2D animatievideo
werknemerswelzijn in het onderwijs

Hoe Alfa College Beroepsvitaliteit bevordert in de onderwijs branche.

Werk of studie is een significant deel van ons leven, en toch is er een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: beroepsvitaliteit.

Bij het Alfa College hebben we dit concept van beroepsvitaliteit onderzocht en bevonden hoe essentieel het is om je werk op een bewuste manier uit te voeren, en tegelijkertijd genoeg energie over te hebben voor je vrije tijd. Dit draait niet alleen om het hebben van voldoende pauzes of het vermijden van overwerk. Het is dieper dan dat.

De drie pijlers van vitaliteit – mentaal, fysiek en sociaal – zijn direct gelinkt aan jouw beroepsvitaliteit. Het bijzondere hieraan? Deze bronnen kunnen leegraken, maar met de juiste aandacht en zorg kunnen ze ook weer worden opgeladen.Β 

Als je bijvoorbeeld een hoge werkdruk ervaart bij het Alfa College, dan is het belangrijk dat je bewust de tijd neemt om activiteiten te ondernemen die je energie geven. Een goed gesprek met collega’s, meedoen aan een uitdagende sportles of even tot rust komen met je favoriete muziek; dit zijn slechts enkele manieren om je vitaliteitsbronnen weer aan te vullen.

Waarom is dit belangrijk? Door te begrijpen wat jouw beroep vraagt van je vitaliteitsbronnen, kun je bewuste leefstijlkeuzes maken die deze bronnen aanvullen, zodat je je zowel op het werk als thuis op je best voelt.

Onze klanten beoordelen
ons met 4,9 van de 5 sterren

Gratis E-Book ontvangen?

10 Bewezen strategieΓ«n over Contentcreatie.
Versterk je strategie met inzichten over Video, Animatie en website-optimalisatie.