Instructiefilm laten maken

Stel je eens voor: je krijgt een nieuwe telefoon of tablet in handen. Wat je dan wilt, is zo snel mogelijk dat ding opstarten en ermee aan de slag! Het liefst pluis je niet eerst heel de handleiding uit, maar wil je direct weten wat je er mee kunt. Gemak dient de mens, zeggen we bij Phil & Flo. Wij creëren korte instructiefilms of voorlichtingsfilms die het jouw potentiële klanten makkelijker maken je product, dienst of een bepaalde instructie sneller te begrijpen.

Simpele manier uitleggen

Een instructiefilm is een korte, bondige video die op een simpele manier uitlegt hoe bestaande, maar ook toekomstige klanten jouw product of dienst kunnen gebruiken. Ook kun je een instructiefilm inzetten met als doel mensen voorlichting te geven of te informeren. Zo kun je in één keer duidelijk maken wat bijvoorbeeld de veiligheidseisen zijn in een productiehal of laboratorium. Een instructiefilm is een goede manier om stap voor stap in beeld te brengen hoe iets werkt of hoe iets moet worden gedaan.

Ingewikkeld onderwerp uitleggen?

Dankzij video onthouden mensen je boodschap beter. Als je als bedrijf bijvoorbeeld werkt met gevaarlijke grondstoffen of met zwaar materiaal, wil je alle veiligheidsinstructies bij iedereen binnen je organisatie duidelijk hebben. Een instructiefilm in de vorm van een (3D) animatie of een explanimation is dan bij uitstek geschikt voor het laten zien van gevaarlijke stoffen of de reacties van chemische stoffen, zonder dit in het echt te hoeven nabootsen voor video-opnames.

Instructiefilms voor personeel

Bij Phil & Flo brengen we de gevaren of problemen in beeld die kunnen ontstaan wanneer je personeel zich niet aan de regels houdt. Ook kun je er voor kiezen om een instructiefilm voor gebruik in de zorg te laten maken. Daar moeten er vaak ingewikkelde onderwerpen worden uitgelegd aan patiënten, cliënten of medewerkers. Een instructiefilm helpt ze om de materie begrijpelijker, speelser en minder zwaar te maken.

Weg met saaie handleidingen

Bij een instructiefilm is het heel belangrijk dat de boodschap duidelijk wordt gecommuniceerd. Daarom besteedt ons productieteam veel aandacht aan hoe jouw verhaal en dus de instructie het beste kan worden overgebracht. Wil je op een snelle, laagdrempelige en eenvoudige wijze jouw product of dienst uitleggen aan je (potentiële) klanten, dan ben je bij Phil & Flo aan het juiste adres.

Wij vervangen die saaie, papieren gebruiksaanwijzingen of handleidingen voor spannende en ludieke instructiefilms die blijven hangen.

Peter & Suzan - Phil & Flo

Afspraak maken

De instructiefilms van Phil & Flo zijn breed inzetbaar en verminderen bijvoorbeeld de druk bij de klantenservice van je bedrijf. Daarmee bespaar je ook nog eens kosten. We vertellen je er graag nog meer over in een persoonlijk gesprek. Geef ons een belletje of stuur een mailtje om een afspraak met ons te maken.

Inge - Phil & Flo
Aron
 

Aron - 2D en 3D Animator & VR Specialist

Ontwerpen, animeren en het tot leven brengen van jouw idee is mijn specialiteit! Zowel in 3D als 2D maak ik animaties die jou helpen je verhaal te vertellen.
 • In de meeste gevallen worden onze instructie video’s in 4K opgeleverd. Zo heb jij een duurzaam inzetbare video, van de hoogst mogelijke kwaliteit.
 • Jazeker! In ons portfolio vind veel voorbeelden van verschillende soorten instructievideo’s.
 • Hoe meer informatie wij hebben om voor jou een voorstel te schrijven, hoe beter. Vind je het lastig om te benoemen wat je zoekt, dan helpen onze consultants je graag een handje. Zij bespreken graag met jou, hoe we jouw doelen het best kunnen behalen.
 • We stemmen met jou af, wat de beste vorm is om jouw instructie over te brengen. Dit kan video, animatie of een combinatie van beiden zijn. Alles gebeurt in afstemming en gaandeweg geven wij het nodige advies, zodat we de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen waarborgen.
 • Instructiefilms zijn op te delen in drie typen. Animaties, video’s en de combinatie van beiden. Onze instructievideo’s worden geschoten met hoogwaardig film-, licht- en geluidsapparatuur. Belangrijker nog is onze proffesionele filmcrew. Vaak zijn op een draaidag twee of drie collega’s aanwezig. Een cameraman, regisseur en een eventuele assistent. afhankelijk van de type productie hebben we ook een lichtspecialist die mee gaat om te zorgen dat de belichting op de set altijd perfect is. We editen onze films in Adobe Premiere Pro en onze editors zijn ervaren en beschikken over veel vakkennis.
 • De gemiddelde productietijd van een instructievideo is 1 maand.
 • Uiteraard begint elk project met een goed afgestemd plan. Hoe meer ideeën en wensen wij ontvangen, hoe meer informatie wij hebben om gepast advies te geven. We vragen jou om jullie instructie script te sturen. Wij helpen vervolgens om het script te optimaliseren. In sommige gevallen werken we met schermopnames, en kunnen jullie deze zelf aanleveren. Hierin kunnen we uiteraard ondersteuning bieden, of dit geheel uit handen nemen.
 • In de loop van de jaren hebben wij veel contacten opgebouwd met stem-acteurs en actrices. Wij adviseren je vaak over een passende stem, en houden hierbij rekening met jouw wensen, het doel van de video, en haar doelgroep. Wij adviseren, maar jij bepaalt uiteindelijk wie jouw verhaalt verteld.
 • Onze databank is gevuld met duizenden muzieknummers. Veelal kiezen we hieruit een goed passend muziekje welke de stijl van de video complimenteert. In sommige gevallen laten we zelfs muziek op maat maken, om uniciteit en branding te vergroten.
 • Voor het voice-overscript en het draaiboek maken we gebruik van twee feedbackronden. Voor de film werken we standaard met één feedbackronde. Mochten wij de feedback niet naar behoren verwerkt hebben, dan kan je dit natuurlijk altijd aangeven, en zullen we dit na duiding alsnog goed verwerken. Mocht je liever met meerdere feedbackrondes werken, omwille van wat voor reden dan ook? Dan kan dit zeker! Je kunt dit aangeven bij onze consultant in het voortraject, en wordt dit in de offerte opgenomen.
 • Juist bij een instructievideo zijn wij sterk afhankelijk van jouw input. Bijvoorbeeld voor het script ofwel de instructies. Uiteraard helpen wij om het script naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Indien we werken met schermopnames, dan mogen jullie deze zelf aanleveren, of wij maken deze voor jullie.