Educatieve animatiefilm maken

Een pakkende intro, passende voice-over en iets duidelijk maken dat zonder film bijna onmogelijk is. Zomaar drie voordelen waarin je de aandacht vanaf het begin vast kunt grijpen, houden en duidelijk inzicht in bepaalde onderwerpen kunt geven. Een ander voordeel van een educatie animatiefilm maken is dat het prettig is om naar te kijken. Wie is er inmiddels niet met animatie op gegroeid? Wij in ieder geval wel!

Video afspelen over ICON-2D-animatie-Phil-en-Flo-4

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

Voordelen van een educatie animatiefilm maken
Het is niet altijd eenvoudig om een gecompliceerd onderwerp even in een paar zinnen aan je doelgroep uit te leggen. Laat staan dat die boodschap blijft hangen bij jouw publiek. Door een educatie animatiefilm te maken kun je je doelgroep overtuigen met een ultrakorte, glasheldere en visuele uitleg. Animatie heeft namelijk de eigenschap niets tot de verbeelding toe te laten. Met andere woorden: animatie kan inzicht geven in zaken wat het menselijk oog niet kan waarnemen.

Video afspelen

Educatieve animatiefilm houdt de aandacht vast
Als docent, trainer of opleider wil je eigenlijk in zo’n kort mogelijk tijdsbestek iets duidelijk maken aan je publiek. Het is natuurlijk al helemaal mooi als iedereen je meteen begrijpt in wat je duidelijk wilt maken. Een simpele tekening zegt vaak al meer dan duizend woorden en stel je eens voor wat je in een minuut visueel teweeg zou kunnen brengen. En weeg dat eens af tegen in de hoeveelheid energie die je er in moet steken om iets met woorden en teksten onomwonden duidelijk te maken. Wij snappen dat het rekensommetje snel is gemaakt.

Video afspelen

Educatie is nooit meer saai
In ieder geval niet met Phil & Flo, dat mag je van ons aannemen. Wil je eens een verhelderend gesprek over het visualiseren van jouw droge educatieve materie? Kom in contact en laat weten welke uitdaging jij voor ons in petto hebt. Of ontdek hier meer hoe wij ons inzetten voor de onderwijssector. Of wat dacht van je een virtuele school rondleiding.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.