Vertical Farming 3D animatie

Hoe organiseren we onze voedselproductie in de eenentwintigste eeuw? KG Systems gaf ons het antwoord. Wij, van Phil & Flo hebben dit antwoord vertaald naar een krachtige 3D animatie waarin we de vertical farm van KG Systems met al haar mogelijkheden kort maar krachtig uitleggen. Bekijk het resultaat en laat je inspireren door de voedselproductie van de wereld van morgen.

KG systems - de uitdaging

Hoe leg je een complex en relatief nieuwe vorm van voedselproductie uit aan een wereldwijde doelgroep? KG Systems heeft afnemers over de hele wereld die interesse hebben in hun producten. Onze video moest dus begrijpbaar en herkenbaar zijn voor zowel Europeanen, Aziaten en Amerikanen. Het werd al snel duidelijk dat 3D de juiste keuze was.

Waarom een 3D animatie laten maken?

Een 3D animatie leent zich bij uitstek als middel om complexe, innovatieve technieken uit te leggen. Maar een systeem uitleggen kan natuurlijk ook prima middels een film. Waarom dan toch 3D? Met een 3D animatie kunnen we niet alleen tot in detail een product of systeem laten zien, maar ook haar context. We bouwen een complete digitale filmset op vanuit het niets. Dus zodra we het product, in dit geval de vertical farm, gebouwd hebben, dan kunnen we nog alle kanten op. Vertical farming in China? Geen probleem! Volgende scène in Amsterdam? Is goed! De wereld van 3D animaties is visueel onbeperkt en enkel gelimiteerd door je eigen creatieve inzichten.

Voor Bigshopper.nl hebben we een animatievideo laten maken. We zijn hierover echt oprecht heel tevreden. Wat ons verbaasde was dat we met nauwelijks informatie aan te leveren, een tekst aangeleverd kregen (een script voor de video) die precies de kern van wat we graag willen promoten weergaf. Heel knap, omdat wij een hele andere dienstverlening hebben dan Phil & Flo. Met een paar kleine aanpassingen aan het script, hebben ze een professionele animatievideo neergezet. Knap werk! We hebben de video als nieuwe opdracht laten vertalen naar het Engels met enkele aanpassingen. Dit bedrijf verdient zeker een aanbeveling. Het contact verloopt snel en soepel en het heeft ons weinig tijd gekost om uiteindelijk tot een mooie video te komen!
- Robert, Co-Founder @ Bigshopper
Goede samenwerking! Het eind resultaat is strak in elkaar gezet en educatief zonder saai te zijn. Aanrader!
- Jennifer , Head Marketing @ Showa
Phil & Flo is een heel professionele club en een verlengstuk van de communicatie afdeling! Ze zijn behulpzaam, denken met je mee en zijn super geduldig. Een frisse en creatieve partij om mee samen te werken aan animaties en bedrijfsvideo's.
- Marjolein Overbosch, Hoofd marketing @ DMT environmental Technologies

Samen sterker in de marketingmix

Het samen brengen en afstemmen van alle marketingvormen werkt versterkend en is daarom iets waar we altijd op inzetten! De 3D animatie is ingezet als onderdeel van een grotere rebranding. Om de inzet en herkenbaarheid van de KG Systems vertical farm nog verder te verbeteren, maakten we naast de animatie ook een strakke teaser om te delen op social media. Tot slot maakten we een prachtige still waarin de vertical farm en haar belangrijkste onderdelen worden uitgelicht. Ideaal voor op de nieuwe KG Systems website.

Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.