Een complex onderwerp uitleggen met 2D animatie

Gemeente Amstelveen kwam bij ons met de wens om informatie over de participatiewet meer toegankelijk te maken. Nadat inwoners de participatie uitkering aanvragen, moeten ze een korte, prikkelende samenvatting ontvangen met hierin alle rechten en plichten. Het is belangrijk dat deze samenvatting voor iedereen te begrijpen is. Lees in deze case hoe we dit aan hebben gepakt!

De perfecte communicatiemix

Informatie over de rechten en plichten van de participatiewet kan ingewikkeld zijn. Om deze informatie toegankelijk uit te leggen, besloten we samen met de Gemeente Amstelveen om dit te verpakken in een folder met een bijpassende 2D animatie.

Het was belangrijk om duidelijke, makkelijke taal te gebruiken. En om de toegankelijkheid nog verder te vergroten, is de folder vertaald gemaakt in het Nederlands, Arabisch, Turks, Farsi, Tigrinya en Engels. De tekst wordt ondersteund met verbeeldende, grafische elementen in de stijl van de Gemeente Amstelveen.

Waarom een 2D animatie?

Naast het maken van een folder in zes verschillende talen, maakten we ook een 2D animatie. Een 2D animatie is in deze case erg toepasselijk. De bewegende illustraties zonder diepte, maken de informatie levendiger en daardoor toegankelijker. En de combinatie met voice-over, muziek en geluid zorgt ervoor dat de doelgroep de boodschap beter onthoudt.

 

Victor - Account Director

Tijd om jouw marketing naar een hoger niveau te trekken? Laten we kijken waar kansen liggen voor jouw business in een vrijblijvend gesprek. Ik vertel je graag meer over het effect van strategische video op je autoriteit, vindbaarheid, en leadgeneratie.