Infomercial HZPC Sunita

Hoe introduceer je een nieuw aardappelras? Dat is een interessante vraag van opdrachtgever HZPC. Phil & Flo Creative Studio kwam op het idee om een krachtige infomercial (informatieve commercial) te ontwikkelen. Dat heeft tot de volgende inzichten, aanpak en resultaten geleid.

Doelstellingen

Retailers enthousiast krijgen om Sunita te gaan verkopen in hun winkels. Daarnaast is de film bedoeld om boeren te informeren over het aardappelras wat ze onder de grond krijgen of hebben.

Inhoud

Voordat je met een filmcrew het aardappelveld betreedt, is het raadzaam om zorgvuldig na te denken over het verhaal dat je wilt vertellen. Het volledige ontwikkelingsproces van de Sunita aardappel moest visueel worden gemaakt. In totaal zijn er daarom vier dagen gefilmd:

  1. Pootgoed in de grond;
  2. Verzorging van het ras;
  3. Oogsten van het ras;
  4. Verschillende bereidingswijzen van Sunita.

Timelapse

Naast de draaidagen hebben we het volledige groeiproces vastgelegd met een speciale camera die drie maanden non-stop heeft gedraaid in weer en wind. Dit heeft prachtige beelden opgeleverd waarvan een timelapse is gemaakt. Alle beelden samen zijn gemonteerd onder een voice-over verhaal, ingesproken door een professionele voice-over actrice. Bij deze videoproductie is gekozen voor een vriendelijke, jonge en frisse vrouwenstem, om goed aan te sluiten bij de vrouwelijke identiteit van dit aardappelras. In 1,5 minuut neemt de film je mee in de wereld van Sunita.

Promotie

De infomercial is opgeleverd in vijf verschillende talen, zodat Sunita internationaal gepresenteerd kan worden. Dit gebeurt via online kanalen als YouTubeInstagram en de website. Ook nemen de salesmanagers de video mee ter ondersteuning tijdens hun gesprekken met retailers.

Resultaat

De film is uitbundig onder de aandacht gebracht tijdens de drukbezochte Potato Days van HZPC. Van zowel de opdrachtgever als hun bezoekers hebben wij positieve feedback mogen ontvangen. Verder wordt de video komend jaar actief ingezet om eerder beschreven doelstellingen te halen.

Wil je ook zo’n gave film voor jouw organisatie? Neem nu contact met ons op.

Inge
 

Inge - Creative Producer

Joejoe, Inge hier! Plannen, organiseren en regelen, het zit in mijn DNA. Als 27-jarige projectmanager vind ik het enorm leuk om een project van A tot Z te begeleiden en te regelen. Sinds september 2019 ben ik aan het werk als Creative Producer bij Phil & Flo.