Biogas productie - 3D animatie

DMT Environmental Technologies haalt grondstoffen terug uit afvalstromen. Hoe zij dit doen? Door biogas op te waarderen uit biologische afvalproducten die hoofdzakelijk methaan (CH4) en kooldioxide (CO2) bevatten.

Doelstellingen

DMT maakt verschillende technologische systemen waarmee dit wordt bereikt. De technologieën die worden gebruikt zijn erg specifiek en specialistisch, hiervoor is veel proces technische kennis nodig. Binnen de werkzaamheden van DMT worden verschillende technologische disciplines gecombineerd wat het ingewikkeld maakt.

“Zelfs voor mensen met een technische achtergrond zijn onze producten ingewikkeld”

DMT’s uitdaging was dan ook de vertaalslag om het voor onze doelgroep op een laagdrempelige manier uit te leggen. Ze zochten een oplossing, zodat ze snel aan een leek uit kunnen leggen wat hun doen.

Uitvoering

De productanimaties van Phil & Flo geven DMT de digitale tools om hun producten en processen op een heldere en begrijpelijke manier uit te leggen aan een breed publiek.

Zo zijn de producten van DMT erg interessant voor veehouders, zij maken aanspraak op subsidies wanneer zij afvalstoffen omzetten tot grondstoffen. Deze afvalstoffen, zoals methaan, worden omgezet in grondstoffen zoals Biogas.

Work in progress - DMT - Phil & Flo

3D Animatie oplossingen

Het is een uitdaging om DMT’s processen mondeling goed uit te leggen. Om deze doelgroep op een laagdrempelige manier te verbeelden hoe deze biogas-opwekkingsinstallaties werken, zet DMT nu 3D-animatie’s van Phil & Flo in. De perfecte synergie tussen de gesproken voice-over en de bijpassende visualisaties zorgen voor een effectieve kennisoverdracht.

Onze projectmanagers hebben veel affiniteit met duurzame oplossingen, de samenwerking is daarom erg gelijkwaardig en leuk. Wij begrijpen niet alleen hoe dit soort processen werken, maar ook de urgentie van dit soort oplossingen met het oog op de wereld van morgen.

Duurzaamheid

DMT’s verzorgingsgebied is over heel de wereld. Voor DMT Environmental Technology is het dus van belang, dat ze de animaties op globaal niveau kunnen inzetten. De films zijn in zes talen vertaald (zie de Franse versie als voorbeeld) De films zijn duurzaam ingestoken, dat wil zeggen dat we alle tijdsgebonden elementen strategisch uit de film elimineren. Op deze manier zijn onze producties minimaal vijf jaar inzetbaar.

Peter
 

Peter - Creative Director (Co-founder)

Ik ben als echte creatieveling betrokken bij veel projecten op strategische en creatieve basis. Bel me op 085 - 273 8331 voor een vrijblijvend gesprek.
Phil & Flo is een heel professionele club en een verlengstuk van de communicatie afdeling! Ze zijn behulpzaam, denken met je mee en zijn super geduldig. Een frisse en creatieve partij om mee samen te werken aan animaties en bedrijfsvideo's.
- Marjolein Overbosch, Hoofd marketing @ DMT environmental Technologies