Virtual Reality films

Virtual reality is echt de volgende stap in beleving. Heb je wel eens een VR-bril opgehad? De meeste ondertussen wel. Echter niet iedereen heeft een goede headset thuis liggen. Daarom is VR content nog beperkt in te zetten, maar als je het inzet op een zinvolle manier, dan is de impact erg groot, evenals de reacties van de kijker. Onze experts vertellen je graag hoe VR voor jou is in te zetten.

Wat is Virtual Reality?

Heb je weleens in een Virtual Reality achtbaan gezeten en het gevoel gehad alsof je echt naar beneden valt? Dát is de kracht van Virtual Reality video. Virtual Reality (VR) is een technologie waarmee een virtuele wereld wordt gecreëerd waarin je echt dingen kunt ontdekken en de interactie mee kunt aangaan. Je geeft de kijker de vrijheid om een omgeving of situatie te bekijken in alle mogelijke richtingen. Ze gebruiken hiervoor een muis, smartphonescherm of toetsenbord om het zicht in de ruimte te laten bewegen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor virtual reality video. Bijvoorbeeld een VR 360 video, of een virtuele tour.

Een Virtual Reality filmpje laten maken?

Een virtual reality filmpje laten maken gebeurt aan de hand van een wereld die speciaal voor jou wordt gebouwd. Het begint bij het bouwen van een virtuele 3D omgeving. In deze omgeving wordt een virtuele camera geplaatst, om er één grote animatie van te maken. Daarna moet de VR video 360 bewerkt worden aan de hand van verschillende technieken. Denk aan het bepalen van de kijkrichting, de toevoeging van een titels en het realiseren van audio en muziek. Met de toevoeging van dergelijke effecten is het mogelijk om bij de kijker meerdere zintuigen te laten prikkelen. Een combinatie van het kijken naar de beelden, het horen van geluid en de associatie met geurbeleving. Een extra belevingseffect aan te brengen door een VR bril op te zetten.

Geluid - Phil & Flo

Mogelijkheden Virtual Reality?

Een VR video kan op verschillende manieren worden ingevuld. Kies bijvoorbeeld voor een VR 360 graden video. Hierbij kan de kijker helemaal om zich heen kijken. Een 360 graden video geeft een compleet beeld van de ruimte en situatie, in alle richtingen.  

Ook is het mogelijk een Virtual Reality tour te maken. Hierin wordt met 3D elementen een virtuele omgeving gecreëerd, waarin de kijker vooraf vastgelegde routes kan doorlopen. Jij bepaalt welke verschillende routes er mogelijk moeten zijn, de kijker kiest welke routes hij daadwerkelijk doorloopt.

360 graden video - Phil & Flo

Voordelen van Virtual Reality

Een Virtual Reality film is een unieke en onderscheidende manier van communicatie. Het geeft oneindige mogelijkheden om een op maat gemaakte boodschap over te brengen op jouw doelgroep. Het geeft de kijker de kans om een compleet beeld van de ruimte en situatie in alle richtingen te krijgen. De kijker ervaart het kijken naar een VR film, als het zien in het echte leven. Een gemiddeld mens onthoudt 10% wat het hoort, 20% van wat het leest en maar liefst 90% van wat het ervaart. Laat jouw doelgroep jouw boodschap ervaren in een op maat gemaakte VR video.

Videomarketing - Phil & Flo

Virtual Reality een optie voor jouw bedrijf?

Virtual reality is een effectief middel om een boodschap over te brengen in verschillende branches. Denk aan E-learning voor werknemers of scholieren in bijvoorbeeld de zorg, het presenteren van productontwerpen in VR of digitale rondleidingen door parken of gebouwen die nog aangelegd of gebouwd moeten worden. Neem contact op met onze experts om te kijken hoe we VR kunnen inzetten voor jouw branche.

Neem contact op - Phil & Flo

Kosten van een Virtual Reality video

De kosten van virtual reality laten maken is afhankelijk van het totale aantal uren dat in het maken van de video zit. En dat is weer afhankelijk van het soort VR video; een tour, video of animatie. Maar ook de lengte van de film en hoeveelheid omgevingen nemen we mee. Phil & Flo werkt met eerlijke tarieven en biedt volledige transparantie. Neem contact met ons op om alle wensen en mogelijkheden te bespreken voor video VR. We helpen we je graag verder!

Vrijblijvend gesprek - Phil & Flo
Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.
  • Wij maken VR-Films Cinema en Unreal. Dit is software die ons in staat stel om de meest waanzinnige VR-omgevingen te maken.
  • De productietijd is afhankelijk van de complexiteit van de VR-omgeving. De gemiddelde is vier weken. Als je een strakke deadline hebt, gaan we uiteraard kijken of deze kunnen halen.
  • Allereerst jullie meest gave ideeën, op basis hiervan gaan we kijken wat mogelijk is. Hebben jullie een specifiek object wat jullie willen uitlichten? Dan hebben een 3D-model nodig.
  • Wij kunnen alles, uiteraard op basis van de input van onze opdrachtgever. Als opdrachtgever kan je ten alle tijden beroep doen op onze creatieve inbreng.
  • Zeker hebben wij voorbeelden! Bekijk ze via deze pagina.
  • Wij komen filmen met een crew van 2 of 3 man
  • Onze VR-video’s worden opgeleverd in een resolutie van 4K Ultra HD Raw.
  • Binnen is één feedbackronde opgenomen, waarin de opdrachtgever feedback geeft op de aangeleverde conceptversie. Onze processen zijn zo ingericht dat we tussentijds verwachtingen en mogelijke kortsluiten. Op deze manier zorgen wij dat onze conceptversie zo dicht mogelijk tegen een definitieve versie aanzit.