starstarstarstarstar 4,8/5 – 70 Reviews – Experts sinds 2009

Video testimonial

Vandaag de dag leven we in een zogenoemde reputatie-samenleving. Deze reputatie wordt voornamelijk gevormd door de mening van anderen over jouw organisatie, want geloof het of niet; mensen vertonen nu eenmaal kuddegedrag. Hoe kan je hier als organisatie effectief op inspelen? Allereerst door klanten dusdanig in de watten te leggen dat ze lovend over je product of dienstverlening zijn. Bied ze vervolgens een podium om hun klantbeoordeling te kunnen uiten. Dit kan in tekst, maar Phil & Flo wil je liever kennis laten maken met de veel krachtigere video testimonials!

Video afspelen

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

Wat is een video testimonial?
In een video testimonial delen klanten hun ervaring met jou, jouw product, dienst of bedrijf. Het zijn dus eigenlijk klantreviews, maar dan in videovorm. Het is belangrijk dat de testimonial video geloofwaardig overkomt. Daarvoor helpt het om de verteller geen script te geven, maar het verhaal organisch te laten vertellen. De video zal objectief zijn. Het moet geen verkooppraatje worden, maar echt een klantervaring.

Video afspelen

Waarom een testimonial
Mensen zijn kuddedieren en vertrouwen het sneller wanneer ze iemand in hun netwerk zien met hetzelfde product. Mond-tot-mondreclame is daarom één van de krachtigste vormen van reclame. Een klantervaring van de persoon zelf zorgt voor meer autoriteit en vertrouwen. Een testimonial video is daarom de perfecte manier om jouw product, dienst of bedrijf te promoten.

Video afspelen

Hoe maak je een video testimonial?
Om ervoor te zorgen dat de verteller een organisch verhaal vertelt, stel je interviewvragen op. Bij het opstellen van deze vragen, bedenk je alvast wat je wilt dat er gezegd gaat worden. Zo kun je structuur in het verhaal brengen en het gesprek sturen. Als je meerdere testimonials gaat opnemen, is het belangrijk om je niet in elke video op hetzelfde punt te focussen. Focus je per video op één unique selling point.

Video afspelen

Waaraan koppel je een testimonial video het best op je website?
Je kunt een testimonial video perfect koppen aan een onderdeel van je website. Wordt er in de video gesproken over een bepaald product? Zet deze dan op de productpagina neer. Gaat het juist over het bedrijf in het algemeen? Plaats deze dan op de home- of over ons-pagina. Je kunt verschillende testimonial video’s laten maken om in te zetten op meerdere landingspagina’s of productpagina’s.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

 
 
 

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.