Premium 3D productanimatie

Premium 3D productanimatie video’s van Wood & Washi’s producten. Raambekleding gemaakt van het authentieke product ‘Washi’ en hout – ‘wood’.

Stel je voor: je zoekt naar een premium product voor je raambekleding, dan kom je al snel bij Wood & Washi uit. De unieke producten, gemaakt van authentiek materiaal washi (van het Japanse wa (Japans) en shi (papier)), bieden een premium uitstraling. Wood & Washi verwerkt dit met hun ambachtelijke technieken tot oogstrelende rolgordijnen en aanverwante producten.

De situatie

Wood & Washi ging een transitie op gebied van marketing door. Er werd geïnvesteerd in het waarmaken van de internationale ambities van het bedrijf. Met een dealernetwerk verspreid over verschillende locaties, zijn de dealers verantwoordelijk voor de juiste installatie van de producten. Echter merkte Wood & Washi dat de installatie niet altijd vlekkeloos verloopt. Wood & Washi schakelde daarom Phil & Flo in voor een serie animaties die een kraakheldere uitleg bieden over de installatie van de producten, in een stijl die past bij dit premium product.

Onze oplossing

Voor Wood & Washi hebben we een serie van inmiddels 7 instructie animaties ontwikkeld. Met de juiste camerabewegingen creëerden we 3D-animaties met een professionele, premium uitstraling, maar toch met een luchtig karakter. Deze animaties worden gecombineerd met pakkende graphics, alles in een unieke stijl die perfect aansluit bij de wensen van Wood & Washi en die de concurrentie wegblaast.

Het resultaat

Het decor van de instructiefilms is gebaseerd op de (toen nog toekomstige) showroom. Deze prachtige virtuele ruimte is clean, overzichtelijk en straalt natuurlijkheid uit in Japanse stijl. Met een fotorealistische benadering voor instructiedoeleinden maken we fotoscans van alle onderdelen die lastig te animeren waren, zoals ophangsystemen en profielen, terwijl we 3D-modellen creëerden van de eenvoudigere, grotere onderdelen zoals hulzen. Zo ontstond een verbluffend geheel dat de installateurs van Wood & Washi optimaal ondersteunt bij hun werkzaamheden.

Wat betekent dit voor jou

Met de ondersteuning van deze instructiefilms ben je klaar om klanten de beste ervaring te bieden en jouw positie als toonaangevende dealer in de branche te versterken. Ben je geïnspireerd door de case studie van Wood & Washi? Wil je ook jouw instructievideo’s op een helderen, high end manier bij de klant brengen? Phil & Flo staat klaar om je te helpen bij het creëren van een unieke 3D animatie. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.