Video testimonial

Zelf schreeuwen dat je de allerbeste of goedkoopste bent (in je vakgebied) is een manier van marketing die we steeds minder vaak zien. Vandaag de dag leven we in een zogenoemde reputatie-samenleving. Deze reputatie wordt voornamelijk gevormd door de mening van anderen over jouw organisatie, want geloof het of niet; mensen vertonen nu eenmaal kuddegedrag. Hoe kan je hier als organisatie effectief op inspelen? Allereerst door je klanten dusdanig in de watten te leggen dat ze lovend over je product of dienstverlening zijn. Bied deze tevreden groep vervolgens een podium om hun klantbeoordeling te kunnen uiten. Dit kan in tekst, maar Phil & Flo wil je liever kennis laten maken met het veel krachtigere fenomeen; video testimonials!

Wat is een video testimonial?

In een video testimonial delen klanten hun ervaring met jou, jouw product, dienst of bedrijf. Het zijn dus eigenlijk klantreviews, maar dan in videovorm. Het is belangrijk dat de testimonial video geloofwaardig overkomt. Daarvoor helpt het om de verteller geen script te geven, maar het verhaal organisch te laten vertellen. De video zal objectief zijn. Het moet geen verkooppraatje worden, maar echt een klantervaring.

Waarom een testimonial?

Mensen zijn kuddedieren en vertrouwen het sneller wanneer ze iemand in hun netwerk zien met hetzelfde product. Mond-tot-mondreclame is daarom één van de krachtigste vormen van reclame. Een klantervaring van de persoon zelf zorgt voor meer autoriteit en vertrouwen. Een testimonial video is daarom de perfecte manier om jouw product, dienst of bedrijf te promoten.

Layertec - Phil & Flo

Hoe maak je een video testimonial?

Om ervoor te zorgen dat de verteller een organisch verhaal vertelt, stel je interviewvragen op. Bij het opstellen van deze vragen, bedenk je alvast wat je wilt dat er gezegd gaat worden. Zo kun je structuur in het verhaal brengen en het gesprek sturen. Als je meerdere testimonials gaat opnemen, is het belangrijk om je niet in elke video op hetzelfde punt te focussen. Focus je per video op één unique selling point.

Waaraan koppel je een testimonial video het best op je website?

Je kunt een testimonial video perfect koppen aan een onderdeel van je website. Wordt er in de video gesproken over een bepaald product? Zet deze dan op de productpagina neer. Gaat het juist over het bedrijf in het algemeen? Plaats deze dan op de home- of over ons-pagina. Je kunt verschillende testimonial video’s laten maken om in te zetten op meerdere landingspagina’s of productpagina’s.

Wat is testimonial advertising?

Wanneer je video testimonials in gaat zetten in je marketing campagne, spreek je van testimonial advertising. De klanten die bij jouw bedrijf een positieve klantreis hebben doorlopen, en vertellen in de testimonial video, worden op deze manier een ambassadeur van jouw merk. Delen ze hun goede ervaringen uit eigen beweging op hun social media, dan creëren ze een vorm van mond-tot-mondreclame.

Je klanten een podium bieden?

Op welke manier laat jij je klanten hun verhaal over jouw organisatie vertellen? Twijfel niet over het maken van een frisse kennismaking. Dan nemen we direct jouw mogelijkheden op het gebied van video testimonials door!

Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.