Werken als Anios - werken-bij video

De afdeling Chirurgie van het UMCG is altijd op zoek naar nieuwe aniossen (artsen niet in opleiding). Omdat het werken als anios Chirurgie veeleisend is, is het van nature niet de meest populaire anios functie. Dit terwijl de functie bij Chirurgie enorm leerzaam is en bijzondere aspecten heeft. Daarom kwam Phil & Flo met het idee om een vlotte en overtuigende werken-bij video te maken om potentiële aniossen aan te spreken.

Doelstellingen

Het enthousiasmeren van geschikte aniossen was onze doelstelling. Om dit te doen hebben we ervoor gekozen om de afdeling Chirurgie en werkzaamheden als stoer, divers en uniek naar voren te laten komen in de film. Dit zijn uiteraard niet elementen die we vanuit Phil & Flo geprojecteerd hebben, maar aspecten die wij tijdens onze rondleiding en creatieve sessie op locatie naar voren zagen komen. Zo konden we een realistische maar overtuigende video schieten.

Samenwerking

Om de werkzaamheden van een anios in kaart te brengen, was een nauwe samenwerking met de afdeling Chirurgie van belang. Een uitgebreide creatieve sessie heeft ons gebracht tot een lijst aan werkzaamheden en activiteiten die we in beeld wilden brengen. Met één filmdag om alle beelden te schieten en een wereld aan mooie shots was een strakke planning van belang. Mijn insteek als creative producer is altijd om het maximale uit een filmdag te halen, dus een strakke planning is standaard een must. Dankzij een nauwe en flexibele samenwerking tussen Phil & Flo en de afdeling Chirurgie waarin wederzijds vertrouwen heerste, hebben we een prachtige film kunnen schieten.

UMCG - Phil & Flo

Functieaspecten anios Chirurgie

Om kandidaten echt enthousiast te maken voor de functie anios binnen de Chirurgie, hebben we ervoor gekozen om een goede balans van zachte en harde aspecten van de functie in beeld te brengen. Denk bij de harde aspecten onder andere aan werkzaamheden op de traumakamer, gipspolikliniek en de kinderafdeling. De meer unieke zachte aspecten waren onder andere het onderwijs, de laparoscopische oefenbox, het onderzoekslab, en niet te vergeten het ‘kroketmoment’ met alle collega’s. Het hoogtepunt van de film is natuurlijk de niertransplantatie. Hier hebben we tijdens een operatie de chirurgen, aiossen en aniossen van het UMCG in actie gezien.

Voice-over of interviews?

Bij het maken van een film kiezen we vaak tussen óf interviews óf een voice-overstem om de beelden te begeleiden. Omdat het in dit geval om een werken-bij video ging, hebben we gekozen voor interviews met verschillende collega’s van de afdeling Chirurgie. Dit geeft een persoonlijk karakter aan de film. We kiezen hierbij altijd voor een diverse samenstelling zodat een breder publiek aangesproken wordt door de film. Dit betekent onder andere een goede verhouding tussen man en vrouw, en verschillende functies en dus invalshoeken.

Resultaat

Alles bij elkaar heeft geleid tot de onderstaande werken-bij film. Een film waar wij van Phil & Flo trots op zijn. Vanuit het UMCG, zowel vanuit de afdeling Chirurgie als daarbuiten, waren de reacties zeer positief. Belangrijker nog, de video heeft haar doel bereikt. Het UMCG heeft al een groot aantal aanmeldingen binnen en verwacht de open vacatures voor Anios bij de afdeling chirurgie goed te kunnen vullen. Mission accomplished!

Andere partners in de zorg branche
Suzan
 

Suzan - Account Director (Co-founder)

Met mijn achtergrond in de pedagogie en maatschappelijk werk, specialiseer ik mij in de branches Zorg en Onderwijs. Bel me op 085 -273 8331 voor vrijblijvend advies.