2D animatie wetenschappelijke
informatie verwerking

Een 2D animatie welke wetenschappelijke informatie laagdrempelig uitlegt en een sterke focus op informeren en bewustwording creëert.

ZonMw, een toonaangevende financieringsorganisatie voor innovatie en onderzoek in de gezondheidszorg, schakelde Phil & Flo in om de toepassingen van Machine Actionable FAIR-data en de rol van AI in COVID-19 onderzoek, op een informatieve en toegankelijke manier uit te leggen.

De enorme hoeveelheden wetenschappelijke data die momenteel geproduceerd worden, vereisen een toekomstbestendige aanpak voor het delen en beheren van gegevens. Dit is waar het FAIR-principe – Findable, Accessible, Interoperable, Reusable – om de hoek komt kijken.

Onze oplossing

De bijzondere omstandigheden van de COVID-19-crisis hebben duidelijk gemaakt waarom de verwerking en het universeler maken van data volgens het FAIR-principe belangrijker is dan ooit. Wij hebben een maatwerk animatie geproduceerd die kijkers op een laagdrempelige manier uitlegt wat FAIR-data precies inhoudt en hoe dit momenteel wordt toegepast in wetenschappelijk onderzoek.

‘Informatief en bewustmakend’
De animatie heeft een sterke focus op informeren en bewustwording creëren. Het doel is simpel: na het zien van de film begrijpt de kijker wat FAIR-data is, hoe het wordt toegepast, en waarom ZonMw investeert in de infrastructuur en nieuwe ontwikkelingen rondom deze technologieën. We benadrukken het belang en de voordelen (‘what’s in it for me’) voor de kijker.

‘Interactieve elementen voor verhoogde betrokkenheid’
Bij het maken van animaties over complexe materie kijken wij altijd naar mogelijkheden om deze interactief te maken. Zo ook voor ZonMw. In interactieve animaties kunnen kijkers hun route door de film zelf bepalen, wat de beleving relevanter maakt. Elk element van het FAIR-principe werd klikbaar gemaakt en in aparte scènes uitgelicht. Daarnaast biedt de interactieve software mogelijkheden om kijkers door te leiden naar specifieke onderzoeken, publicaties en landingspagina’s. Dit maakt het combineren van verschillende soorten content zoals foto en video mogelijk. Het mooiste is dat we alles live kunnen aanpassen, wat cruciaal is bij snel veranderende technologische ontwikkelingen.

Het resultaat

We hebben een heldere en toegankelijke, interactieve uitleganimatie ontwikkeld die de complexe materie rondom FAIR-data begrijpelijk maakt. Met de interactieve elementen zorgen we ervoor dat de informatie niet alleen wordt overgebracht, maar ook daadwerkelijk wordt begrepen en onthouden. De animatie ondersteunt ZonMw in haar missie om de gezondheidszorg te verbeteren door middel van innovatieve technologieën en wetenschappelijk onderzoek.

Wat dit betekent voor jou

Als organisatie die streeft naar het bevorderen van begrip en bewustwording rondom complexe wetenschappelijke thema’s, toont de aanpak van ZonMw hoe effectief een goed ontworpen animatie kan zijn. Deze case laat zien hoe je met behulp van visuele hulpmiddelen en interactieve elementen complexe informatie toegankelijk kunt maken voor een breed publiek.

Geïnspireerd door het succes van ZonMw? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw boodschap op een krachtige en toegankelijke manier kunnen overbrengen!

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.