Communicatiemix inburgering
voor gemeenten

Een innovatieve aanpak middels een communicatiemix voor de gemeenten Stadskanaal om de inburgering van hun nieuwe inwoners soepel en aangenaam te laten verlopen.

In een wereld waar globalisering en migratie steeds prominenter worden, mogen we niet vergeten om nieuwe inwoners warm en effectief welkom te heten. Gemeente Stadskanaal erkent dit en heeft met Phil & Flo aan het roer een innovatieve aanpak ontwikkeld om de inburgering van statushouders soepel en aangenaam te laten verlopen.

Onze oplossing: Een geïntegreerde communicatiemix van diverse communicatiemiddelen, bestaande uit:

  1. Welkomstfilm: Een film waarin de diversiteit en gemeenschapszin van Stadskanaal naar voren komt. Deze film dient als een eerste kennismaking en verwelkomt nieuwe inwoners op een persoonlijke en inclusieve manier, maar ook om huidige inwoners van de gemeente Stadskanaal te inspireren om een bijdrage te leveren aan een warm welkom voor statushouders.
  2. Informatieboek en ontwikkelboom: Een zorgvuldig vormgegeven boek met praktische informatie over essentiële zaken zoals financiën, gezondheidszorg, dagelijkse benodigdheden en lokale voorzieningen. Dit boek wordt ondersteund door een Ontwikkelboom-poster die een tijdlijn bevat van het driejarige inburgeringstraject, fungerend als een gids door de verschillende stadia van het proces.
  3. Welkomstpakket: Een tastbaar pakket met daarin een jaarkalender, de Ontwikkelboom-poster, een tekenblok voor kinderen inclusief tekenpotloden, een notitieboek en het informatieboek.

Wat betekent dit voor jou: Dit totaalpakket aan communicatiemiddelen is effectief in het ondersteunen van nieuwe inwoners tijdens hun inburgeringsproces in Gemeente Stadskanaal. Het is een voorbeeld van hoe empathie en onderstreept het belang van een empathische en goed georganiseerde ontvangst voor het bouwen van een sterke en inclusieve gemeenschap. Als gemeentemedewerker of beleidsmaker kan deze aanpak dienen als een model voor het ontwikkelen van effectieve welkomst- en integratieprogramma’s.

Geïnspireerd? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we het inburgeringtraject in jouw gemeente toegankelijker en soepeler kunnen maken!

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieën over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.