Beroeps Organisatie Kunstenaars 3D Animatie

Begin 2020 belt Henk Hofstra ons op met het verzoek voor een animatie. Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) heeft gratis zendtijd gekregen om op de publieke omroep aandacht te vragen voor kunstenaars in coronatijd. Met ons team vol kunstenaars en liefhebbers gaan we de uitdaging aan, en besluiten we alles uit de kast te trekken in de vorm van een 3D animatie.

Diamonds are made under pressure

Maandagochtend krijgen we een telefoontje voor een animatie die vijf dagen later op de NPO gedraaid mag worden. We gaan de uitdaging aan en besluiten ons gehele productieteam in te zetten om de deadline te halen. We hebben als animatieteam ook een eigen subdoel. We willen laten zien hoe 2D- en 3D animatie elkaar kunnen versterken. Aan de slag!

Workflow

Om op korte termijn een 3D animatie op te leveren, is een goede workflow van belang. We beginnen met een analogie als thema: een witte, kale ruimte die we vullen met kleurrijke kunst. Vervolgens gaan verschillende animatoren aan de slag met specifieke onderdelen zoals de kamer zelf, maar ook 2D- kunst en schilderijen. Tegelijkertijd wordt het script geschreven in lijn met het gekozen thema. Naarmate de week vordert en de deadline nadert, wordt de eerst zo kale ruimte steeds kleurrijker.

Samenspel tussen zintuigen

Zorgvuldig kiezen we muziek die aansluit bij de opbouw van het verhaal dat we vertellen. Met soundeffects zoals bijvoorbeeld de voetstappen, brengen we de kamer en de kunst tot leven. We bouwen het beeld op van een kale ruimte naar een ruimte vol kunst, en een explosie aan kleuren.

NPO & Boknet.nl

Na vier dagen zwoegen is de animatie af en wordt deze gemasterd door onze audio-expert. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen muziek, stem en soundeffects. Na deze finishing touch is de animatie klaar om gedeeld te worden op de Publiek Omroep. Een dag na de première op TV belt Henk ons enthousiast op om de eerste positieve reacties met ons te delen. Wat blijkt? De kunstenaars vinden elkaar!

Aron
 

Aron - 2D en 3D Animator & VR Specialist

Ontwerpen, animeren en het tot leven brengen van jouw idee is mijn specialiteit! Zowel in 3D als 2D maak ik animaties die jou helpen je verhaal te vertellen.