Op zoek naar brugklassers

Het Coornhert Gymnasium moet net als elke middelbare school elk jaar de strijd aan gaan om leerlingen binnen te halen. Iets waarbij een staaltje videomarketing goed kan helpen! Met deze uitdaging ging Phil & Flo aan de slag. Doormiddel van een schoolbezoek en het stellen van de juiste vragen, werd al snel het onderscheidend vermogen van het Coornhert duidelijk. Een uniek roostersysteem en kleinschalig, veilig onderwijs. Dit was het vertrekpunt voor onze samenwerking.

Het kern- & keuzerooster

Coornhert had net een nieuw kern- en keuzerooster geïntroduceerd eind 2019. Dit rooster bestaat, zoals de naam doet vermoeden, uit vaste kernvakken en een keuzegedeelte waarin leerlingen zelf hun verdiepingen kunnen kiezen. Hiermee daagt het Coornhert haar leerlingen uit om meer autonome keuzes te maken. Om dit nieuwe roostersysteem uit te leggen aan leerlingen, ouders, en kinderen uit groep 8, kwam Phil & Flo met het idee om een 2D uitleganimatie te maken. 2D animatie is bij uitstek geschikt om (abstracte) concepten simpel uit te leggen. Ondertussen is het kern- en keuzerooster succesvol doorgevoerd, en enthousiast ontvangen binnen het Coornhert.

Kleinschalig en veilig onderwijs

Om het kleinschalige en veilige karakter van het Coornhert in beeld te brengen is er gekozen voor film. Daar waar 2D animatie juist concepten kan uitleggen, kan film op een prachtige emotie en sfeer overbrengen. Op basis van emotie maken we als mens de meeste keuzes, daarom is er gekozen voor een film om leerlingen uit groep 8 (én ouders) aan te spreken. Maar hoe ga je dan te werk?

We zijn het filmtraject begonnen met een uitgebreide creatieve sessie. Hierin konden we samen met docenten en teamleiders van het Coornhert komen tot de kern van de boodschap die we over moesten brengen. Vervolgens is er stap voor stap naar een prachtig draaiboek gewerkt, waarin pakkende filmshots en interviewvragen waren opgenomen.

Draaidag & samenwerking

Een volle en drukke draaidag is eigenlijk altijd een standaard en vraagt daarom altijd om een goede voorbereiding én samenwerking. Alleen zo kunnen we kwaliteit garanderen! De samenwerking met het Coornhert liep perfect, wat heeft bijgedragen aan een prachtig eindresultaat. Tijdens de draaidag hielden we bij het filmen rekening met onze doelgroep door korte en vlotte shots te schieten. De aandachtspanne van een 12-jarige is namelijk behoorlijk kort. Alleen door op elk vlak rekening te houden met je doelgroep kan je komen tot een film die specifiek de door jou beoogde doelgroep aanspreekt. Een lange, leuke én inspirerende draaidag heeft ons prachtige pakkende beelden opgeleverd.

Behind the scenes - Coornhert - Phil & Flo

‘’Coornhert daag je uit!’’ het eindresultaat

‘’Coornhert daagt je uit!’’ is de titel van de film. In 80 seconden nemen we je mee naar het Coornhert, haar leerlingen, docenten, vakken en sfeer. De Coornhert introductiefilm werd enorm goed ontvangen onder (oud)leerlingen en docenten. In één dag had de video al ruim duizend organische views, wat een prachtig eerste resultaat! Oordeel zelf en bekijk de film.

Visie van de regisseur

‘’Het is inspirerend om te zien hoe het Coornhert succesvol het ‘‘kleinschalige’’ weet vast te houden, in een tijd waar schaalvergroting nog steeds de norm is. Onderwijs op maat dankzij een kern- en keuzerooster met daarbij veel persoonlijke aandacht voor de leerling. Dit was overduidelijk terug te zien tijdens onze draaidag. Er is niks mooiers dan werken voor organisaties met ideeën waar je in gelooft!’’ Sebastiaan – Creative Producer Video

Wil je zelf een promotievideo of een virtuele school rondleiding? Lees hier meer over mogelijkheden van virtuele tours.

Bel ons op 085 - 2738331 voor meer informatie.

Coornhert - Phil & Flo
Victor
 

Victor - Account Director

Tijd om jouw marketing naar een hoger niveau te tillen? Laten we in een vrijblijvend gesprek kijken waar kansen liggen voor jouw business. Ik vertel je graag meer over het effect van een strategische video op je autoriteit, vindbaarheid en leadgeneratie.