Een effectieve animatiefilm laten maken

Animaties zijn er in vele soorten en maten, zoals 2D en 3D animaties, maar hebben allemaal een gelijksoortig doel: het helder en effectief overbrengen van een boodschap. Een effectieve animatiefilm is een fantastische manier om een marketingcampagne te ondersteunen, een technisch vraagstuk uit te leggen, of een proces te illustreren. Phil & Flo maakt professionele animaties voor al deze doeleinden. Onze animatiefilms zijn creatief, divers en voor uiteenlopende opdrachtgevers, maar ze hebben allemaal een ding gemeen: ze brengen de boodschap veel duidelijker en blijvender over dan je met alleen tekst bereikt.

De voordelen van een animatiefilm

Het menselijk brein denkt graag in verbanden. Als je die verbanden zelf uit tekst moet halen, kost dat veel meer moeite dan wanneer je ze voor je ziet. Als je dus wilt dat je boodschap goed overkomt, en beter blijft hangen, kies je het beste voor een animatiefilm. Met de visuele ondersteuning van bewegende beelden lukt het veel beter om een moeilijk concept uit te leggen, of de voordelen van een product te laten zien. Je doelgroep vindt een animatiefilm over het algemeen leuker, interessanter en makkelijker te begrijpen dan tekst of een diapresentatie.

Gepersonaliseerde animatiefilm

Phil & Flo maakt geen animatiefilms waarvan er dertien in een dozijn gaan. Iedere animatiefilm die uit de creatieve geesten van onze professionals komt, is uniek. Om dat te bereiken, gaan we intensief met je in gesprek over het doel, de stijl en het publiek van de animatie die je wilt. Met een standaardanimatie loop je veel eerder het risico dat je minder authentiek, saai, of goedkoop overkomt op je doelgroep. Mensen haken dan sneller af. Daarom geven we de voorkeur aan een gepersonaliseerde aanpak.

Een professioneel resultaat

Misschien zie je een beetje op tegen de kosten. Maar als je kiest voor een animatiefilm van mindere kwaliteit, loop je het risico dat je onprofessioneel overkomt en daar knappen mensen vaak op af. Zo loop je dus het risico dat je, in plaats van je doelgroep te vergroten, deze juist verkleint en mensen afschrikt. Dat kost je uiteindelijk nog meer. Daarom kun je beter kiezen voor een professioneel bedrijf, zoals Phil & Flo. Wij hebben de ervaring en expertise om jouw wensen en eisen te begrijpen, maar we kunnen ons ook in de klant inleven. En we maken natuurlijk prachtige animaties 😉

Bewezen trackrecord

Korte en krachtige boodschap

De kracht van een animatiefilm ligt er ook in, dat het bekijken ervan veel minder tijd kost dan lezen. Als je doelgroep een muur tekst ziet of tientallen slides, schrikt dat wel eens af. Een animatie is veel leuker en interessanter, en is vaak ook veel makkelijker te begrijpen. Maar als de animatie veel te lang duurt, is dat natuurlijk niet zo. Daarom streven we ernaar om animatiefilms niet langer te laten duren dan 40–60 seconden: Dat is in de praktijk genoeg om je boodschap helder en doeltreffend over te brengen.

Ongekende mogelijkheden met animatiefilm

Als je kiest voor een animatiefilm voor promotionele, zakelijke of educatieve doeleinden, ontdek je al snel de mogelijkheden die je met tekst moet missen. Je kunt een animatie op veel meer manieren inzetten. Zou je je accountmanagers op pad sturen met een iPad met een PDF? Of verwacht je dat een FAQ-pagina honderden shares en likes krijgt op sociale media? Met een animatiefilm klinken beide ineens niet zo gek meer. Het bereik met animaties is groter, je verhaal is duidelijker en je boodschap blijft langer hangen bij je doelgroep, dan wanneer je alleen tekst of illustraties gebruikt.

Animatiefilm laten maken van a tot z

De professionals van Phil & Flo neemt het hele traject van het maken van een animatiefilm voor hun rekening. Van de eerste concepten en storyboards tot het uiteindelijke filmpje. Om tot een resultaat te komen dat het beste bij je past, zullen we je zo nauw mogelijk betrekken als je wilt. Wij houden ons netjes aan je huisstijl en zorgen ervoor dat de animatie in toon en sfeer goed aansluit op je bedrijf.

Concept animatiefilm

Een animatiefilm maken is een kunst. Het begint met het uitdenken van een concept. Dat is de fase waar jij als opdrachtgever ook nauw bij wordt betrokken. We gaan samen aan de slag om zo helder mogelijk je ideeën, wensen en het uiteindelijke onderwerp in kaart te brengen. Op basis van de concepten, scripts en storyboards die we zo maken, kunnen onze creatieve animators met de nieuwste technieken een fraaie en aansprekende animatie gaan maken. Dankzij een goed concept komt daarin de boodschap helder en duidelijk over.

Huisstijl en animatie

Ook in je animatiefilm wil je aansluiten op je huisstijl. Onze animators zullen zich netjes aan jouw richtlijnen voor visuele uitingen houden: denk aan het kleurenpalet, of het lettertype, als er (spaarzaam) tekst voorkomt in de animatie. Op andere gebieden zijn ze vrijer: de uiteindelijke vormgeving is uiteindelijk een creatief proces. Maar waar ze altijd rekening mee zullen houden, is dat de animatie in toon en stijl bij jouw bedrijf past. Serieus, speels of een beetje luchtig: we stemmen het op jou en je doelgroep af.

Bereik en inzet van je animatiefilm

Als de animatiefilm eenmaal af is, wil je er natuurlijk mee aan de slag. Ook daar kunnen we je bij helpen. Als je een video handig gebruikt op je website, vergroot je namelijk je vindbaarheid in zoekmachines. Ook kan het zomaar zijn dat je animatie veel likes en shares krijgt op LinkedIn, Facebook en Instagram, als je deze in een social media campagne inzet. Wij helpen je op weg met het doeltreffend gebruiken van je animatie, en het vergroten van je bereik. Wij vinden het immers ook zonde als niemand de animatiefilm zou zien.

Ook een doeltreffende animatiefilm laten maken?

Wil je graag meer weten over wat voor animaties we allemaal maken, en welke daarvan jij zou kunnen gebruiken? Wij vertellen je er graag alles over. Of je nu op zoek bent naar een uitleganimatie, een bedrijfsfilm of je wilt graag meer weten over jouw kansen met videomarketing. Kom gerust langs of neem contact op om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is voor jou met een animatiefilm.

Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.
Very good collaboration between us, K3 BTG and Phil & Flo. Very nice and professional people that delivered fast a very good animation video. Very happy to work with them.
- Madalina Tarabulea, @ K3
We hebben ervaren dat het team van Phil & Flo snel tot de kern weet te komen. De toevoeging van een gimmick (een hondje) werd voor ons al snel een belangrijk deel van de animatie. Leuke samenwerking tussen EIC en Phil & Flo.
- Harald van Leeuwen, Consultant @ EIC
We zijn ontzettend positief over jullie. Vanaf het begin hebben jullie met ons meegedacht en snel gehandeld als dat nodig was.
- Stephanie Bloemink, @ Familienet