Zonnepanelen van Elsun - Productfilm

Hoe wekken we onze energie op in de wereld van morgen? Geen kolencentrales, geen greenwashing zoals met biomassacentrales, maar échte duurzame energiebronnen. Één van die bronnen is de zon. Elsun vroeg ons om hun hoogstaande, Hollandse panelen, in het zonnetje te zetten.

Elsun

Elsun, een dochteronderneming van Elton, maakt hoogwaardige zonnepanelen. Het unieke aan Elsun is dat de productie niet wordt uitbesteed, maar binnenshuis, in Nederland plaats vindt. Dit betekent een perfecte kwaliteitscontrole op een écht Nederlands topproduct.

Waarom een film?

Zonnepanelen kunnen we tot op detail namaken in een 3D animatie. We kunnen zelfs een hele stad met zonnepanelen animeren. Maar als een product zich zo goed leent voor een film, dan is het zonde om niet de reflectie van een Drentse lentezon op een zonnepaneel te komen filmen. De hoeveelheid details, niet zo zeer in de techniek van een zonnepaneel, maar in de achtergrond van een filmshot dat is waardoor mensen aangegrepen worden. Iedereen houdt van de warme zon. Deze herkenbare warmte staat centraal in de film.

Van productie tot oplevering

Om de productcyclus van een Elsun zonnepaneel te filmen, hoefden we geen lange reizen te maken. Alles was te vinden in het prachtige Drentse Roden. Hier vindt de productie plaats van de Elsun zonnepanelen. Vervolgens hoef je maar één trap op, naar het dak, om te zien hoe Elsun 100% CO2 neutraal kan produceren. Een zee aan zonnepanelen bedekken het dak. Maar ook op het dak van museum Kinderwereld in het centrum van Roden, straalt de zon op de panelen van Elsun. Overal in het dorp zie je het succes van Elsun terug.

Dronebeelden

In een film waarin het samenspel tussen zon, paneel & mens belangrijk is, maken we slim gebruik van 4k dronebeelden afgewisseld met beelden op de grond. Zo kunnen we niet alleen elk detail in de productie weergeven, maar ook prachtige totaalshots maken van daken vol glinsterende zonnepanelen.

Resultaat & oplevering

Niet alleen wij van Phil & Flo maar ook Elsun is trots op onze coproductie. Een nauwe samenwerking geeft het mooiste resultaat en dat blijkt ook weer in dit project. De promotiefilm voor Elsun is opgeleverd inclusief ondertiteling, en een vijftal social media teasers. Deze teasers helpen onder andere om gefaseerd de content uit te rollen op social media en hiermee de impact van de film te vergroten. Op naar de wereld van morgen!

Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.