Virtuele tour laten maken voor musea

Overal ter wereld zichtbaar jullie kunstobjecten tonen. Laat bezoekers alvast de sfeer proeven van de objecten en laat ze wandelen door de gangen van het museum. Een nieuwe expositie in aantocht? Geef een voorproefje met een interactieve tour!

Wat is een digitale rondleiding door een museum?

Een digitale rondleiding in een museum geeft bezoekers de mogelijkheid om te dwalen door alle ruimte van het museum. Onderweg komen ze de kunstobjecten tegen en kunnen de sfeer proeven van elke expositie. Zo maak je de echte wereld ook online toegankelijk voor bezoekers. Misschien twijfelen ze nog wel een beetje? Die twijfel wordt snel weggenomen dankzij een online tour.

BOKNET - Phil & Flo

De mogelijkheden van een virtuele tour voor jouw museum

De virtuele tour door het museum kan gemaakt worden met virtual reality, 360 graden video, animatie en gewone video’s. De mogelijkheden zijn breed. Het is zelfs mogelijk om oude video’s interactief te maken. Daarnaast heb je vele keuzes. Wil je bijvoorbeeld een interactieve video waarin bezoekers keuzes kunnen maken? Dankzij knoppen kan de bezoeker zelf zijn tour naar eigen zin maken. Afhankelijk van jouw doelen en doelgroep wordt er een tour opgebouwd die passend is.

Script - Phil & Flo

Voorbeelden van digitale interactieve tours

Elke ruimte komt tot leven dankzij een digitale interactieve tour. Bezoekers maken keuzes, dwalen door de gangen en zien wat je te bieden hebt. Phil & Flo heeft al meerdere interactieve tours gemaakt. Bekijk in ons portfolio bijvoorbeeld hoe wij scholen tot leven hebben laten komen.

Het Streek Lyceum - Phil & Flo

De werkwijze van Phil & Flo

Het start met het idee, maar wat wil je bereiken en wie? Die vraag staat centraal bij de start van de ontwikkeling van het concept. Tijdens een creatieve sessie wordt er een plan uitgewerkt, waarna een script ontstaat voor jouw digitale rondleiding. Ga jij akkoord? Dan wordt het schema en draaiboek verder uitgewerkt en is het tijd om te filmen. 

Na het film ontvang je eerst een ruwe versie. Aan de hand van de feedback wordt de definitieve versie gecreëerd. Zo ontvang jij een online tour door het museum heen die voldoet aan alle wensen.

Concept - Phil & Flo

Kosten digitale rondleiding door een musea

De kosten voor de digitale rondleiding hangen samen met jouw wensen. Vraag een vrijblijvende offerte aan en geef aan wat jouw idee is. Je ontvangt een offerte tegen eerlijke tarieven voor jouw idee. Uiteraard denken de experts van Phil & Flo direct mee over het concept.

Vrijblijvende offerte - Phil & Flo