Instructiefilm laten maken

Stel je eens voor: je krijgt een nieuwe telefoon of tablet in handen. Wat je dan wilt, is zo snel mogelijk dat ding opstarten en ermee aan de slag! Het liefst pluis je niet eerst heel de handleiding uit, maar wil je direct weten wat je er mee kunt. Gemak dient de mens, zeggen we bij Phil & Flo. Wij creëren korte instructiefilms of voorlichtingsfilms die het jouw potentiële klanten makkelijker maken je product, dienst of een bepaalde instructie sneller te begrijpen.

Simpele manier uitleggen

Een instructiefilm is een korte, bondige video die op een simpele manier uitlegt hoe bestaande, maar ook toekomstige klanten jouw product of dienst kunnen gebruiken. Ook kun je een instructiefilm inzetten met als doel mensen voorlichting te geven of te informeren. Zo kun je in één keer duidelijk maken wat bijvoorbeeld de veiligheidseisen zijn in een productiehal of laboratorium. Een instructiefilm is een goede manier om stap voor stap in beeld te brengen hoe iets werkt of hoe iets moet worden gedaan.

Ingewikkeld onderwerp uitleggen?

Dankzij video onthouden mensen je boodschap beter. Als je als bedrijf bijvoorbeeld werkt met gevaarlijke grondstoffen of met zwaar materiaal, wil je alle veiligheidsinstructies bij iedereen binnen je organisatie duidelijk hebben. Een instructiefilm in de vorm van een (3D) animatie of een explanimation is dan bij uitstek geschikt voor het laten zien van gevaarlijke stoffen of de reacties van chemische stoffen, zonder dit in het echt te hoeven nabootsen voor video-opnames.

Instructiefilms voor personeel

Bij Phil & Flo brengen we de gevaren of problemen in beeld die kunnen ontstaan wanneer je personeel zich niet aan de regels houdt. Ook kun je er voor kiezen om een instructiefilm voor gebruik in de zorg te laten maken. Daar moeten er vaak ingewikkelde onderwerpen worden uitgelegd aan patiënten, cliënten of medewerkers. Een instructiefilm helpt ze om de materie begrijpelijker, speelser en minder zwaar te maken.

Weg met saaie handleidingen

Bij een instructiefilm is het heel belangrijk dat de boodschap duidelijk wordt gecommuniceerd. Daarom besteedt ons productieteam veel aandacht aan hoe jouw verhaal en dus de instructie het beste kan worden overgebracht. Wil je op een snelle, laagdrempelige en eenvoudige wijze jouw product of dienst uitleggen aan je (potentiële) klanten, dan ben je bij Phil & Flo aan het juiste adres.

Wij vervangen die saaie, papieren gebruiksaanwijzingen of handleidingen voor spannende en ludieke instructiefilms die blijven hangen.

Afspraak maken

De instructiefilms van Phil & Flo zijn breed inzetbaar en verminderen bijvoorbeeld de druk bij de klantenservice van je bedrijf. Daarmee bespaar je ook nog eens kosten. We vertellen je er graag nog meer over in een persoonlijk gesprek. Geef ons een belletje of stuur een mailtje om een afspraak met ons te maken.

 

Aron - 3D en VR animator

Ontwerpen, Animeren en het tot leven brengen van een jouw idee is mijn specialiteit! Zowel in 3D als 2D maak ik animaties die jouw helpen je verhaal te vertellen.
Copyright 2021 - Phil & Flo