2D Animatie laten maken

Heb jij ook een product of dienst die niet goed wordt begrepen door je doelgroep? Dan helpen onze 2D animaties voor duidelijkheid! Onze animatiestudio maakt een mooie, unieke 2D animatie voor je. Van script tot marketing, Phil & Flo staat voor je klaar!

Bekijk ons portfolio

Wat is 2D animatie?

2D animatie is een beeldtechniek van bewegende illustraties zonder diepte. Een 2D animatie kun je gebruiken om informatie levendiger en duidelijker te presenteren. Dit kan in allerlei kleuren en vormen. Het is effectief om processen uit te leggen, of diensten te promoten. Je spreekt laagdrempelig mensen aan en kunt er beter iets mee uitleggen dan met platte tekst. Het werkt beter dan een stilstaande illustratie, door de toevoeging van bewegende elementen, voice-over en muziek en geluid. Deze combinatie zorgt dat de kijker de boodschap goed onthoudt. Daarnaast zorgt het aanbieden van 2D animaties op je website voor betere online vindbaarheid, dat geldt trouwens voor videocontent in het algemeen. Als je laagdrempelig een product wilt uitleggen of promoten kies je voor 2D animatie.

2D animatie voor sfeer en stijl

Visuele elementen zorgen altijd voor een duidelijker geheel. Daarnaast verlevendigen ze een presentatie, en geven deze een luchtig en aantrekkelijk geheel. Kleur, speelse en duidelijke vormen en een prettig achtergrondmuziekje zijn veel fijner om naar te kijken dan alleen saaie tekst. Als je een huisstijl hebt, kunnen de 2D-animatiespecialisten van Phil & Flo daar prima mee uit de voeten. Zo zorg je voor een consistente visuele stijl die doorwerkt in deze vrolijke vorm van videomarketing.

3D of 2D animatie laten maken?

Drie dimensies zijn met de huidige technieken niet per se een grotere uitdaging dan een 2D-animatie. Toch zijn er nog genoeg redenen om het bij twee dimensies te houden. Een 3D animatie kan al snel overdreven overkomen, zeker als het voor de animatie niet nodig is om in drie dimensies te werken. Een 2D-animatie heeft een zekere charme die goed werkt en verloren gaat als je voor 3D kiest alleen maar omdat het kan. Bovendien zijn de kosten van 2D vaak minder dan bij 3D.

2D animatie laten maken bij Phil & Flo

De specialisten van Phil & Flo adviseren je graag over welke vorm van videomarketing geschikt is voor jou. Bijvoorbeeld een explainer animatie, uitleganimatie, educatieve animatie of bedrijfsanimatie. Wij zijn thuis in allerlei videoproducties zoals employer branding film, 3D- en 2D-animatie. Of wat denk je van een bedrijfsfilm laten maken? We hebben getalenteerde animators die voor jou een aansprekend filmpje kunnen maken waarin je in stijlvolle 2D-animatie je boodschap kunt overbrengen.

Vandaag nog alles weten over 2D animaties?

Je kunt deze animaties allemaal bekijken in ons online portfolio. Zo krijg je een goed idee van wat we kunnen en vind je inspiratie voor je eigen animatie. Je kunt natuurlijk ook meteen vrijblijvend contact met ons opnemen om over de mogelijkheden te praten.

Wat kost een 2D animatie?

Het kostenplaatje van een 2D animatie is afhankelijk van het totale aantal uren dat in het maken van de animatie zit. De stijl en de lengte is weer de belangrijkste peiler voor de totale animatie. Hoe langer de animatie, hoe meer illustraties er worden vormgegeven en hoe meer illustraties in beweging worden gezet. Neem contact met ons op voor een all-in offerte, wij helpen je graag verder!

Inge
 

Inge J. - Creative Producer

Joejoe, Inge hier! Plannen, organiseren en regelen, het zit in mijn DNA. Als 27-jarige projectmanager vind ik het enorm leuk om een project van A tot Z te begeleiden en te regelen. Sinds september 2019 ben ik aan het werk als Creative Producer bij Phil & Flo.
Bij NetwerkZ hebben wij erg prettig samen gewerkt met Phil & Flo. Ik zou ze zeker aanraden, een tof bedrijf met een mooie visie en vooral fantastische video's!
- Frank van Veen, Co-founder @ NetwerkZ
Zeer prettig en professioneel bedrijf. Vrij snel en goed een animatie film met ze gemaakt voor Premium Positioning. Resultaat mag er zeker wezen. Daarnaast op een fijne manier samengewerkt. 5 sterren zeker op zijn plek.
- , Co-founder @ Premium Positioning
Bij PRA hebben we recentelijk diverse videocontent laten maken door Phil & Flo: een uitleganimatie, testimonials in verschillende talen, een vlog en een corporate video. De samenwerking met de mensen van Phil & Flo verliep soepel en het contact was prettig. Zij zijn duidelijk expert in hun vakgebied, denken proactief met je mee en geven goede adviezen. Wat daarnaast erg fijn was, was de flexibele instelling waardoor we snel hebben kunnen schakelen. Bovendien, ook na oplevering van de content is het contact optimaal. Een video is pas echt af als de opdrachtgever helemaal tevreden is.
- Martine Bouwman, Hoofd marketing @ PRA Health Sciences

Veelgestelde vragen

  • We raden zelfs aan om een animatie in meerder talen te verspreiden! Stel dat jouw doelgroep zowel in Duitsland als in Nederland aanwezig is, dan spreek je die het beste aan met zowel een Nederlandse als een Duitse voice-over stem. We maken dan één animatie in twee versies. In principe zien de klanten dezelfde animatie, maar de voice-over stem en eventuele tekst zijn vertaald.
  • De gemiddelde doorlooptijd van een animatie is één maand. Spoedopdrachten kunnen natuurlijk sneller worden opgeleverd en andere projecten vragen juist weer meer afstemming en dus meer tijd.
  • Zoveel mensen, zoveel wensen. Vanuit onze ervaring weten we vaak welke stijl goed kan werken voor jouw animatie. We kiezen samen met jou een stijl die zowel bij het merk of bedrijf als bij de beoogde doelgroep past.
  • Wij hebben op basis van jarenlange metingen en analyses de lengte op maximaal 59 seconden gezet voor op de website nieuwe klanten, 15 seconden voor de commercial versies en maximaal 90 seconden voor animaties voor bestaande klanten van je.
  • We leveren onze animaties standaard in 4K beeldkwaliteit. Dit is de hoogste kwaliteit volgens huidige normen. Uiteraard kunnen we de exportkwaliteit afstemmen met wat voor jouw doelgroep of afspeelapparaat het beste werkt.