Employer Branding films

Hoe overtuig je kandidaten dat ze bij jou moeten komen werken, en niet ergens anders? In een vacaturetekst is het, puur door het tekstuele formaat, lastig om generalisaties en clichés te vermijden. Daardoor loop je de kans dat potentiële werknemers een matige of verkeerde indruk krijgen. Een veel betere manier is dan ook om een employer branding film te laten maken. Zo’n film werkt prima als reclame voor je bedrijf als werkgever, omdat je eigen werknemers en collega’s erin vertellen over de werksfeer. En die film plaats je op Indeed, LinkedIn en Instagram!

Employer Branding, wat is dat?

In een employer branding film zie je vooral je werknemers aan het woord. Ze vertellen de positieve kanten over hun werk en je bedrijf. Daarbij blijven we zo authentiek mogelijk. Daarom benoemen we ook  een wat mindere kant van het werk, dit werkt in je voordeel.

Natuurlijk is het ook een goed idee om de dagelijkse werkzaamheden te laten zien. En je kunt je werkgevers een sfeervolle blik geven op alle leuke dingen die er in de pauze of na het werk gebeuren, zoals sporten of een gezellige borrel. Zo’n kijkje in de keuken zegt veel meer dan een geschreven standaardzinnetje in een vacaturetekst. Mensen zijn visueel ingesteld, dus zien hoe het er echt aan toegaat door middel van een eerlijk verhaal geeft ze het duwtje in de rug om te reageren op je vacature.

Hoe maken we jouw film?

Wie kan er beter vertellen over hoe het is om bij jouw bedrijf te werken, dan de werknemers zelf? In een employer branding film laten we daarom echte mensen — werknemers en collega’s — aan het woord. Ze hoeven geen geboren acteur te zijn, want wij zorgen voor een professionele begeleiding bij het filmen. Daarna verpakken we hun enthousiaste verhalen in een kort en bondige film. We kiezen er de juiste achtergrondmuziek bij en brengen zo de unieke sfeer in jouw bedrijf binnen 1 minuut in beeld.

Opvallen met employer branding

De beste werknemers zijn steeds moeilijker te vinden. De banen liggen letterlijk voor het oprapen, dus hoe zorg je dat talent juist voor jouw bedrijf kiest? Met een employer branding film val je alvast goed op. Zeker als de concurrentie alleen maar een regeltje onderin de vacature schrijft over hun werksfeer, kun jij goed scoren met een vlotte film. Met de juiste mix van beelden van de werkvloer, interviews met huidige werknemers en goed gekozen achtergrondmuziek monteren we een sfeervolle film dat potentiële werknemers enthousiasmeert en motiveert om te solliciteren.

Waarom recruiters aankloppen bij Phil & Flo

Wie weet er beter hoe je nieuwe werknemers kunt aantrekken dan recruiters? Zij hebben er hun baan van gemaakt om werkgever en werknemer bij elkaar te brengen. Daarom zien ze ook de toegevoegde waarde van een employer branding video. Phil & Flo Creative Studio maakt video’s voor employer branding doeleinden die potentiële werknemers graag willen zien.

Succes voor elke branche

We hebben al vele employer branding films gemaakt voor verschillende branches:

  • IT branche
  • Zorg en Pharma branche
  • Financiële branche
  • Architectuur branche
  • Duurzame Industrie branche

Wij hebben een frisse en unieke blik op de presentatie in videovorm om talent aan te trekken. Door de verhalen van je collega’s op een aantrekkelijke manier te presenteren, maken we potentiële werknemers enthousiast en geïnteresseerd in jouw bedrijf.

Employer branding volgens Phil & Flo

Wat maakt de werkwijze van Phil & Flo zo uniek? Onze filmmakers zijn creatieve geesten, die iedere keer de juiste invalshoek weten te vinden om je bedrijf en werksfeer in videovorm succesvol te presenteren. Dat doen ze met steeds het doel voor ogen: het overtuigen van potentiële werknemers. Met dat doel voor ogen gaan ze het hele proces door, van a tot z, om een perfecte employer branding video te maken: van eerste scripts en opnames tot de laatste stappen in het productieproces. En dat doen we allemaal in overleg, met een persoonlijke aanpak.

Het bereik van employer branding films

Een film om je als bedrijf te profileren kun je heel gericht voor een specifieke vacature maken, maar ook juist breed inzetbaar houden. Als je diep ingaat op een specifieke functie, laat je bijvoorbeeld een collega uitgebreid over het werk vertellen. Je geeft dan een heel goed beeld van de specifieke functie, maar de film is moeilijker te hergebruiken. Als je kiest voor een meer algemene film over je bedrijf, kun je deze in verschillende vacatures gebruiken. Bovendien heb je een grotere kans dat meer mensen je employer branding video gaan delen op sociale media.

Employer branding film op Indeed en sociale media

Veel mensen die op zoek zijn naar een vacature, krijgen deze wervingsteksten vaak doorgespeeld van mensen uit hun netwerk. Delen op Instagram en LinkedIn is al niet meer weg te denken uit het vacatureproces. Je wilt daarom je vacature ook aansprekend maken voor mensen die er niet zelf op zullen reageren, maar wel iemand kennen of een relevant netwerk hebben. Een korte en aansprekende film helpt deze mensen over de streep te trekken om je vacature te delen. Daarnaast worden je vacatures op Indeed beter gewaardeerd als je er een film bij plaatst. En van het een komt het ander: als je vacature en/of employer branding film eenmaal gedeeld wordt, gaat de sneeuwbal rollen. Zo vergroot je je bereik exponentieel.

Vacatures met film beter online vindbaar

Niet alleen mensen zijn dol op video’s: ook voor zoekmachines zoals Google vallen webpagina’s met video beter op, en worden beter geïndexeerd. Ten minste, als je het goed doet. Gelukkig weten we bij Phil & Flo wel raad met video’s en zoekmachine-optimalisatie. De voordelen van een betere vindbaarheid in zoekmachines hoeven we natuurlijk niet uit te leggen: als je meer mensen bereikt, vergroot je je naamsbekendheid. En natuurlijk bereik je, in het geval van een vacature, meer potentiële werknemers als je vacature hoger scoort in zoekmachines.

Vandaag nog meer weten over employer branding?

Wil je niet meer het risico lopen dat de perfecte kandidaat voor je functie afhaakt omdat zij of hij geen goed beeld krijgt van je bedrijf? Phil & Flo maakt hoogwaardige Employer branding video’s om werkgevers en werknemers bij elkaar te brengen. Wij laten jouw bedrijf van de beste kant zien, zodat potentiële werknemers enthousiast bij je zullen solliciteren. We vertellen je hier graag meer over, en beantwoorden al je vragen in persoon. Aarzel dus niet om contact op te nemen en meer te weten te komen over de kansen van employer branding en videomarketing voor jouw bedrijf!

 

Suzan - Co-founder

Als Co-founder van Phil & Flo ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking. Met mijn achtergrond als Ortho-pedagoog is mijn branche specialisme Zorg en Onderwijs. Bel me op 085 -273 8331 voor vrijblijvend advies.
Copyright 2021 - Phil & Flo