360 graden video laten
maken door Phil & Flo

Wil jij jouw bezoekers een levensechte ervaring bieden vanuit de luie stoel? Wil jij echt voorlopen op je concurrenten? Dan is een 360 graden video laten maken voor jou op de oplossing. Phil & Flo is specialist in het maken van 360 graden video’s en VR animaties, wij helpen je graag met het onderzoeken van de mogelijkheden.

Video afspelen

Ontvang Gratis E-book

10 Strategieën over Contentcreatie​.
Verrijk je strategie met inzichten over video, animatie en website-optimalisatie.

Wat is een 360 graden video?
Een 360-graden video geeft een compleet beeld van de ruimte en situatie in alle richtingen. De kijker kan helemaal om zich heen kijken. Phil & Flo bouwt voor een video 360 een virtuele 3D omgeving en daar komt een virtuele camera in om een grote animatie van de film te maken.

Bezoekers zien alles van de video door een muis, smartphonescherm of toetsenbord te gebruiken om het zicht door de ruimte heen te laten bewegen. Bij het dragen van een VR bril is het zelfs mogelijk om in de rondte te kijken in de video’s door het hoofd te bewegen. Zo ervaart de bezoeker het kijken naar de film als het zien in het gewone leven.

VR aniamtie laten maken

Mogelijkheden van een 360-graden video
Er zijn oneindige creatieve mogelijkheden. Om je van inspiratie te voorzien leggen we je graag wat voorbeelden uit. Heb je zelf een ander idee in gedachten? Leg het aan ons voor en wij komen graag met een voorstel. De mogelijkheden zijn oneindig.

360 graden voor educatie
Met een VR video is het mogelijk om kinderen spelenderwijs te laten leren, dit is natuurlijk altijd beter dan het lezen uit een boekje. Een 360-graden video is niet alleen geschikt voor kleine kinderen, maar ook voor de oudere student. Een gemiddeld mens onthoudt 10% wat het hoort, 20% van wat het leest en maar liefst 90% van wat het ervaart. Dit zorgt ervoor dat een 360 graden video zeer effectief is. Wil je als school echt effectief kennis overdragen? Dan is een 360 graden video de oplossing.

360 graden voor de medische wereld
Ook in de medische wereld is een 360-graden video de toekomst. Je kan onder andere artsen beter opleiden door een VR video. Een student geneeskunde kan een operatie ontelbare keren meemaken voordat hij zelf gaat opereren. Dit zorgt voor veel minder medische fouten. Kijkoperaties kunnen worden nagebootst en door het besturen van virtuele instrumenten kan men handelingen oefenen. Voornamelijk dankzij het trainen van de oog-handcoördinatie kunnen artsen zich goed voorbereiden op een operatie.

Video afspelen
umcg-film

Hoe maak je een 360 graden video?
Het begint allemaal bij het bouwen van een virtuele 3D omgeving. Hierin plaatsen wij een virtuele camera om vervolgens een grote animatie van de film te maken. Er komen verschillende aspecten kijken bij een 360 graden videoproductie. Het opzetten van de omgeving en het filmen van de situatie is nog maar het begin, want het is natuurlijk ook nodig om de video te bewerken.

Het bewerken van de video vindt plaats aan de hand van verschillende technieken. Denk maar aan het bepalen van de kijkrichting, maar ook aan de toevoeging van een titel of het realiseren van audio en muziek. Met de toevoeging van dergelijke effecten is het onder meer mogelijk om bij de kijker zelfs de zintuigen te laten prikkelen. Denk maar aan een combinatie van het kijken naar de beelden, het horen van geluid en de associatie met geurbeleving. Na de bewerking van een 360 graden video is de film klaar om gezien te worden. Overigens is daarbij een extra belevingseffect aan te brengen door een VR bril op te zetten.

Video afspelen

Vandaag nog alles weten?
Een 360 video is de nieuwe manier om klanten, leerlingen of partners wat te laten ervaren of meemaken. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zo’n video voor jouw bedrijf? Kom snel met ons in contact en kom vandaag alles nog te weten over de oneindige wereld van 360 graden video’s, zoals virtuele tours.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.