Employer Branding video vind snel je ideale kandidaat!

Hoe overtuig je kandidaten dat ze bij jou moeten komen werken? Kies voor de succesvolle aanpak van Phil & Flo. Wij maken hoogwaardige en krachtige employer branding video’s, zodat jij snel de ideale kandidaten vindt.

Bekijk ons portfolio

Het bereik van employer branding films

Een Employer Branding film om je als bedrijf te profileren kun je heel gericht voor een specifieke vacature maken, maar ook juist breed inzetbaar houden. Als je diep ingaat op een specifieke functie, laat je bijvoorbeeld een collega uitgebreid over het werk vertellen. Je geeft dan een heel goed beeld van de specifieke functie, maar de film is moeilijker te hergebruiken. Als je kiest voor een meer algemene film over je bedrijf, kun je deze in verschillende vacatures gebruiken. Bovendien heb je een grotere kans dat meer mensen je Employer Branding video gaan delen op sociale media.

Waarom recruiters kiezen voor Phil & Flo

Wie weet er beter hoe je nieuwe werknemers kunt aantrekken dan recruiters? Zij hebben er hun baan van gemaakt om werkgever en werknemer bij elkaar te brengen. Daarom zien ze ook de toegevoegde waarde van een employer branding video. Phil & Flo Creative Studio maakt video’s voor Employer Branding doeleinden die potentiële werknemers graag willen zien. Het is zelfs mogelijk een virtuele employer branding tour te maken.

Employer Branding video, wat is dat?

Met een Employer Branding film kies je voor een authentieke aanpak, waarin je vooral je werknemers aan het woord laat. Ze vertellen de positieve kanten over hun werk en je organisatie. Ook is het een goed idee om de dagelijkse werkzaamheden te laten zien. Ook belichten we kort alle leuke dingen die er georganiseerd worden, zoals sporten of een gezellige borrel. Jouw ideale kandidaat is visueel ingesteld, dus als je laat zien hoe het er echt aan toegaat in de film, laat je kandidaten sneller reageren op je vacature.

Hoe maken we jouw Employer Branding film?

Wie kan er beter vertellen over hoe het is om bij jouw bedrijf te werken, dan de werknemers zelf? In een Employer Branding film laten we daarom echte mensen — werknemers en collega’s — aan het woord. Ze hoeven geen geboren acteur te zijn, want wij zorgen voor een professionele begeleiding bij het filmen. Daarna verpakken we hun enthousiaste verhalen in een kort en bondige film. We kiezen er de juiste achtergrondmuziek bij en brengen zo de unieke sfeer in jouw bedrijf over.

Opvallen met Employer Branding video

De ideale kandidaat is steeds moeilijker te vinden. De banen liggen letterlijk voor het oprapen, dus hoe zorg je dat talent juist voor jouw bedrijf kiest? Met een Employer Branding film val je goed op. Zeker als de concurrentie alleen een regeltje onderin de vacature schrijft over hun werksfeer, kun jij goed scoren met een vlotte film. Met de juiste mix van beelden van de werkvloer, interviews met huidige werknemers en goed gekozen achtergrondmuziek monteren we een sfeervolle film dat potentiële werknemers enthousiasmeert en motiveert om te solliciteren.

Employer branding volgens Phil & Flo

Wat maakt de werkwijze van Phil & Flo zo uniek? Onze filmmakers zijn creatieve geesten, die iedere keer de juiste invalshoek weten te vinden om je bedrijf en werksfeer in videovorm succesvol te presenteren. Dat doen ze met steeds het doel voor ogen: het overtuigen van potentiële nieuwe werknemers. Met dat doel voor ogen gaan we samen het proces door, van het eerste script en opnames tot de laatste stappen tijdens de montage. En dat doen we allemaal in overleg, met je eigen projectmanager.

Succes voor elke organisatie

We produceren al jaren vele employer branding films. Wij hebben een frisse en unieke blik op de presentatie in videovorm om de juiste kandidaat aan te trekken. Vele organisaties hebben dankzij de succesvolle inzet van onze employer branding films de juiste kandidaten gevonden.

Employer branding film op Indeed en sociale media

Veel mensen die op zoek zijn naar een vacature, krijgen deze wervingsteksten vaak doorgespeeld van mensen uit hun netwerk. Delen op Instagram en LinkedIn is al niet meer weg te denken uit het vacatureproces. Je wilt daarom je vacature ook aantrekkelijk maken voor mensen die er niet zelf op zullen reageren, maar wel iemand kennen of een relevant netwerk hebben. Een korte en aansprekende film helpt deze mensen over de streep te trekken om je vacature te delen. Daarnaast worden je vacatures op Indeed beter gewaardeerd als je er een film bij plaatst. En van het een komt het ander: als je Employer Branding film eenmaal gedeeld wordt, gaat de sneeuwbal rollen. Zo vergroot je je bereik exponentieel.

Vacatures met film beter online vindbaar

Niet alleen mensen zijn dol op video’s: ook voor zoekmachines zoals Google vallen webpagina’s met video beter op, en worden beter geïndexeerd. Ten minste, als je het goed doet. Gelukkig weten we bij Phil & Flo wel raad met video’s en zoekmachine-optimalisatie. De voordelen van een betere vindbaarheid in zoekmachines hoeven we natuurlijk niet uit te leggen: als je meer mensen bereikt, vergroot je je naamsbekendheid. En natuurlijk bereik je, in het geval van een vacature, meer potentiële kandidaten als je vacature hoger scoort in zoekmachines.

Vandaag nog meer weten over Employer Branding?

Wil je niet meer het risico lopen dat de perfecte kandidaat voor je functie afhaakt omdat zij of hij geen goed beeld krijgt van je bedrijf? Phil & Flo maakt hoogwaardige Employer branding video’s om werkgevers en werknemers bij elkaar te brengen. Wij laten jouw bedrijf van de beste kant zien, zodat potentiële nieuwe werknemers enthousiast bij je zullen solliciteren. We vertellen je hier graag meer over, en beantwoorden al je vragen persoonlijk. Aarzel dus niet om contact op te nemen en meer te weten te komen over de kansen van employer branding en videomarketing voor jouw bedrijf!

Phil & Flo is een heel professionele club en een verlengstuk van de communicatie afdeling! Ze zijn behulpzaam, denken met je mee en zijn super geduldig. Een frisse en creatieve partij om mee samen te werken aan animaties en bedrijfsvideo's.
- Marjolein Overbosch, Hoofd marketing @ DMT environmental Technologies
Phil & Flo (voormalig FreshTV) is één hele dag bij ons op kantoor geweest om te filmen. Ik kan niet anders zeggen dan dat onze verwachtingen overtroffen zijn. We hebben er nagenoeg geen werk van gehad qua voorbereiding en zij hebben alles heel netjes opgesteld qua planning, script, etc. Ze weten precies wat ze moeten doen om het doel van de video te bereiken. Dit is voor meerdere video’s waar wij opdracht toe hebben gegeven gelukt: de openingsvideo van ons nieuwe kantoor én de employer branding movie. Een leuk team, erg positief ingesteld, dat goed werk levert en snel reageert. Kortom: als je op zoek bent naar een professionele video, dan is dit het bedrijf om in te huren. Bedankt!
- Robert, Founder @ Adresults
Bij PRA hebben we recentelijk diverse videocontent laten maken door Phil & Flo: een uitleganimatie, testimonials in verschillende talen, een vlog en een corporate video. De samenwerking met de mensen van Phil & Flo verliep soepel en het contact was prettig. Zij zijn duidelijk expert in hun vakgebied, denken proactief met je mee en geven goede adviezen. Wat daarnaast erg fijn was, was de flexibele instelling waardoor we snel hebben kunnen schakelen. Bovendien, ook na oplevering van de content is het contact optimaal. Een video is pas echt af als de opdrachtgever helemaal tevreden is.
- Martine Bouwman, Hoofd marketing @ PRA Health Sciences
Suzan
 

Suzan - Account Director (Co-founder)

Met mijn achtergrond in de pedagogie en maatschappelijk werk, specialiseer ik mij in de branches Zorg en Onderwijs. Bel me op 085 -273 8331 voor vrijblijvend advies.

Veelgestelde vragen

 • De gemiddelde doorlooptijd van onze producties is drie à vier weken. Heb je haast? Neem gerust contact op om te kijken naar een eerdere oplevering!
 • Employer Branding gaat verder dan: “Hey wij hebben een vacature!” Het is een aparte tak van sport die er op gericht is om een sterk merk als werkgever op te bouwen. Hierom zien wij af van de mooie bedrijfsgevel en de vrijdag middag borrels en focussen wij de kostbare seconden op de ambassadeurs van het bedrijf en de persoonlijkheid van het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen de juiste competenties in huis haalt, maar ook een goede DNA-match hebt met je nieuwe werknemers.
 • Uit een draaidag komt voor gemiddeld twee unieke montages beeldmateriaal. Uiteraard kunnen voor bijvoorbeeld meerdere vacatures op één dag interviews afnemen!
 • Binnen is één feedbackronde opgenomen, waarin de opdrachtgever feedback geeft op de aangeleverde conceptversie. Onze processen zijn zo ingericht dat we tussentijds verwachtingen en mogelijkheden kortsluiten. Op deze manier zorgen wij dat onze conceptversie zo dicht mogelijk tegen een definitieve versie aanzit.
 • Gemiddeld twee à drie crewleden komen langs om te filmen.
 • De hoogst haalbare kwaliteit: 4K UHD (resolutie: 3840x2160).
 • Wat wij aanbieden is een volledige ontzorging van het realiseren van de film, maar inbreng, ideeën of een gewenste stijl vanuit jullie is altijd welkom!
 • Naast je idee, ontvangen we graag zo uitgebreid mogelijke informatie over de locatie, eventuele routes, en het gewenste eindresultaat.
 • Jazeker! Op deze pagina kan je al onze employer branding films bekijken!
 • Onze camera-expert schat per productie in welke camera, lens en dergelijke het beste resultaat geven. Films worden altijd in 4K UHD opgeleverd.
 • Een ambassadeur(s) van jullie organisatie, een sterk verhaal en goede waarden, maar dat hebben jullie wel toch?
 • Het inzetten van een voice over acteur/actrice is meer dan een script opsturen en de factuur betalen. Afhankelijk van jouw kijkers en branche is bijvoorbeeld een rustige vrouw met een lage stem effectiever dan een man met een hogere stem. Hierom geven wij een advies over welke voice over de juiste is voor jouw film!
 • Ons team heeft de nodige ervaring en kan jouw ideeën en input vertalen naar een daadkrachtige infographic. Hoe meer informatie en handvaten je ons geeft, hoe beter wij kunnen aansluiten op jouw behoeften!