Diepstroeten, niet zomaar een wijk

Nederland wordt steeds voller, maar er zijn gelukkig nog steeds bouwprojecten waarin ruimte is voor landelijk wonen en een groene leefomgeving. In het kleine stadje Assen in de provincie Drenthe vinden we het mooie Diepstroeten. Een wijk en gebied gerealiseerd door Van Wijnen en haar partners. Een mooie showcase voor Van Wijnen om te laten zien hoe zij samen met lokale partners prachtige leefgebieden kunnen realiseren.

Gebiedsontwikkeling door Van Wijnen

‘’Van Wijnen doet meer dan bouwen’’ lees ik op de website, als ik mij inlees voor een nieuwe filmopdracht. Maar wat is dat dan? Tijdens een creatieve sessie waarin we alle ideeën voor de film doorspreken vertellen Kiki en Mark mij vol trots over hoe Van Wijnen naast het bouwen van woningen ook op andere manieren een maatschappelijke bijdrage levert. Denk aan het materiaalgebruik bij de bouw, het realiseren van groene leefomgevingen, het ondersteunen van lokale initiatieven en het spelen van een prominente rol in het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Het sleutelwoord in deze is ‘’samenwerking’’. Met een inspirerende presentatiefilm mogen we de nieuwbouwwijk Diepstroeten in beeld brengen.

Woonpark Diepstroeten

In Diepstroeten aan de rand van Assen zijn 400 woningen gerealiseerd. Genoeg ruimte en keuze uit plekken om te filmen dus. Met een prachtig groene omgeving rondom, maar ook binnen de wijk, is er een mooie balans in de film tussen groen en bakstenen. Door slim gebruik te maken van drone shots die we zowel in het najaar als voorjaar gefilmd hebben, zie je een deel van de wijkontwikkeling terug. Door het samenspel tussen close-up beelden op de grond en dronebeelden vanuit de lucht kunnen we de wijk en haar unieke aspecten op verschillende manieren weergeven. Dit helpt een totaalbeeld te creëren.

Interviewen van de betrokkenen

Één van de mooiste dingen om te doen is het interviewen. Helemaal als de gesprekspartners zoals Luc en Jan-Theo enthousiast zijn over hun samenwerking. Jan-Theo, adjunct-directeur van Van Wijnen, en Luc Bos, de betrokken stedenbouwkundige weten veel details over de wijk te benoemen en vertellen hoe hun samenwerking deuren opent en doelen realiseert. Om ook het woonaspect in de film terug te laten komen, interviewen we twee nieuwe bewoners, Jannie & Peter. Want de bewoners zelf kunnen natuurlijk het beste aangeven in hoeverre woonpark Diepstroeten geslaagd is.

Terug naar kern met een doelkrachtige film

Als je zoveel mooie beelden hebt geschoten, dan is het maken van keuzes het moeilijkst. Welke stukken in de interviews en de beelden geven jouw boodschap het beste weer? Onze ervaren editors gaan al het materiaal bij langs en maken een nauwkeurige selectie. We raden altijd aan om films kort en krachtig te houden, met als streven één minuut. Afhankelijk van je doelgroep kan dit natuurlijk ook langer zijn, zoals bijvoorbeeld in deze presentatiefilm. Indien je je film op social media wilt inzetten, dan is ondertiteling echt een must. Dus ook voor deze film maakten we Nederlandse ondertiteling op maat. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de film & laat ons weten wat je er van vindt!