Zoekmachine optimalisatie

Iedereen die online content maakt weet hoe belangrijk het is om zoekmachine vriendelijke webpagina’s, blogs of video’s te maken. Veel bedrijven bieden SEO (search engine optimalisation) als dienst aan. SmartRanking doet dit net even anders.

SmartRanking - jouw SEO specialist!

Jarik en Lotte benaderden ons met de vraag of wij SmartRanking willen presenteren in een pakkende bedrijfsfilm. Een kans die we met beide handen hebben aangegrepen. Tijdens een creatieve sessie kwamen we al snel tot de essentie van de film. SmartRanking is een bedrijf met een hecht team dat zich specialiseert in SEO. Door deze specialisatie hebben zij zich ontpopt tot een autoriteit op hun gebied. Dit moest duidelijk terugkomen in de film. De verdere creatieve invulling van de film stond ons vrij. Als filmcrew is er niks leukers dan een concept van de grond af aan opbouwen. Aan de slag!

Creative concepting

Samen met het filmteam ben ik om tafel gegaan. Hoe breng je een relatief ontastbare dienst als SEO in beeld? Het antwoord? Niet.. SmartRankings grootste kracht is haar specialisme. Dit specialisme is in feite een groep mensen waarbinnen elk individu veel kennis heeft over een specifiek onderdeel. Voor ons was het duidelijk: de mensen en kennis moesten centraal staan in de corporate film. Daarom kozen we voor een rustige filmlocatie, een fotostudio in Groningen. We namen maar liefst acht interviews af, om zoveel mogelijk gezichten achter SmartRanking in beeld te brengen. We kozen voor een rustige en strakke achtergrond zodat vooral de mensen achter SmartRanking in de spotlight zouden staan. Hiernaast gaven we op creatieve wijze een prominente rol aan het SmartRanking logo. Het totale concept hebben we gedeeld met Jarik en zijn team, en… we kregen een “GO!”

Take 1, Actie!

Met veel plezier finetunede we het concept en konden we al snel gaan filmen! Met gloeilampen, die representatief zijn voor het logo van SmartRanking, creëerden we een warm licht. Rode lampen op de achtergrond lieten de huisstijlkleur van SmartRanking de filmset inkleuren. Zo blijft de aandacht op de mensen in beeld, maar tonen we subtiel de kenmerken van het SmartRanking merk. De draaidag was een dag vol leuke interviews, en vooral heel veel SEO. Benieuwd? Kijk dan onze ‘making of’ film voor een impressie.

Van beelden naar resultaat

De toffe beelden zijn geschoten en daarmee begint de edit! Het samenstellen van de leuke interviewstukken is een mooie uitdaging voor onze editor. Belangrijk bij een film met een rustig decor als deze, is om het geluid en de kleuren zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Voor het mooiste resultaat, investeren we veel tijd in het corrigeren en optimaliseren van kleuren en beelden. Zowel wijzelf als SmartRanking zijn zeer tevreden over het eindproduct. Oordeel vooral zelf!

Finishing touch & promotie

Bedrijfsvideo’s op social media worden standaard zonder geluid afgespeeld. Daarnaast zijn veel zakelijke kijkers vaak werkzaam in een drukke ruimte op kantoor of onderweg. We adviseren daarom altijd om ondertiteling toe te voegen aan je film. Naast ondertiteling is het voor social media ook aan te raden om een korte 15 seconden versie van je film te laten monteren. In de teaserfilm van SmartRanking spreken we de kijker rechtstreeks aan. Perfect voor het binnenhalen van nieuwe leads via Youtube en LinkedIn. Ben jij benieuwd hoe een pakkende film jouw organisatie verder kan helpen? Maak gebruik van ons gratis, vrijblijvende adviesgesprek.