2D Animatie laten maken

Ook een product of dienst die maar niet wordt begrepen door je doelgroep? Dan helpt onze aanpak jou om wel begrepen te worden! Wij maken namelijk een 2D animatie voor je, uniek, mooi design en inhoudelijk sterk.

Wat is 2D animatie?

2D animatie is een beeldtechniek van bewegende illustraties zonder diepte. Een 2D animatie kun je gebruiken om informatie levendiger en duidelijker te presenteren. Dit kan in allerlei kleuren en vormen. Het is effectief om processen uit te leggen, of diensten te promoten. Je spreekt laagdrempelig mensen aan en kunt er beter iets mee uitleggen dan met platte tekst. Het werkt beter dan een stilstaande illustratie, door de toevoeging van bewegende elementen, voice-over en muziek en geluid. Deze combinatie zorgt dat de kijker de boodschap goed onthoudt. Daarnaast zorgt het aanbieden van 2D animaties op je website voor betere online vindbaarheid, dat geldt trouwens voor videocontent in het algemeen. Als je laagdrempelig een product wilt uitleggen of promoten kies je voor 2D animatie.

2D animatie voor sfeer en stijl

Visuele elementen zorgen altijd voor een duidelijker geheel. Daarnaast verlevendigen ze een presentatie, en geven deze een luchtig en aantrekkelijk geheel. Kleur, speelse en duidelijke vormen en een prettig achtergrondmuziekje zijn veel fijner om naar te kijken dan alleen saaie tekst. Als je een huisstijl hebt, kunnen de 2D-animatiespecialisten van Phil & Flo daar prima mee uit de voeten. Zo zorg je voor een consistente visuele stijl die doorwerkt in deze vrolijke vorm van videomarketing.

3D of 2D animatie laten maken?

Drie dimensies zijn met de huidige technieken niet per se een grotere uitdaging dan een 2D-animatie. Toch zijn er nog genoeg redenen om het bij twee dimensies te houden. Een 3D animatie kan al snel overdreven overkomen, zeker als het voor de animatie niet nodig is om in drie dimensies te werken. Een 2D-animatie heeft een zekere charme die goed werkt en verloren gaat als je voor 3D kiest alleen maar omdat het kan. Bovendien zijn de kosten van 2D vaak minder dan bij 3D.

2D animatie laten maken bij Phil & Flo

De specialisten van Phil & Flo adviseren je graag over welke vorm van videomarketing geschikt is voor jou. Wij zijn thuis in allerlei videoproducties zoals bedrijfsfilms, employer branding, 3D- en 2D-animatie. We hebben getalenteerde animators die voor jou een aansprekend filmpje kunnen maken waarin je in stijlvolle 2D-animatie je boodschap kunt overbrengen.

Vandaag nog alles weten over 2D animaties?

Je kunt deze animaties allemaal bekijken in ons online portfolio. Zo krijg je een goed idee van wat we kunnen en vind je inspiratie voor je eigen animatie. Je kunt natuurlijk ook meteen vrijblijvend contact met ons opnemen om over de mogelijkheden te praten.

Wat kost een 2D animatie?

Het kostenplaatje van een 2D animatie is afhankelijk van het totale aantal uren dat in het maken van de animatie zit. De stijl en de lengte is weer de belangrijkste peiler voor de totale animatie. Hoe langer de animatie, hoe meer illustraties er worden vormgegeven en hoe meer illustraties in beweging worden gezet. Neem contact met ons op voor een all-in offerte, wij helpen je graag verder!

 

Inge - Creative Producer

Joejoe, Inge hier! Plannen, organiseren en regelen, het zit in mijn DNA. Als 27-jarige projectmanager vind ik het enorm leuk om een project van A tot Z te begeleiden en te regelen. Sinds september 2019 ben ik aan het werk als Creative Producer bij Phil & Flo.