een heel ander verhaal. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden van 3D animatie en het online verspreiden hier van!

Donatie Free A Girl - Phil & Flo

3D animatie laten maken?

Ben jij ook klaar voor dé praktische manier om complexe informatie over te brengen? Bel ons vrijblijvend voor verfrissende inzichten en laat je eigen 3D animatie ontwikkelen! Of informeer eens naar de mogelijkheden van andere vormen videomarketing zoals 2D animaties of een employer branding video.

Peter & Suzan - Phil & Flo

Hoe maak je een 3D animatie?

Een animatieproject begint bij ons bij het eerste gesprek. Hierin denken we met je mee wat het doel van de animatie moet zijn. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een samenwerking. Waarom? Omdat de stijl, toon, lengte en voice-over hierop moeten aansluiten. Zo heeft een 3D instructieanimatie een totaal andere insteek dan een geanimeerde promotie animatie. Laat ons met je meedenken, en laat weten wat jouw doelen zijn!

Wat kost een 3D animatie?

De kosten van een 3D animatie zijn afhankelijk van het aantal arbeidsuren dat in het maken van de 3d animatie zit. Het aantal uren is weer afhankelijk van de totale lengte van de animatie en de complexiteit van de stijl. Om een goed beeld te geven van een kostenplaatje kan je nadenken over de hoeveelheid objecten die worden vormgegeven, en de omgevingen en landschappen waarin de objecten worden gevisualiseerd. Daarnaast denk je na over de lengte van de film. Graag voorzien we je van advies en creatieve input, neem contact met ons op voor een kennismaking.

Suzan
 

Suzan - Account Director (Co-founder)

Met mijn achtergrond in de pedagogie en maatschappelijk werk, specialiseer ik mij in de branches Zorg en Onderwijs. Bel me op 085 -273 8331 voor vrijblijvend advies.
Phil&Flo heeft alle videocontent voor de eindejaarscampagne 2021 van Save the Children gerealiseerd. We zijn ontzettend blij met zowel de samenwerking als de opgeleverde video's. Het is een ontzettend sterk geheel geworden waarbij het team van Phil & Flo precies de juiste toon heeft weten te vinden, en een balans heeft gevonden die binnen fondsenwervende uitingen lang niet zo vanzelfsprekend is. We merkten tijdens de gehele samenwerking een grote betrokkenheid vanuit het team, en dat is ook duidelijk te zien in de opgeleverde video's. We zijn heel erg trots op het eindresultaat en we hebben de samenwerking ook ervaren als heel soepel en prettig. De communicatie is helder en persoonlijk, en de gemaakte afspraken worden goed nagekomen.
- Lilla Vonk, Content Marketeer @ Save The Children
Zeer prettig en professioneel bedrijf. Vrij snel en goed een animatie film met ze gemaakt voor Premium Positioning. Resultaat mag er zeker wezen. Daarnaast op een fijne manier samengewerkt. 5 sterren zeker op zijn plek.
- , Co-founder @ Premium Positioning
Phil & Flo is een heel professionele club en een verlengstuk van de communicatie afdeling! Ze zijn behulpzaam, denken met je mee en zijn super geduldig. Een frisse en creatieve partij om mee samen te werken aan animaties en bedrijfsvideo's.
- Marjolein Overbosch, Hoofd marketing @ DMT environmental Technologies

Veelgestelde vragen

  • We beginnen met een creatieve sessie waarin we heel duidelijk achterhalen wat de boodschap is die je wilt zenden en natuurlijk het uiteindelijke doel dat je wilt behalen met de animatie, daarna maken we een script en beginnen we met animeren. Je mag kiezen welke voice-over je prettig vindt klinken en dan vieren we samen het eindresultaat!
  • De gemiddelde doorlooptijd van een animatie is één maand. Spoedopdrachten kunnen natuurlijk sneller worden opgeleverd en andere projecten vragen juist weer meer afstemming en dus meer tijd.
  • Wij hebben op basis van jarenlange metingen en analyses de lengte op maximaal 59 seconden gezet voor op de website nieuwe klanten, 15 seconden voor de commercial versies en maximaal 90 seconden voor animaties voor bestaande klanten van je.
  • Zoveel mensen, zoveel wensen. Vanuit onze ervaring weten we vaak welke stijl goed kan werken voor jouw animatie. We kiezen samen met jou een stijl die zowel bij het merk of bedrijf als bij de beoogde doelgroep past.
  • We leveren onze animaties standaard in 4K beeldkwaliteit. Dit is de hoogste kwaliteit volgens huidige normen. Uiteraard kunnen we de exportkwaliteit afstemmen met wat voor jouw doelgroep of afspeelapparaat het beste werkt.
  • Onze consultants denken graag vrijblijvend met je mee om te kijken wat de beste communicatieoplossing is voor jouw vraagstuk. Je kan ons contactformulier invullen of een belafspraak maken.
  • Op onze portfoliopagina kan je onze meest recente producties bekijken. Dit zijn 2D en 3D animaties, maar ook films en combinaties van film en animatie.
  • Onze animaties worden gemaakt door onze afgestudeerde animatoren op high-end computers. We gebruiken goede software van onder andere ADOBE.